En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Kigges bloggis

Kärleksfull tänkare med musiken som bäste vän...

En dag kom min lärare till mig och ville prata betyg så jag lyssnade på vad hon hade att säga fullt medveten om att jag snart skulle få skit för att jag inte lämnat in ett svinstort arbete som vi skulle ha jobbat med. Men när hon kom till den punkten i sin pärm så sa hon: "Ja, det var lite stavfel här och där men annars var det bra." Lite chockad svarade jag nåt i stil med: "Chill!"

En annan gång så hade jag gjort för få prov för att få G i matte så när den läraren pratade med mig så väntade jag ju bara på att gå för jag visste ju vad jag skulle få. Men då hade jag helt plötsligt gjort så många prov som man skulle gjort. Ett av proven var på ett datum då jag inte ens hade varit i skolan på hela veckan. Hmmm...

Min poäng med detta är:
Ta inte skolan för allvarligt, lärare är så förvirrade och stressade varelser att det fixar sig ändå...

Skrivet av Kigge, 2006-03-11

Visa hela (2 kommentarer)

De dovt tickande ljuden från en sekundvisares färd mellan två sekunder kommer bara närmre varandra för varje sekund som flyter förbi.

Skrivet av Kigge, 2006-03-02

Visa hela (0 kommentarer)

De flesta tycker nog att skolan är jobbig och de flesta kan nog hålla med om att det är jävligt jobbigt att gå i skolan i de sena tonåren då man utvecklas i tanken, börjar ifrågasätta saker och praktiskt taget börjar tänka själv. Samtidigt kan man ju tycka att det är jävligt osmart att lägga gymnasietiden i denna åldern så att man utöver den egna utvecklingen skall ta in allt det som de vill att man skall lära sig. Men jag tror att i själva verket är det ett riktigt smart drag från deras sida, för samtidigt som vi sitter och tänker och tar in allting från alla håll så kan ju dom luriga små djälvlarna utan problem smyga in med information och trycka i oss vad de vill att vi skall tro. På så sätt kan dom styra in oss på deras väg.

Min polare läste om pyramiderna i skolan och de hade hållit på med det i flera veckor men sedan när han stod och redovisade allt han lärt sig så sade läraren "Tänk på att de källorna inte är så pålitliga."

Inte pålitliga?...

Skrivet av Kigge, 2006-03-02

Visa hela (0 kommentarer)

Varför går folk runt och gnäller på sina läxor och på alla prov dom har? Om det är så jobbigt, BANGA DÅ! Om man inte vill göra nåt, varför gå runt och gnälla och göra det sen? Varför? Man väljer väl själv? eller har jag fel?

Skrivet av Kigge, 2006-02-27

Visa hela (3 kommentarer)

När jag var en liten skitunge, började jag i skolan. Skolan som man lär sig saker i och får nya vänner, ja skolan som gör en till människa helt enkelt. Skolan som förbereder en för vuxenlivet. För det vet vi ju alla att man måste gå i skolan om man skall bli någonting i livet, man måste ju lära sig "viktiga" och "nödvändiga" saker för att överleva. När jag en dag tittade tillbaks på mitt liv och tittade på hur jag mådde nu av alla dessa år i skolan, blev jag deprimerad. Det som alltid varit en del av mitt liv uppenbarade nu sin djävulska och dolda hemlighet.

En stor byggnad med elever som utifrån ser ut som vad alla tror att det är:
Ett ställe där man lär sig saker som man måste veta. Men som från insidan är den största utsållningsmaskin människan byggt. Ett gigantiskt människofilter som skall sortera ut de "dåliga" från de "duktiga". En sil som skall få de sämre människorna att stanna kvar i leran och bli övergivna medans man satsar på de fina och duktiga. Man...

Skrivet av Kigge, 2006-02-27

Visa hela (0 kommentarer)