En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

JACOBS' bloggis

Slutuppgift litteratur projekt, Svenska A

Slutuppgift litteraturprojekt Svenska A

Jag har valt karaktärerna Halim och Otman för att de två har störst roll i boken.

Halim är född i Sverige men han och hans familj kommer ursprungligen från Palestina.
När Halim fortfarande var ett litet barn dog hans mamma och det påvärkade både Halim och Otman. Halim får ibland "flashbacks" från när hans mamma fortfarande levde.

När Halim var yngre var han bra i skolan och han kunde nästan tala perfekt svenska men när han blev äldre började han bli mer bråkig och han började bryta mer på arabiska för att han inte ville "svennefieras". Halim började kalla sig för ligistblatte och skolka från lektionerna och klottra på toaletterna.

Senare börjar Halim inse att ord är det mäktigaste vapnet, att han inte vill vara en typisk ligistblatte längre utan han vill vara en smartare blatte. Han börjar kalla sig själv Tankesultan. Han vill att folk ska se honom som smart och mäktig.

Halim spelar väldigt hård men egentligen är han känslig. Han brukar ofta sitta och filosofera och sväva iväg från verkligheten. Halim har inga verkliga vänner så han är mest ensam.

Halim vill vara en bra arab som ska följa koranen och leva arab liv. Det är konstigt att Halim bråkar, skolkar och är allmänt dålig om han vill leva enligt koranen.

Otman kommer från Palestina men han invandrat till Sverige med sin familj. Tidigare bodde dom i Skärholmen men sedan flyttade dem till södermalm för att Otman vill att Halim ska bort från förorten.

Otman och Halim är väldigt olika. Halim försöker motsätta sig Sverige på alla sätt och han tycker att Palestina och araber är bättre än Sverige/Svenskar. Halim är besviken på Otman för att han tycker att han blivit försvenskad.
Otman är precis tvärt om. Han försöker tala så bra svenska som möjligt och han vill att Halim ska vara glad att de lever ett så bra liv i Svergie.

Annars har Halim och Otman en bra relation och de är oftast överäns. De har sina far och son stunder ibland.

Skrivet av JACOBS, 2007-05-21 15:14

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?