En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Kimpa

Kimpas bloggis

Jag vill ju inte vara sämre än den generella bloggsfären så jag måste ju skriva lite om FRA med.

Men precis som Eddie Izzard bedriver jag passiv forskning, dvs jag låter informationen komma till mig istället...

Jag hittade en kommentar på Resume.se där signaturen Dennis Nilsson skriver så här :

- Att verkligheten överträffar dikten, kan man kan läsa i nedanstående journalistrapport om FRA och dess motsvarighet NSA i USA gjord av Martin Jönsson, med medel från Journalistfonden; http://periodista.se/FRA03_04.pdf

"I antikens Rom anställde rika män ibland väktare när de reste bort från sina fruar. Väktarnas uppgift var att övervaka kvinnorna så att de inte var otrogna. Men systemet hade sina brister. Så småningom fick man nämligen anledning att fråga sig: Sed quis custodiet ipsos custodes? Men vem övervakar övervakarna?"

Faktiskt mycket läsvärd för alla som forfarande tror på Sveriges neutralitet och att visar lite vad som komma skall.

Skrivet av Kimpa, 2008-06-18

Visa hela (0 kommentarer)

Premiärdagen blev fantastisk. Det var rätt kallt på morgonen så snön var silkesmjuk. Tror inte att jag har haft samma känsla av att åka på moln förut... Brädan höll verkligen måttet med, även om jag lyckades på en liten ful repa nånstans på vägen. Det stämmer som de säger... nu har jag ingen möjlighet att skylla på utrustningen längre. Nu är det bara i mitt huvud...Jag pluffsar fram


Brädan åkte så fint, så fint =)Orörda vidder = VÅR snö


Ninas Kusin Klara visar vägen


Så Nina kunde ju inte vara sämre...


james visar hur mycket snö det var ...


Klara igen


Och en liten lagbild på slutet...

Skrivet av Kimpa, 2008-03-10

Visa hela (3 kommentarer)

Man kan ju inte precis påstå att man varit överraktiv här på ett tag så jag tänkte att det var dags. Orsaken till att det nu plötsligt är dags är att det idag har snöat 50 cm nysnö upp i Alperna runt knuten, jag har just hämtat ut min nya snowboard och imorgon har jag tagit ledigt från jobbet =)

Den här veckan hände det alltså äntligen, efter tre veckor utan tillstymmelse till lite ny snö så har det fullkomligt vräkt ner snö under ett par dagar, alla toppliftar har varit stängda och imorgon ska det klarna upp. Det vill säga det kommer att vara hur mycket trevlig snö som väntar på en som helst.

Jag bor ju rätt nära Engelberg så det logiska vore ju att åka dit, men eftersom man vet att det kommer att finnas närmast en miljard (ok kanske inte en miljaaard) snöutsvultna människor där som suttit och suktat efter lite snö så är man smart och tar något litet familjeställe i närheten istället där det sista folk vill göra är att åka offpist.

Sen till min...

Skrivet av Kimpa, 2008-03-05

Visa hela (0 kommentarer)

[18/06/2007 22:54:45] Kimpa skriver: hellooo

[18/06/2007 22:58:08] Kimpa skriver: upptagen? eller vill du skypas lite?

[20/06/2007 19:36:46] Kimpa skriver: är du där nuu då?

[21:56:49] Kimpa skriver: hallo frau Åberg, wie geht es innen?

[22:11:06] Kimpa skriver: jag har just kommit tillbaka från min tyskalektion

[22:11:42] Kimpa skriver: man blir helt knäpp i huvudet av att läsa språk mellan klockan
19.30 och 21 när man har jobbat hela dagen

[22:12:25] Kimpa skriver: fast å andra sida så ger den sena starten mig en möjlighet att göra läxorna iallafall

[22:12:35] Kimpa skriver: Sjukt hur dålig man är på sånt där

[22:13:32] Kimpa skriver: Samtidigt så kan jag ju inte precis strunta i att göra dem och sätta mig längst bak i klassrummet när jag tar privatlektioner

[22:13:58] Kimpa skriver: Det har en tendens att märkas ifall man inte har gjort sina Übungs...

