En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Har just sagt farväl till kvällens dubbeldate, ja jag har haft dubbeldate! Jag och min katt har haft besök av Marcus min bästis (om man nu har det när man är 30 plus) och hans hund Schassen.

Det blev ingen flådig middag med levande ljus och vita dukar, utan en mer manlig middag vid barbordet, och ölen drack vi direkt ur flaskan. Jag lyckades hyfsat med att grilla kycklingfile´ som serverades med ris och örtsås.

Efter desserten började det slå gnistor mellan hunden och katten, det var inte så mycket kärlek i luften, utan luften var snarare fylld av klor, väsningar och långa kärlekslösa blickar. Jag finner det dock festligt att min katt går otroligt mycket bättre ihop med en hundvalp än med andra katter, även om hon vid några tillfällen var nära att klösa ögonen ur den stackars hunden.

Nu har iallafall mitt sällskap åkt hem och här sitter jag med öl nummer 3 och känner mig farligt lockad av att lägga mig i soffan och titta på Skavlan, jag tror att jag ger mig hän...

Skrivet av Lastbilen, 2010-02-12

Visa hela (1 kommentar)

Vad är det för fel på CSN kontra Komvux?
Min kära sambo läser några kurser på komvux, och terminen startade för några veckor sedan, tydligen startade bara en kurs då, och resten som hon ska läsa startar i Mars. Dessa kurser som startar i Mars har hon dock inte blivit antagen till än, eftersom antagningen till dessa inte har startat.
Detta leder till att CSN inte ser i sitt system att hon läser heltid, fast hon gör det. Så pga teknikaliteter och att myndigheter och utbildningsgivare inte pratar med varandra så marginaliseras studenterna pga systemfel.

Att fel inträffar kan jag leva med, men att personer som arbetar med och inom systemet inte reagerar utan snarare skyller ifrån sig och hänvisar till just det system som uppenbarligen har brister gör mig jä#¤igt förbannad. Låt folk koncentrera sig på sina studier istället för att lägga energi på hur de ska klara brödfödan och hyran nästa månad.

Skrivet av Lastbilen, 2010-02-09

Visa hela (1 kommentar)

Typiskt! var det första jag tänkte när väckaren ringde 07:00. I ett försök att förlänga helgen hade jag för en månad sen bokat in ett besök på vårdcentralen 08:00 på en måndagmorgon. I all min list att lura till mig 2 timmar längre helg så visade det sig att jag hade en ledig dag enligt schema idag, så mycket för den sovmorgonen.

Hittade en passande bild på hur jag kände imorse, jag låter min systerson Oliver demonstrera.


In your face!

Skrivet av Lastbilen, 2010-02-08

Visa hela (1 kommentar)

Eftersom jag framstod som en surgubbe i mitt förra inlägg så har jag fortsatt på den linjen.
Jag vaknade gubbtidigt förra helgen och lät mig luras ut på isen av vad som såg ut som en stekande sol.
Ack vad jag bedrog mig, i Norrland så steker aldrig solen i Januari. Vinden kan dock vinda och kylan kan bita som om den hade vampyrtänder.

Efter ett otal borrade hål och inte ett napp i något av dem började tålamodet att tryta och vi bestämde oss för att ta bilen hem igen. Fiske är verkligen en hobby som kan vara hur rolig som helst för att i nästa stund vara det mest långtråkiga man kan utsättas för, och allt beror på om man får fisk eller inte. Nästa gång ska jag nog testa att meta i toaletten, då får jag sitta i värmen iallafall.

Jag lyckades dock fånga några frusna fiskare på bild.


Harryson i ett fisklöst försök


Johanna är väl rustad för...

Skrivet av Lastbilen, 2010-01-16

Visa hela (2 kommentarer)

Jag insåg att jag haft en blogg riktigt länge, har inte kollat än vilket år jag skaffade detta konto, jag gissar på 2007 kanske? Och idag värper jag ur mig det första inlägget. Har varit internet-frånvarande ett tag.
Jag har en användare på facebook som jag kollar alldeles för sällan, så jag missar invites och annat festligt som plötsligt bara finns på facebook. Vad hände med vår generation?, hur kommer det sig att vi gör kommunikationen svårare och svårare.

Jag minns svunna tider då vi ringde till varann och sa: -Tjena, ska du med på en öl?
-Ja, men jag ska bara dricka en! ljög någon i andra änden luren.

Idag är kommunikationen lite mer luddig, mina vänner tar inte upp telefonen längre, utan nu sätter de sig vid datorn, loggar in på facebook, uppdaterar sin status till "...afterwork anyone?".
De trogna facebookugglorna ser ju genast att någon av deras 300-400 vänner verkar göra något utanför datorskärmens trygga värme, och klickar snabbt att dom kanske...

Skrivet av Lastbilen, 2010-01-10

Visa hela (4 kommentarer)