En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Kigges bloggis

Hjärntvätt slår ej kulörtvätt.

När jag var en liten skitunge, började jag i skolan. Skolan som man lär sig saker i och får nya vänner, ja skolan som gör en till människa helt enkelt. Skolan som förbereder en för vuxenlivet. För det vet vi ju alla att man måste gå i skolan om man skall bli någonting i livet, man måste ju lära sig "viktiga" och "nödvändiga" saker för att överleva. När jag en dag tittade tillbaks på mitt liv och tittade på hur jag mådde nu av alla dessa år i skolan, blev jag deprimerad. Det som alltid varit en del av mitt liv uppenbarade nu sin djävulska och dolda hemlighet.

En stor byggnad med elever som utifrån ser ut som vad alla tror att det är:
Ett ställe där man lär sig saker som man måste veta. Men som från insidan är den största utsållningsmaskin människan byggt. Ett gigantiskt människofilter som skall sortera ut de "dåliga" från de "duktiga". En sil som skall få de sämre människorna att stanna kvar i leran och bli övergivna medans man satsar på de fina och duktiga. Man vill ju trots allt inte ha en människa i systemet som har egna tankar och som förstår att hjärntvätt inte slår kulörtvätt.

Hur hade det sett ut om alla människor som jobbade för en började tänka själva och få egna värderingar och skita i den store snubben? Det hade ju inte funkat nånstans. Nej,vi som prioriterar livet före pengar har ju hamnat på fel ställe. När människoliv bara är ett nummer på ett papper och pengar kan röja undan lik utan problem så är man ju bara säker om man äger jorden, vilket bara ett fåtal av oss gör. Är det jag som är korkad eller har vi lagt ner det här med kärlek, gemenskap och lycka? Jag vet att jag inte har gjort det.

När vi sågar av grenen vi sitter på genom atombomber och oljekrig så har världen gått för långt. Jag tror att efter Gud skapade oss och såg hur vi blev så slog han sig själv, sade förlåt till sitt omdöme och började skicka naturkatastrofer på oss. Han gav oss en chans när vi fick de tio budorden men dom sket vi i så nu när vi bombar, förgiftar och krucifierar varandra så behöver han bara luta sig tillbaka med popcorn i handen och skratta åt våra korkade arslen.

Skrivet av Kigge, 2006-02-27 21:17

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.