En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

JACOBS' bloggis

Uppgift 3

Taget från sidorna 196 och 197

Först tänkte jag att det var ett återbesök av gammla orolighetsdrömmar. Jag har inte haft sådana drömmar på ungefär två år. I mitten av drömmen vaknade jag av att pappa kom och ruskade om mig och sa att jag hade yrat och skrikigt så högt att han hört mig från trapphuset. Jag låg under den rutiga filten och hela min kropp var skyblöt och mina knän skakade av köld. Jag huttrade. Pappa hämtade tempen och när det var klart såg jag på hans ansiktsuttryck att det inte var läge att gå till skolan nästa dag.
Nu har jag varit hemma i två dagar och jag är fortfarande svajig i kroppen. Pappa var orolig och stängde affären tidigare en vanligt för att komma hem och göra en klumpig hönssoppa som lunch till mig. Han ger mig vickfriktion två gånger om dagen och mintlukten från salvan och värmen i bröstet gör att jag känner mig på bättringsvägen.
I går kväll vid sextiden tog febern äntligen en paus och jag lyckades krypa till soffan utan att ha så mycket svindel. Innan Jeopardy startade frågade pappa en engång om det var någon som hade ringt. Jag var inte helt säker eftersom jag inte hörde telefonen när mina feberdrömmar var som starkast.
Vi åt Yahnet ba'ar till middag och även fast biffen var mör kunde jag ändast få in ett par tuggor. Pappa sade med bekymmrad ton "Kom igen nu, lite mer tomat kan du väl... Här aubergine, aubergine är bra mot alla sjukdomar."
Sedan när pappa var på toaletten ringde telefonen och när jag svarade kunde jag knappt känna igen Kerstins röst. Det lät lite som om hon hade magknip eller var förkyld.
"Hej, Halim."
"Hej."
"Du, jag... jag... Har du pappa där? Kan jag få prata med honom?"
Jag låg kvar i vardagsrummet medan pappa tog telefonen in till sitt rum. Jag tänkte att allt går vidare, att allt kommer att bli bra och att allt kommer att ordnas. Då och då hörde jag pappa mummla från rummet brevid.
"Mm... mm... visst jag förstår... såklart jag förstår... mm... ingens fel... mm..."
Även fast jag virade täcket tätt runt kroppen var jag fortfarande kall innombords och efter ett tag började jag hacka tänder igen.
Efter ett tag lade pappa på och gick därefter snabbt tillbaka till toaletten. Ungefär fem minuter senare kom han ut. Min första tanke var att allt var bra, men sedan såg jag att pappa hade röda och glänsiga ögon. Tyst satte han sig ner och började hälla upp whisky i ett glas. Till slut mummlade han att Kerstin hälsade så mycket och sedan frågade han om jag ville titta på Vem vill bli miljonär som han spelat in tidigare. Jag svarade att jag ville titta men jag somnade bara några minuter senare. Nu orkar jag inte skriva något mer.

Eftersom Ett öga rött är skrivit på invandrarsvenska med förortsslang tänkte jag att jag skulle skriva på mer normal svenska eftersom det typ var motsattsen.

Skrivet av JACOBS, 2007-04-18 19:29

Mycket bra omskrivning av den ursprungliga texten. Du hade kunnat välja fler egna ord, men det gör egentligen ingenting för den sammantagna framställningen uppväger det. Bra!

/Carim

Skrivet av cecilia, 2007-05-09 14:15

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?