[22:14:15] Kimpa skriver: Och inte minst är det sura pengar i sjön

[22:14:34] Kimpa skriver:...

Skrivet av Kimpa, 2007-06-26

Visa hela (2 kommentarer)

Var uppe i umeå förra helgen, hade för en gångs skull varit duktig och bokat biljett i tid så att man skulle slippa allt tajfs med att åka via Frankfurt eller Köpenhamn. Men så händer ju det som inte får hända... SAS kabinpersonal bestämmer sig för att strejka.

Jag skulle upp för att försöka styra upp min vän Olas svensexa och så blir det strejk! Efter mycket ringade och tjaffsande (dock egenligen inte från Sas sida utan det var mer för att jag hade bokad biljetten genom resebyrån på jobbet) så lyckades jag tillslut ta mig till stockholm via Helsingfors. Men ändå med det lilla avbräcket att jag var tvungen att ta nästan en dag ledigt.

När jag först bokade mina biljetter var jag lite missnöjd över att jag inte skulle komma tillräckligt tidigt till stockholm utan skulle vara tvungen att ta nattåget upp. I.o.m flygstrejken blev ju istället mitt natttåg guld värt. Så jag satt och drack öl i godan ro på Arlanda och ringde de sista förberedande samtalen om vad som...

Skrivet av Kimpa, 2007-06-03

Visa hela (2 kommentarer)

För annars lär man sig ju aldrig...

Fastnade för några gamla leranimationer som Nick Park gjorde typ -89, där de intervjuat vanliga människor och sen animerat lersjur utifrån vad de sagt. Det blir verkligen hysteriskt roligt ibland!

Som t.ex den här Brasilianske utbutesstudenten in england som blev symboliserad av en Puma i en djurpark:


Fick tag i två dvd:er med samma sak i förra veckan så nu ska det bli små djuravsnitt lite då och då för att muntra upp!

Kram
Kimmo

Skrivet av Kimpa, 2007-03-05

Visa hela (2 kommentarer)

När vet man att det är vardag?

Nu har jag ändå på nåt sätt kommit in i nån rythm här, har ett jobb, har en lägenhet, har kompisar att gå ut med. Samtidigt känns det inte som om jag har nån vardag.

Vissa kanske blir sura nu för att de gör samma saker varje vecka och skulle döda för att få göra olika saker varje dag, men själv skulle jag nog behöva lite mer struktur. Tror att orsaken till att jag varit lite restriktiv hittils är för att jag dels inte vill ta på mig för mycket så att jag aldrig har nån kväll ledigt, samt dels för att det är en hel del som jag måste styra upp som t.ex tyska lektioner. Men för det måste jag vänta tills jag har tillräckligt med pengar för att sätta igång. Det är dyrt med privatlektioner... men jag skulle bli galen ifall jag skulle läsa kurser med amerikanska hemmafruar, eller nån japansk student.

Pratade med gammjobbet och de skulle tydligen räkna ut hur mycket de var skyldig mig och föra över det (först ville de skicka en...

Skrivet av Kimpa, 2007-02-20

Visa hela (1 kommentar)

Oj va stört det känns att man inte har skrivit nåt sen i somras. Fast hösten var ändå överdjävlig och spökar fortfarande i bakhuvudet. Orkar egentligen inte gå in i några detaljer, mer än att det tog slut med drömflickan vilket innebar att min framtidsplanering mer eller mindre for åt helvete, samt att man tappade lusten att göra nånting annat än dricka sprit och försöka acceptera fakta.Sen fortsatte eländet genom att mitt redan eländiga jobb bestämde sig för att flytta från förlängningen av Champs Elysées till Paris förorter, så istället för att ha 15 min promenad till jobbet skulle jag få 1,5 timmes pendeltåg enkel väg. De val som man hade var att skriva under på att man var ok med att börja jobba där ute eller att få sparken. ”Fånga dagen” tänkte jag och valde att få sparken. Så nu var jag allmänt nere och skulle snart bli arbetslös.


Bestämde mig för att försöka göra lite planer. Det som jag...

Skrivet av Kimpa, 2007-01-25

Visa hela (2 kommentarer)