En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

JACOBS' bloggis

UPPGIFT 3

1. Huvudkaraktären Will Graham har knappt utvecklats hittills, men det har visat sig att han är väldigt skicklig och smart när de gäller att komma på vem som är skyldig och att han är modig för att han vågade gå och tala med Hannibal Lector om morden.

2. I bokens inledning så valde han om han skulle ta fallet eller inte för han hade ju egentligen slutat med sådant. Han valde att ta sig an fallet och jag tror han gjorde de för att han var nyfiken på hur mördaren var och att han saknade utmaningen lite.
Ett annat stort val var när han gick till mentalsjukhuset för att fråga Doctor Hannibal Lector om hjälp med mordet. Hannibal är ju en mördare själv så han vet hur de tänker.
Will Graham ville inte fråga Hannibal om hjälp men han gjorde det ändå för att han behövde informationen och hittade ingen annan utväg.

3. Molly Graham, Wills fru, var med i inledningnen i boken men försvann ganska snart. Även deras son nämdes ett par gånger.
En annan bifigur som hittils bara nämts en gång är Smoot, som var Wills föreståndare som barn.
En bifigur som varit med hela tiden är Jack Crawford, Wills chef och bästa vän. Will hjälper honom att lösa morden.
Price är en duktig kille som jobbar på arkivet och på fingeravtrycksavdelnignen. Han är en bifigur som kommer in i boken efter ca 20 sidor som sedan kommer och går lite i handlingen.

4. Spänningen har höjts efter de 50 första sidorna eftersom nu vet man mer om personerna i boken och om hur morden gick till. De händer spännande saker helatiden som gör att man vill läsa vidare.

5. Jag trodde att mördaren skulle begå ett misstag eller döda en till familj. Det har inte hänt än, men jag tror att de kommer att hända så småningom.

Skrivet av JACOBS, 2006-11-14 19:40

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?