En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Välkommen till Ishirk's Målvaktsblogg!

Hära hittar ni Ishirk's Målvaktsblogg, hära kan du läsa vad som händer på målvaktsfronten inom ishockeyn. Min fokus kommer att ligga på NHL men jag kommer även skriva om Elitserien. Pga tidsbrist så kanske inte bloggen blir uppdaterad varje dag.

Miikka Kiprusoff i Calgary-målet höll i nattens NHL-match säsongens första nolla och det mot Oilers med landsmannen Jussi Markkanen i målet. Kipper tar 33 skott och får göra ett par svettiga räddningar i 3-0 vinsten.

** Manny Legace i Red Wings-målet höll också nollan och det mot Coyotes. Matchen slutade 2-0 till Red Wings och Legace tog 23 skott.

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-16

Visa hela (0 kommentarer)

Henrik "Lundy" Lundqvist fortsätter att vinna, i natt tog han sin andra seger i NHL-karriären. Lundy gjorde en mycket bra match och tar 28 av 29 skott i 5-1 vinsten mot Thrasers. Målet är ett skit mål som tar på Darius Kasparaitis skirdsko sedan Kovalchuk lagt pucken mot mål. Han har redan gått hem hos publiken i Madison Square Garden, i natt så ställde sig publiken upp efter målet han släppt och ropade hans namn för att peppa. "Där hemma så var dom högljudda, men det hära är New York," säger Lundqvist. "Bara två matcher och dom ropar mitt namn. Jag älskar den hära publiken." Lundqvist får göra några kvalificerade räddningar och står inte alls sysslolös. Andra raka segern är ju en kanonstart och Weekes behöver inte alls skynda sig att bli bra i ljumsken. Rangers coach Tom Renney påpekar ändå att Weekes ännu är första valet och Lundqvist har mycket att lära sig i NHL. Henke ligger efter natten sexa i målvaktsligan sett till...

Skrivet av Ishirk, 2005-10-16

Visa hela (0 kommentarer)

Kollade upp och hittade klippet med Sebastian Carons otroliga räddning. Hittade den på Tomas Ros blogg på Sportbladet och jag håller med honom, det var "årets räddning" . En ganska komisk omgång, både årets sil och årets räddning. Jag återkommer om jag hittar bilder på Nittys sil. Aja titta på klippet och njut för det hära får ni inte se ofta, det är verkligen helt otroligt och omöjligt coolt!!!

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-15

Visa hela (0 kommentarer)

I natt tar sig Henke och hans Rangers an Atlanta Thrasers. Tack vare Weekes skada så får Lundqvist förtroende igen, men även med en frisk Weekes så hade det nog varit svårt att peta Henke efter hans vinst mot Devils senast. Thrasers som natten som var torskade med 9-1 mot Leafs kan nog vara rejält taggade och det gäller att Henke är med från start. Matchen spelas i Madison Square Garden och Henke som senaste matchen blev publikfavorit har chansen att även förbli så, Lycka till Henke!

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-15

Visa hela (0 kommentarer)

Johan Heberg gjorde i natt sin debut för Stars och som han gjorde det, 34 räddningar! Stars femte match för säsongen och Dave Tippett sätter Marty Turco åt sidan för Hedberg. Hedberg tar alltså 34 av 36 skott, första pucken Moose släpper kanske han skulle nypt men den andra är han rejält skymd på. Hedberg gör en mycket bra debut för Stars och blir en av matchens tre stjärnor. Nu får nog Bengt-Åke något att tänka på efter att han nobbat Hedberg från OS-truppen. Nästa match är på söndag och det mot Vancouver, förmodligen vaktar Hedberg kassen även då. I Oilers startade amerikanen Ty Conklin men fick lämna kassen efter 2-0 till finske Jussi Markanen. Vinst med 3-2 och grattis till Johan Hedberg!

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-15

Visa hela (0 kommentarer)

Så här långt av säsongen har "årets sil" kommit och det av finske Antero Niittymäki. 8.08 i tredje perioden lägger Penguins Maxime Talbot pucken från sin egen planhalva för att byta men Nitty i Flyers-målet är inte uppmärksam och pucken går in i målet. "Jag kollade på en repris på tvskärmen" förklarar sig Nitty efter matchen, "Det var ett dumt misstag och det kommer ej att ske igen". Tack vare detta mål slutar matchen 5-5 och det blir förlängning, men Flyers lyckas vinna till sist. Nitty börjar annars matchen bra och Flyers går upp i 5-1, men sedan går det utför och Nitty darrar. I Pens mål så får unge Fluery chansen från start men får lämna kassen efter Gagnes 4-1 mål, in kommer Caron som börjar fint med en "Big Save", ohotat årets räddning hittills! 5-1 pucken får han dock ta på sig.

** Michael Garnett i Thrasers mål hade en tung kväll mot Leafs och får se 9 puckar gå förbi! Matchen slutar 9-1 till Leafs.

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-15

Visa hela (0 kommentarer)

Ja hära har ni lite koll på vilka burväktare i NHL som är skadade.

Trashers :
Kari Lehtonen, ljumske & Mike Dunham, ljumske

Hurricanes :
Martin Gerber, höft

Red Wings :
Chris Osgood, ljumske

Canadiens :
Christobal Huet, knä

Islanders :
Rick DiPietro, ljumske

Rangers :
Kevin Weekes, ljumske

Coyotes :
Curtis Joseph, ljumske & Brian Boucher, ljumske

Penguins :
Jocelyn Thibault, knä

Totalt 10 målvakter på skadelistan.

Skrivet av Ishirk, 2005-10-14

Visa hela (0 kommentarer)

Weekes ljumskskadad så i natt tog Henke sin revansch i NHL och det mot just Devils som han också debuterade mot! 4-1 slutade matchen och Henke tar 20 av 21 skott, han blir dessutom stjärna nr 1! Höjdpunkter från matchen är en snygg friläges räddning och en fin plock. Målet är en konstig studs på returen. En succé och vi hoppas på att Henke blir första valet för Rangers trots vetskapen om NHL där det gäller; "Rutin framför allt!". Nästa match är mot Thrasers och förhoppningsvis får Henke även förtroende då också.

** Idag presenterades även 60-mannatruppen till OS och där så finner vi inte så oväntat Henke som en av 6 målvakter. Hans kollegor än så länge är Tommy Salo, Mikael Tellqvist, Johan Holmqvist, Daniel Henriksson och Stefan Liv. Notera att Stars-målvakten Johan Hedberg inte är en av dom.

http://www.sportal.nu/index.cfm?objectId=EE355064-AF2B-DEAC-CD975199B6821592

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-14

Visa hela (0 kommentarer)