En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Jag har valt att skriva om Halim och Nourdine.

Halim har bott i skärholmen med sin mamma och pappa, men Halims mamma dör senare inna boken startat och då flyttar pappan och Halim in till söder.
Halim har alltid varit en duktig pojke, pratat ren svenska och varit dutig i skolan.

Allting tog en vändning när de flyttade till Söder. Halim blev en bråkig pojke som vari väldit jobbig, både mot andra elever och lärare. Halim kan bli väldigt stressad, arg och irriterad. Men han brukar oftast lugna ner sig då och använda sig av mute knappen och börja filosofera istället.
Halim tror jag kan vara en jäkligt smart kille egentligen, jag tror han bara har bestämmt sig för att vara jobbig och elak, kanske känner han skuld för sin mamma, varför skulle just hans mamma dö? Då vill han möjligen visa alla att han kan vara elak tillbaka.

Nourdine är en utländsk man som är god vän med Halims pappa. nourdine är skådespelare i Sverige, jobbar med de enstaka, oftask skitrollerna som han...

Skrivet av LINAMARIE, 2007-05-03

Visa hela (1 kommentar)

Idag var det sista dagen på sommarlovet, därav skulle jag hjälpa pappa i våran butik. Det började med att jag och min far fyllde på i skyltfönstret, sedan fortsatte vi med att få upp rea prislappar och därefter plockade vi fram nya varor.
Inne på lagret var det smutsigt och dammigt så jag hjälpte min far att städa. När jag städat en stund fick jag syn på en påse med turtlestermosar, brevid det några kartoner med pincetter och nagelsaxar. Därefter fann jag ännu fler gamla ting, ett antal tomtebloss som var knögliga samt en gammal brandbil som jag vunnit till mig när jag var liten och gick på mellanstadiet.
När jag funnit alla gamla saker hängde far ut termosen, brandbilen och några snobbenhaklappar i skyltfönstret. Det såg inte riktigt klokt ut, det var fullt i hela fönstret.Jag talade om det för far, men han tyckte att det var bra att kunderna kunde se allting utifrån. Efter att far var klar i skyltfönstret bad han mig göra en reklamskylt av papper. Det skulle stå "Vi...

Skrivet av LINAMARIE, 2007-04-20

Visa hela (1 kommentar)

Uppgift 2 Svenskaprojekt.


Nu har jag läst till sidan 110 och fortsätter med uppgift två härifrån.

Uppgift 2 – deadline fredag v. 14 (6 april) kl. 16.17

Jag hade fel om vad jag trodde skulle hända i min bok. Men jag valde heller inte att skriva uppgift ett därför att jag trodde att boken skulle utspela sig så. Jag ville mer att boken skulle utspelas som jag skrev. Jag valde en väldigt dramatisk scen i boken och denna bok är tydligen inte skrive på det sättet, än. Men jag hade ioförtsig rätt med vissa saker, i min berättelse gick han ner till Dalanda i Skärholmens Centrum och det gjorde han också i det "riktiga" berättelsen.

Del två i min bok börjar med att Halims far fyller år, Kerstin och hennes dotter Zerafina kommer på besök, självklart Nourdine också. Halims far får sin parabol och blir väldigt glad och förvånad. Men tiden går och går och Halims far sätter aldrig upp parabolen, vilket gör Halim ganska ledsen.

Halim känner sig också...

Skrivet av LINAMARIE, 2007-04-06

Visa hela (1 kommentar)

Uppgift 1
Lina-Marie Sundgren
Sv A Torsdagsgruppen VT07


Hallåhallå.
Nu har jag valt en bok till det här projektet, det blev Ett öga rött av Jonas Hassen Khemiri. Jag har nu läst 70 sidor och ska utifrån det skriva ett kort kapitel till boken såsom jag tror / tycker att det ska gå.

Ibland man kunde se Halim stoppade handen i fickan och kände på extra antennsladden som låg där inplastad utan larmad prislapp och då man kunde se han log lyckligt.
Men helt plötsligt jag kände någonting var fel, de var någon som förföljde mig. Fort ja kollade bak men ingen va där. Helt plötsligt ja ligger på marken jag ser bara någon stor svenne och sen ja får ont i magen. Efter ett tag jag kommer upp på benen och ser att det är vakten från affären. Varför sparkade den där jävla svenne wannabe ainan ner mig? Jag började tänka inuti mitt huvud lugn och fin, lugn och fin, inget knas, inget bråk. Jag inte kunde hålla mig lugn så jag sparkade ner honom. Jävla...

Skrivet av LINAMARIE, 2007-03-29

Visa hela (3 kommentarer)

Uppgift 5
Lina-Marie Sundgren
Sv A Torsdagsgruppen HT06

Hallå hallå.

