En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

fortsätter med lite mer bilder från FCB-Stuttgart, lite meckigt att fixa med alla bilder i Lightroom men roligt att lära sig.Här är från en kaffepaus tidigare på dagenSkrivet av Lastbilen, 2010-03-22

Visa hela (0 kommentarer)

Förväntningarna var skyhöga redan innan vi satte oss på planet ner mot Barcelona, alla förväntningarna infriades dock och resulterade i en riktig kalas-match. Barca visade snabbt vart skåpet skulle stå och efter 20 minuter spelade stod det 2-0, efter 90 spelade minuter var Stuttgart besegrat med 4-0. För att ge en bild av hur dominanta Barca var så slutade skott-statistiken 16-2 till Barcelona, och inget av Stuttgarts båda skott träffade mål.

Har börjat rensa lite bland de över 300 bilder jag tog den kvällen, här är några smakprov.
Skrivet av Lastbilen, 2010-03-21

Visa hela (0 kommentarer)

För första gången på flera månader visade termometern plusgrader, så vi packade korv och termosar och begav oss ut till Brednoret. Självklart var det den enda platsen i Västerbotten där solen inte sken, men vad gör det?. Kameran följde med för lite dokumentation.Skrivet av Lastbilen, 2010-03-06

Visa hela (1 kommentar)

Jag hittade just ett bra klipp som var otroligt snyggt filmat och producerat, ett företag som heter Orangefiist följer downhill skateboardens världscup-cirkus. Här är en smygtitt.

http://vimeo.com/8799564

Tror jag ska byta lite kullager och bushings för att åtminstone få klämma lite på mina brädor, åkningen känns dock långt bort med ett snödjup på 1m.

Skrivet av Lastbilen, 2010-02-26

Visa hela (0 kommentarer)

Filmen har visserligen 13 år på nacken men budskapet är högaktuellt nu när alliansen driver sin jobblinje. Kolla in Janne Josefssons intervju av nationalekonom Marian Radetzki och hans teori för att råda bot på arbetslösheten.

http://svtplay.se/v/1392775/oppet_arkiv/oka_klyftorna_for_att_sanka_arbetslosheten

Är detta en samhällsutveckling du vill ha?

Skrivet av Lastbilen, 2010-02-25

Visa hela (0 kommentarer)

Har idag varit på mitt livs första ultraljud och för första gången sett mitt barn.
Efter en stunds irrande i sjukhusets många korridorer kom vi tillslut fram till specialist-mödravården, efter ett snabbt stopp i receptionen blev vi förpassade till väntrummet. I väntrummet satt två andra par som såg betydligt mer gravida ut än min bättre hälft.
-"Herregud, dom ser ju ut som sprickfärdiga ballonger" var min första tanke innan jag snabbt insåg att min sambo kommer bli lika stor. Kvinnokroppen är klart fachinerande.

Jag satt och bläddrade förstrött i en föräldratidning i väntrummet medan vi väntade på vår tur, bland de sista sidorna i tidningen så fann jag den, Mc Donaldsreklamen för Happy Meal enligt tallriksmodellen. Jag tycker det är läskigt att profithungern hos dessa gigantiska företag gör att dom söker nya kunder redan hos barnmorskan.

Efter att ha brunnit av över reklamen en stund så blev vårt namn uppropat av en luttrad kvinna i femtioårsåldern som...

Skrivet av Lastbilen, 2010-02-23

Visa hela (2 kommentarer)

Tack vare nio timmars tidsskillnad mellan Sverige och Kanadas västkust har jag drabbats av jet lag varje morgon denna vecka, tur att OS bara går var fjärde år. Kul att Ferry lyckades skjuta till sig ett guld igår, det var inget jag hade satsat pengar på innan. Oväntat men kul.

Dock bävar jag inför hur detta kommer att förvandla det lilla samhället Storuman, jag såg ett inslag innan OS där någon från Sorumans kommun presenterade långt gågna planer på att bygga en skidskytteanläggning stor nog att kunna arrangera VM. Ett inslag idag avslöjade även att Björn Ferry skulle få en egen gata uppkallad efter sig. Visst är det bra att lilla Storuman hamnar på kartan, men jag tror att om dom bygger om hela byn till en skidskyttebana så har man tappat lite grepp om verkligheten.

Jag tror receptet på tillväxt inom skidskyttet är att totalförbjuda rovdjursjakt i Sverige och istället låta glada motionärer beväpna sig, åka runt i spår som går förbi björn-iden och varg-lyor, då...

Skrivet av Lastbilen, 2010-02-17

Visa hela (2 kommentarer)

Jag såg dokumentären Plötsligt i Vinslöv någon gång i våras, en inspirerande film om några vilsna själar som lever och dör för minigolf, eller bangolf som dom föredrar att kalla spelet. Jag antar att jag inte var den enda som facinerades av dokumentären, utan att den smittat med entusiasm samt kittlat tävlingsnerven hos Umeås mer radikala bangolfare.

Jag bor brevid Umeå Bangolfklubb, och i eftermiddags gick jag ut med kameran för att hinna fånga det sista dagsljuset, mer för att lära mig kameran än att hitta något vackert motiv att plåta. Jag går efter cykelvägen med plogvallar som når till bröstet på en vuxen karl, när jag plötsligt får syn på det...

Där borta vid golfklubben syns tydliga spår av aktivitet, och nyfiken går jag fram.
Några Ultimate Hardcore Super Minigolfers har skottat fram alla banorna ur den 70 cm djupa snön. Jag kan inte mer än ödmujkt beundra dessa eldsjälar som vägrar låta sig stoppas av något som står mellan dem och bangolfen,...

Skrivet av Lastbilen, 2010-02-14

Visa hela (3 kommentarer)