En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Välkommen till Ishirk's Målvaktsblogg!

Hära hittar ni Ishirk's Målvaktsblogg, hära kan du läsa vad som händer på målvaktsfronten inom ishockeyn. Min fokus kommer att ligga på NHL men jag kommer även skriva om Elitserien. Pga tidsbrist så kanske inte bloggen blir uppdaterad varje dag.

Vad ska man säga? Djurgårdens Teemu Lassila spelar idag mot Linköping han gör ingen fantom match men han gör en mycket bra match, ingen match någon kommer lägga märke till just för hans insats. Han gör ett litet misstag på sista som han kanske skulle tagit men annars jobbar han hela tiden. Skön inställning efter 4-1 att han slutar inte jobba utan tar ett friläge plus någon till chans, härligt att se! Jag säger det nu; Han kommer bli stor! Och för statistiknörden så går 39 av 43 skott förbi finländaren. 88.19% är inget att skryta om men statistiken kan bara ge en liten inblick i målvakten, för att kunna bedöma måste du se honom spela. Lassila är en bra målvakt och kommer bli bättre.

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-13

Visa hela (0 kommentarer)

Yann Danis gjorde inatt den perfekta NHL-debuten han gick in och spikade igen direkt! Danis är den trejde Montreal-målvakten att hålla nollan i debuten, Wayne Thomas (1973) och Bob Perreault (1955) är de andra. Av 32 skott gick inte en enda in och det var inte "skitskott" Danis fick emot sig. För den som undrar är inte Theodore skadad utan han fick vila och efter denna match så kan inte Claude Julien - Canadiens Coach - bänka Danis. Unge Danis är bara 24 år.

** Wilds Dwayne Roloson höll också nollan i nattens omgång.

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-13

Visa hela (0 kommentarer)

Inatt fick svenske Mikael Tellqvist göra säsongspremiär med Maple Leafs och detta mot "Phoppa" och Flyers. Matchen slutar 4-2 till Leafs och Tellan tar 31 av 33 skott! Tellan gör en mycket bra match som statistiken talar om, han får göra några riktigt svettiga räddningar och målen han släpper kan man inte lasta honom för. Jag blir väldigt besviken om inte vi får se Tellan mot Atlanta, enligt min mening har Belfour sett sina bästa dagar och det är dags för någon ny.

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-12

Visa hela (0 kommentarer)

Ja efter en koll på Elitseriens målvaktsliga så ser vi att den 25-årige slovaken Karol Krizan ligger på förstaplats med 96.72% och 1.2 mål i snitt per match. Sedan följer Norren, Holmqvist, Salo och Korhonen. Krizan har inlett strålande och nollan mot HV71 då MODO var helt utspelat är väl höjdpunkten hittills.

http://stats.swehockey.se/0506/html/elitserien/page0016.html

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-11

Visa hela (0 kommentarer)

Ja det är Roberto Luongos facit efter 4 matcher, 0.76 mål i snitt per match är väl inte så pjåkigt heller? Människan tar banne mig allt! Inatt tog han 29 av 30 skott mot Islanders, däribland en grym räddning med klubban på mållinjen och en straff räddning mot Miroslav Satan. Har bara sett höjdpunkter av matchen och målet var inget att snacka om, Satan får stå ensam och plocka returen efter Zhitniks backskott. Fortsätter Luongo såhära så når han med all säkerhet sitt första Stanley Cup-slutspel, Phanters tog sig senast till slutspelet säsongen1999-2000 så det börjar bli dags igen.

http://www.nhl.com/nhlstats/stats?service=direct&context=Home/completeGAALeaderLink

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-11

Visa hela (0 kommentarer)

Ja många undrar om Roberto Luongo konstigt nog blivit bättre av de nya mindre måtten på målvaktsskydden. 2:a i målvakts ligan (Kari Lehtonen är 1:a på 100%, men han har bara spelat en period) med 97.9 % och 0.67 mål i snitt per match! Luongo har inlett med strålande målvaktsspel och han höll ju nollan i säsongspremiären.

På tredje plats har vi "The Dominator"! Hasek har 96.7 % och 0.96 mål i snitt per match. Han har även hållit nollan och det mot Sabres, dock inte i premiären.

Finske Antero Niittymäki som spelade senast mot Devils ligger på en 10:e plats. Nitty gjorde en bra match i 5-2 vinsten mot Devils, han tog 26 skott. Det var hans fjärde NHL-match och han har hittills bara vunnit i dom fyra matcherna! Troligtvis fortsätter han mot Maple Leafs imorgon natt.

Svenske Henrik Lundqvist ligger på 26:e plats efter debuten mot Devils. Henke har 88.9 %.

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-10

Visa hela (0 kommentarer)

Inatt debuterade Henrik Lundqvist i Rangers. En inte alltför lyckad debut där Henke släpper första skottet i matchen och det efter 15.39. Jag har ej sett matchen eller bilder från den så jag kan ej kommentera matchen annat än att Henke tog 24 av 27 skott i förlusten mot Devils. I Devils kasse tog Brodeur 33 av 35 skott. Men jämfört med andra resultat i nattens omgång kan Henke vara nöjd.

http://www.nhl.com/nhlonline/nhl?service=direct&context=Scoreboard/changeDayLink&location=/scores&DATE=10/8/2005

Annars så höll The Dominator nollan i 5-0 vinsten mot hans förra klubb Sabres! Hasek tog 35 skott.

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-09

Visa hela (0 kommentarer)

Ja ikväll debuterar alltså unge talangen Cam Ward i Hurricanes. Han fick faktiskt "debutera" redan förra matchen mot Lightning, dock inte från start. Anledningen är att schweizaren och förre Färjestads-målvakten Martin Gerber har skadat sig i vänstra ljumsken. Skadan skedde alltså förra matchen då Ward fick hoppa in i 3:e perioden. Ward spenderade förra säsongen i farmarlaget Lowell Lock Monsters där han hade ett snitt på 1.99 mål per match och 93,7 i räddningsprocent på 50 matcher. Att nämnas är också att han är född 1984, endast 21 år. Han möter inga mindre än Penguins med Super-Mario i spetsen plus supertalangen Sidney Crosby. Båda lagen har förlorat sina inledande matcher. Canes med 5-2 mot Lightning och Pens med 5-1 mot Devils.

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-07

Visa hela (0 kommentarer)