En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Jennys bloggis

Hej hej!
Jenny heter jag, men som vanligt var det användarnamnet upptaget så det fick bli Jennan, vilket är ett av familjens smeknamn på moi.

Jag är 23 år och pluggar till lärare i Malmö.

Är inte så bra på dagböcker, men tänkte testa. När jag väl börjar skriva brukar det dock bli romaner... :)

Idag när jag vakna va det så fint väder så jag hoppa i kläderna och going-skorna och traska ut en runda. En härlig morgon!
En man, som säkert va i pensionärsåldern, kom cyklande med bullar som va så nybakade att plastpåsen va helt igen-immad.
Detta väckte en tanke hos mig. Jag längtade plötsligt efter att vara pensionär.
Tänk att ha levt färdigt det hektiska livet med pluggande, jobb och barn, noga planerade semestrar...ja, ni fattar.
Jag fick bilden i mitt huvud av att vakna en lördagsmorgon, kanske vid 7.30, tillsammans med mannen man älskar. Han hoppar på sin cykel och kör till affären och handlar nybakade bullar, medan jag kokar kaffe (inte för att jag dricker kaffe, men han kanske gör) och dukar fram en massa gott pålägg. När han kommer hem äter vi frukost i vårt mysiga kök, iklädda pyjamas och morgonrock (om han ska byta till pyjamas efter att ha vatt ute, vet väl inte jag, men det e detaljer). Vi lyssnar givetvis på radio. Ring så spelar vi på P4 och vi...

Skrivet av Jennan, 2007-10-14

Visa hela (0 kommentarer)

Skrev ju att jag fyllt år i förra inlägget, så tänkte att jag skulle berätta lite om födelsedagen åxå.

Väcktes 6.30 (på min lediga dag) av min syster med döttrar som sjöng och gratta och snacka. Jag va halvt väck så kommer inte ihåg så mycket. haha Medan jag prata med dem skicka min bror ett sms o gratta. Sedan skulle jag ju försöka somna om, vilket inte va helt lätt. Hade precis börjat somna in, va så där på gränsen, sov inte men va inte vaken heller. Då skickar en kompis ett sms o grattar och istället för att stänga av ljudet på mobilen hade jag råkat starta det, så jag va ju klarvaken igen. Så då gav jag upp och gick ur sängen istället. Jag åt frukost och kolla på tv. Fick sms från fler kompisar. Stack till Burlövs center och köpte Singstar svenska schlager som en present till mig själv.

När jag kom hem satte jag mig vid datorn. Blev grattad av "MrPerfect" och lite andra folk från skolan och så. :)

Vid 12 ringde min pappa och gratta mig. Han ringde...

Skrivet av Jennan, 2007-09-18

Visa hela (0 kommentarer)

Idag va det dags för skola och att åka buss igen. Åkte 172:an, den tråkiga bussen, som tar längre tid eftersom den går in om Arlöv också. Eller ja, jag vet inte om den egentligen tar längre tid, men det känns så i alla fall. Så tråkigt det är att åka buss... Det krävs musik eller en bra bok i örat för att man inte ska tröttna. Haha Men nu har jag börjat läsa Linas kvällsbok. Då kan man kanske undra vad en 23-åring får ut av att läsa den…?! (fyllde 23 i fredags :) ) Men jag har läst så många lite tunga böcker nu (Dan Browns, Dennis Lehane) + alla kursböcker, så denna passar perfekt! Är lagom lättsam och rolig. Och man kan faktiskt känna igen sig i vissa delar, även om det skiljer 8 år. Vi 23- åringar har ju trots allt också varit 15, så vissa delar känner man ju även igen från förr. Har ju sett filmen också, men blir ändå en annan sak att läsa boken. Man får ju veta lite mer då. Riktigt härligt rolig bok! (även om jag inte kommit så långt kan jag tipsa...

Skrivet av Jennan, 2007-09-18

Visa hela (1 kommentar)

Vilken härlig och rolig och lite jobbig dag detta har varit!

Har varit i Köpenhamn med en kompis för hon skulle försöka hitta ett jobb där. Vi kom iväg lite sent och för att inte missa ett tåg till hade vi lite bråttom med att ta ut pengar o ladda kort o köpa biljett. När vi väl kommer till tåget och går på hittar vi en kupé där det är lagom med folk och så... Vi satte oss och vi snacka på. Hade inte setts på typ 3 dagar och samlar snabbt på oss saker att prata om så det fanns mycket att snacka om och vi babbla... Tanten kommer och tittar på biljetten och allt är lugnt och bra. Så efter ett tag kommer tanten tillbaka och mumlar något på danska. Jag frågar vad hon sa och hon upprepar att detta är en tyst kupé så vi får inte prata. Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Skratta nästan på mig. Min kompis hörde inte vad tanten sa så jag skulle ju försöka berätta för henne. Hon trodde jag va helt knäpp, tills hon fick syn på skylten på väggen där det klart och...

