En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Skoj och allvar i en salig blandning

Skrivet av Johnnie, 2006-05-23

Visa hela (0 kommentarer)

Ytterligare en ångestframbringande detalj med att bo i villa dyker upp i mitt huvud när jag hör grannens gräsklippare. Det är det här f*rb*nn*de gräset som växer! Grannen/grannarna har, inte alla, inlett sin gräsklipparsäsong. Klipper en, så klipper två, sen dröjer det inte länge till att den tredje sätter igång! Men snart, mycket snart, rullar jag ut min åkklippare med elstart och sedan är jag ikapp grannarna!

Skrivet av Johnnie, 2006-05-23

Visa hela (0 kommentarer)

Jo då, det är riktigt, jag är långt ifrån frisk. Har levt med mitt förstorade hjärta i mer än tio år och med ett igenmurat kranskärl i mer än fem. Har blivit lovad en utredning om en pacemaker kan vara den rätta hjälpen för mig, men den verkar ha runnit ut i sanden. Kan inte en pacemaker hjälpa mig återstår bara hjärttransplantation och det låter i häftigaste laget. Jag har väntat på att få en besökstid nu under våren, men som vanligt har den blivit försenad. Det finns tyvärr många som är sjukare än vad jag är. Tycker själv att jag lever ganska hyfsat, trots att jag inte har jobbat på mer än fem år. Tyvärr kan jag inte utföra så mycket fysiskt arbete, jag har bara några timmar mitt på dagen då jag är i form. Antagligen beroende på att medicinen når sin "fulla" kraft då, egen teori.
Fortsättning lär följa då skrivkrampen släpper!

Skrivet av Johnnie, 2006-05-23

Visa hela (0 kommentarer)

Ved

J*vla elpriser! Ja just det, j*vla elpriser som ska vara så höga! Som tvingar mig att hålla nere elförbrukning med hjälp av denna hemska ved som ligger här utanför och väntar på omhändertagande. Visst, veden var gratis i år, förutom hemkörningen, men som den ser ut! Har aldrig hanterat så grov ved! Den grövsta, en björk, håller 52 centimeter i diameter! Och vilken "vedmaskin" kan ta hand om en så koloss? Ja, inte den som jag har lånat hem i alla fall. Det blir att lita till min gamle far, en klyvyxa och en sk vedkil. En tröst är att han hanterat ved under många, många år och vet vad han håller på med. Nu har vi dessutom lite press på oss också, en tidsgräns. Det sägs att veden ska vara kapad och kluven till midsommar för att den ska hinna torka och det är inga problem. Men innan midsommar så dyker det upp ett fotbolls-VM också och det är min/vår nya tidsgräns. Och jag som trivs bäst bakom tangentbordet!
J*vla elpriser!

Skrivet av Johnnie, 2006-05-23

Visa hela (0 kommentarer)

Så var det dags...Att en gång för alla göra något åt mina dotters skadade fot. En skada som hon lidit av under fem års tid och som ingen kommit till rätta med. Å andra sidan, det kanske inte är så enkelt att göra något då ingen kan "se" skadan. Varken röntgen, ultraljud eller magnetröntgen har visat vad som är fel, det finns tom dom som tvivlar på att hon har ont! Nu behöver dom dock inte fundera på det längre, för vem lägger sig i onödan på ett operationsbord? Försöken att komma till rätta med felet har varit många och overksamma: diverse inlägg och specialsulor, "nattstöd" och akupunktur har inte hjälpt det minsta. Det här är "sista chansen" att få ordning på lilla fossingen, men det finns inga garantier att det blir bättre. Som tröst har hon blivit lovad att den i alla fall inte blir sämre, alltid något.

Skrivet av Johnnie, 2006-05-23

Visa hela (0 kommentarer)

På söndagen läste jag en bra krönika om Superettan på http://www.spelanalys.nu och snappade upp två matcher som jag gjorde en dubbel av. Båda matcherna gick som dom skulle och oddset utomordentliga 9,86! Det är riktigt länge sedan jag satte nåt liknande! Avrundade helgen med ett spel i den isländska högsta ligan; Valur - Hafnarfjordur, en tvåa till oddset 1,90. Ett till synes lågt odds, men det är där mina spel normalt brukar ligga. Idag, tisdag, sätter jag mina första pengar på en träningsmatch som spelas mellan Sydkorea och Senegal. Gästerna lämnar sina starkaste kort utanför laget och jag satsar på hemmavinst. Som alltid vid träningsmatcher håller jag dock insatsen vid en låg nivå. Matchen börjar 13:00 och jag önskar mig själv lycka till!

Skrivet av Johnnie, 2006-05-23

Visa hela (0 kommentarer)

Eller sportspel som det heter på svenska. Har varit inne i en ganska lång period med många dåliga spel. Gjorde ett uppehåll förra veckan (mån-tors) då jag bara läste vad andra tänkte och spelade. På http://www.spelanalys.nu finns en del skickliga spelare, kanske framför allt på tennisfronten. Själv gjorde jag comeback på fredagen med en dubbel på två isländska(!) fotbollsmatcher. Hade maximal tur(?) då båda matcherna avgjordes i den 90:de minuten till min fördel! På lördagen spelade jag ett "livespel" på Eurovision Song Contest, la mina pengar på Finland till fin-fina 9 gånger pengarna. Ångrar mycket att jag inte spelade mer, då det kändes helt rätt. Finlands bidrag var ju det enda som stack ut ur mängden och inta bara passerade in i ena örat och ut det andra. Danmarks "60-talslåt" hamnade enligt mitt tycke alldeles för långt ner i sluttabellen.

Skrivet av Johnnie, 2006-05-23

Visa hela (0 kommentarer)

Direkt när vi köpte vårt hus, så började jag att bygga fågelholkar. I dom har jag varje år odlat fram den Svartvita flugsnapparen. En fågel som inte gillar de svenska vintrarna, utan tillbringar dom på sydligare breddgrader. Sommartid tycker dom dock om vårt klimat och våra svenska flugor. Uppfödningen går riktigt bra och det föds några kullar varje år som återvänder till mina holkar. Detta har fått till följd att flugbeståndet kraftigt minskat i och omkring vårt hus. Som tack för hjälpen har jag kraftigt reducerat hyran för holkarna, ett samarbete som fungerar perfekt! Nästa höst tror jag att jag följer med på deras resa söderut...

Skrivet av Johnnie, 2006-05-22

Visa hela (0 kommentarer)