En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Välkommen till Ishirk's Målvaktsblogg!

Hära hittar ni Ishirk's Målvaktsblogg, hära kan du läsa vad som händer på målvaktsfronten inom ishockeyn. Min fokus kommer att ligga på NHL men jag kommer även skriva om Elitserien. Pga tidsbrist så kanske inte bloggen blir uppdaterad varje dag.

Enligt dagens Sportbladet så släpper Flyers fram den lovande 25-årige finnen Antero Niittymäki. Han skall alltså spela nattens match mot Devils. Nitty har lite NHL-erfarenhet i de 3 matcher han hunnit spela där han imponerat stort. Förra säsongen tillbringade Nitty i AHL med Flyers farmarlag; Philadelphia Phantoms, där han i sluspelet blev MVP (Most Valuable Player) och också vann Calder Cup (AHL:s motsvarighet till Stanley Cup).

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,709871,00.html

Enligt mig är detta ett korrekt beslut av Flyers efter Esches mer eller mindre svaga insats mot Rangers. Man kan inte annat än önska lycka till och hoppas på att han tar över första spaden från Esche.

** En annan finsk NHL-målvakt - Kari Lehtonen - ligger på delad första plats i målvaktsligan tillsammans med Roberto Luongo, dock har Kari endast hunnit spela en period efter att han sträckt ljumsken. Ännu inga uppgifter på hur allvarligt det är, men jag återkommer så tills...

Skrivet av Ishirk, 2005-10-07

Visa hela (0 kommentarer)

Ja ikväll möttes Färjestad-Frölunda, en tidig seriefinal. En match som frölunda vinner med 3-1. Tommy Salo i frölundas kasse visar ett stabilt spel och släpper en oturlig puck men räddar alltså 29 av 30 skott, vilket ger en procent på över 96% vilket är väldigt bra. Salo får en svår match i den bemärkelsen att han första halvan av matchen inte får så mycket skott men är ändå allert när chanserna kommer. Matchens lirare också enligt Calle Johansson på Canal + säger en del. Salo har fått en kanonstart på säsongen, bortsett från inledningsmatchen mot Modo. Så till dom som tvivlat på Salo, där jag är en av dom, så säger jag nu : Se upp! Killen kan bli ruggig i vinter. Han har bara ett mål och det är att få den dära SM-bucklan och jag hoppas lite grand att han också får den. Han har haft en tung period efter OS -02 (ja ni vet vad jag menar) men nu är han nog taggad till 110% för att få ett SM på meritlistan. Återigen en mycket bra insats ikväll av frölundas #31,...

Skrivet av Ishirk, 2005-10-06

Visa hela (0 kommentarer)

Ja för lite mer än 13 timmar sedan drog ju alltså äntligen NHL igång. Jag såg själv givetvis den tv-sända matchen mellan Rangers och Flyers, somnade dock 10 minuter in i 3:e perioden *suck* :/

Självklart var det Foppas debut i klubben som en gång draftat honom (Flyers) som alla snackade och såg fram emot. Foppa gör ju faktiskt 2 riktigt läckra assist när Flyers vänder Rangers ledning till Flyers fördel, 2-1. Matchen slutar dock i Rangers favör med 5-3 och kvällens man är inte Foppa utan Jagr med 2 PP-mål i 3:e perioden.

Målvaktsmatchen då; Weekes - Esche - ja den vinner ju alltså Weekes, dock gör ingen av målvakterna någon jättematch. Weekes svarar för kvällens räddning i andra perioden som han med nöd och näppe tar pucken med benskyddet. Weekes som alltså är vårat svenska målvaktshopp - Henrik "Lunkan" Lundqvist, eller "Lundy" som han kallas "over there" - konkurrent. Enligt rapporter har Lundy alltså varit den bättre av dessa två keeprar, jag läste på...

Skrivet av Ishirk, 2005-10-06

Visa hela (0 kommentarer)

Hej och välkomna till Ishirk's Blogg!

Detta är det första blogginlägget av mig och jag tänkte berätta vad jag har för tankar med bloggen, och hära har ni svaret :
- Inte en aning!

Skämtåsido, på Ishirk's blogg kommer du att kunna läsa om hockey. Jag kommer att skriva så mycket jag hinner om saker inom hockeyvärlden, dvs jag kommer kanske inte kunna uppdatera varje dag men någon gång i veckan i alla fall. Vad inom hockeyn skall jag då skriva om?
- Min fokus kommer att ligga på målvakter.

Då har ni fått en liten inblick i Ishirk's blogg.

- - - - -

Ishirk

Skrivet av Ishirk, 2005-10-06

Visa hela (0 kommentarer)