Nu har jag läst ut boken Som om ingenting. Den är skriven av Katarina von Bredow och det är en självbiografi. Idag läste jag ca 40 sidor och det gick bra.
Boken är nu slut och jag tycker den var väldigt bra. Tråkigt nog blev slutet inte som jag trodde, det vara verkligen en vändpunkt mitt i slutet.
Jag trodde att förhållandet mellan Paul och elin skulle bli bra och att de skulle antingen fortsätta och träffas i smyg eller att de skulle bli de två och att dom skulle fly och sedan leva tillsammans.
Men när jag täner på att det är en sann historia kan jag förstå pauls val och elins känsla. Paul fortsätter för ett tag att träffa Elin och de utför sexuella handlingar men Elin är så himla förälskad så hon gör det bara på grund av att hon vill träffa Paul men antagligen utnyttjar han sin situation lite men förstår sedan att det han gör är fel. Paul bestämmer sig för att sluta träffa...

Skrivet av LINAMARIE, 2006-11-15

Visa hela (0 kommentarer)

Uppgift 4
Lina-Marie Sundgren
Sv A Torsdagsgruppen HT06


1. Tyckte ni i allmänhet att det var lätt eller svårt att förstå häftet?
Jag diskuterade med Lisa och vi kom fram till att det var ett ganska så svårt text med tanke på att häftet var väldigt långt med liten text. Texten innehöll svåra ord och många upprepningar. Även det kan göra texten lätt bara man förstår innehållet, men igentiliegn är det bara att bestämma sig för att ta sig igenom texten och sedan genomföra det.

2. Vad kom ni fram till var författarens huvudpoäng i häftet?
Det var att en text kan vara svår på grund av många anledningar, att man inte bara läser med ögonen och att det även kan vara lätt att läsa med rätt metod.

3. Ge exempel på ett citat från häftet som du tycker sammanfattar huvudpoängen/huvudtemat i häftet?
" Jag ska visa att ögonen måste spela en ganska underordnad roll vid läsning och att ett överdrivet intresse för de tryckta tecknen på sidan...

Skrivet av LINAMARIE, 2006-11-14

Visa hela (0 kommentarer)

Uppgift 3
Lina-Marie Sundgren
Sv A Torsdagsgruppen HT06

1. På vilket sätt har huvudkaraktären/karaktärerna utvecklats i boken jämfört med de första 50 sidorna?

Vissa karaktärer är försvunna och vissa mer utvecklade.
Paul och Elin har öppnat upp sig ännu mer för varandra, de pratar om hur de känner för varandra, hur de känner inför sina familjer, konsekvenser med det dom gör osv.
Peter som är Elins storebror pratar mycket mer och har nu blirit till en person i boken.

2. Vilka val har huvudkaraktären/karaätärerna ställts inför?


Paul ställdes inför ett stort val. Skulle han fortsätta med hans smygande relation till Elin och utveckla den eller skulle han sluta att ens tänka på henne och gå vidare som om ingenting hänt till sin familj.
Man får läsa att Paul kysser Elin, och öppnade då upp deras relation och struntade i familjen och vännerna. han gjorde någonting alldeles förbjudet. nu kommer han aldrig mer kunna se Elin på samma sätt som före kyssen....

Skrivet av LINAMARIE, 2006-11-14

Visa hela (0 kommentarer)

Uppgift 2
Lina-Marie Sundgren
Sv A Torsdagsgruppen HT06


Nu har jag läst de sidor vi fått i läxa och sedan börjat tänka igenom de punkter vi ska ha fått med. Med den bok jag läser går det bra och den är ganska så lättläst och intressant.
Efter första sidan fick jag känslan av att det skulle bli en spännande berättelse med mycket kärlek. Författaren verkade vilja ta fram mycket sexuellt i sin text och låta läsaren få följa med på de mest privata ställena och tidpunkterna på dygnet.

Tjenen som det handlar om heter Elin. De andra personerna är Tessa, Elins bästa kompis och
granne, Monika Tessas mamma, Paul Tessas pappa, Elins storebror Peter, Anna, Skrivarkursens lärarinna, Irene som är Elins arbetskamrat och sedan Elins mamma och pappa Rune.

Boken handlar om Elin, hon är 19 år gammal och har precis gått ur gymnasiet. Hon ska börja en kvällskurs i sin gamla skola Enberga Gymnasium, det är en skrivarkurs.
På första mötet med gruppen ser hon en man hon sett...

Skrivet av LINAMARIE, 2006-11-06

Visa hela (0 kommentarer)