En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

JACOBS' bloggis

Uppgift 2

Den riktiga fortsättningen på boken var så här:

Halim åkte tunnelbana till skolan och läste om intregrations planen. Dalanda hade rätt om att invandrare håller på att "svennefieras". När han gick av tunnelbanan gick han in på en massa nya toaletter och ritade månar och stjärnor.
När det var lunch blev han överfallen av Hristo och hans gäng, som försökte bära ut Halim för att slå honom men när de kom till ytterdörren lyckades Halim sparka sig fri och springa därifrån.

Jag hade ingen aning om vad som skulle hända i fortsättningen av boken efter som Ett Öga Rött inte ger några ledtrådar om vad som kommer att hända i de nästa kapitlen. Nästan inget jag skrev stämmde ihop med det som verkligen hände i boken. Det enda jag hade rätt om var att han ritade månar och stjärnor på toaletter. Halim hade gjort det förut några gånger så jag gissade att han skulle göra det igen.
Jag började texten med att skriva att Halim satt hemma vid sitt skrivbord och skrev om dagen. I boken börjar det med att han sitter på tunnelbanan. Jag skrev både om Halims fritid och om hans skola, medan det riktiga kapitlet nästan enbart utspelade sig under skoltid.
Jag skrev om ungeför en vanlig dag, att han gick till skolan, träffade Dalanda och sedan gick hem och sov. På riktigt var dagen inte alltför vanlig, han höll ju på att få spö av Hristo.
Min fortsätting hade en någorlunda början och ett slut medan den riktiga fortsättningen bara slutade mitt i.

Skrivet av JACOBS, 2007-04-07 12:12

Kortfattade men ändå centrala reflektioner får du med om Halims vardag och om din handling jämfört med den faktiska. Bra!

/Carim

Skrivet av cecilia, 2007-05-07 18:01

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?