Skrivet av Jennan, 2007-09-05

Visa hela (1 kommentar)

Idag va det då dags igen! Sommarlovet är slut och T5 på lärarutbildningen startade. Varför man nu börjar en fredag!? Känns så onödigt! Men man börjar i alla fall med det bästa: HELG!

Det va lite nervöst idag. Eftersom vi börjar med sidoämnen nu så splittras klassen som man gått i 2 år. Kändes lite tråkigt eftersom jag hittat några riktigt snälla, trevliga människor där, men alltid kul att träffa nytt folk också. Men som sagt, det va nervöst.
De jag åkte in med skulle alla gå samma kurs, medan jag kände mig helt ensam i min samhällskurs. Men när jag väl kom till salen där vi skulle samlas så satt 2 av de gamla klasskamraterna där och sedan kom en till, så det va ju perfekt. Blev lugn som en filmbunke direkt! Känner inte dessa 3 så jättebra, så det blir ju kul att lära känna dem lite + att vi ska tydligen göra en del arbeten i olika grupper och då lär man känan de andra också. Ska bli så kul!

Sedan är där ju en del moment i kursen som inte känns så...

Skrivet av Jennan, 2007-08-31

Visa hela (4 kommentarer)

Nu börjar sommarlovet närma sig sitt slut. Lite ångestfyllt. Tiden går ju så fruktansvärt fort. Har inte hunnit me hälften av det jag tänkt ens.
Va ute och gick me en kompis nu ikväll och sedan följde jag me henne upp i lägenheten för att kolla deras nya matta och sedan snacka vi så jag höll ju aldrig på att komma därifrån. Vi prata bland annat om hur snabbt tiden går. Tiden går och går och det känns som att man bara står och stampar på samma ställe. Förmodligen känsn det så eftersom jag fortfarande bor hemma och jag pluggar, medan alla runt omkring har flyttat hemifrån, skaffat sambo, jobbar...
Men min kompis kände dock också att tiden stod stilla och hon stod och stampa. Tycker dock att hon hunnit med mycket. Men det kan ju vara så att så länge man inte nått dit man vill så känns det som att inget händer. Hon väntar fortfarande på drömjobbet, samtidigt som hon längtar efter förlovning och kanske till och med barn. Är det så att det bara är drömmarna som...

Skrivet av Jennan, 2007-08-30

Visa hela (0 kommentarer)

Vad var det jag sa...? Jag är dålig på sånt här. Skriver flitigt i början och sedan rinnerdet ut i sanden. Fast nu har jag i alla fall kommit tillbaka denna gången. Det är väl så att ibland behöver man skriva lite och ibland inte. Och jag är ju en skrivare så även om det kan gå lång tid mellan bloggarna så lär jag alltid komma tillbaka.

Sitter och lyssnar på en av mina musikmappar som jag döpt till "Kvällsmusik". Innehåller mestadels lugna, sköna låtar av artister som t ex Green day, Sunrise Avenue och Gavin Degraw. Nu spelas Make it go away (Sunrise avenue) och den stämmer väl med de flesta av mina bloggar hittills och även dagens tankar.

Det är samma saker som spökar i huvudet än.
Va på andra dejten med den senaste killen i fredags. Jag har vatt jätteförkyld med feber och skit, men jobbade i fredags och sedan sågs vi i Lund. Trots att jag va helt slut föreslog jag lite olika aktiviteter, men till slut blev det bio igen. Vi såg Simpsons- filmen och innan dess satt...

Skrivet av Jennan, 2007-08-27

Visa hela (2 kommentarer)

Jobba, jobba , jobba... Idag har jag jobbat halvdag. Härligt! Så när jag kom hem stack jag och mamma ut på en liten tur. Jag önskar mig ett överkast till sängen när jag fyller år och har kollat lite på nätet där jag hittade ett på Kid och ett på Ikea. Så det bar iväg till affärerna för att kolla närmare på dem.
Det på Kid var lite mörkare än jag hade tänkt mig, så bestämde mig för att det på ikeanog va bättre. Så vi stack dit. Och ja, det va bra i färgerna, vändbart alltså 2-i-1. :) Men jag hade sett fel på priset så det va högre än jag tänkt mig. Så nu vet jag inte hur jag ska ha det... Visst det är en födelsedagspresent, så jag behöver inte bry mig om priset, men vill inte ha ett allt för dyrt heller.

Men, men... När vi gick runt på Ikea såg jag plötsligt ett ansikte som jag kände igen. Jag visste att det va nån kändis men kunde icke placera henne... Så efter en stund lyckades vi komma riktigt när och höra henne prata. Då kom jag på det! Det va...

Skrivet av Jennan, 2007-08-15

Visa hela (0 kommentarer)