En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
LeksandsIF

Söderlund om Leksands IF

Finns hjärtat?

Söderlund tänker nu starta sin första krönika på denna bloggen. Mitt uppe i allt snack om NHL-stjärnan Ed Belfour så ska han här skriva lite om spelare som Juha Lind & Prochazka. Även prata lite hjärta, finns det verkligen i klubben som det ser ut idag? Är det hjärta nog i klubben för att Leksand ska kunna ta den där efterlängtade platsen upp till Elitserien? Jag tvekar...

Några meningar om E.B...
- Jag orkar inte med den här Ed-händelsen längre. Visst visst, det är en jättestor grej som håller på att inträffa. Man blir extra intresserad när det är så att Expressen lägger ut en fortsättning på det här som dom avslöjat gällande Ed Beflour till Leksand. Det känns mer och mer som att detta verkligen kommer att genomföras, så småning om. Sen är det ju så att i alla fall jag har minst tio-tolv frågor till Mr Lundström om detta skulle gå igenom. Men det kan vi ta en annan gång?

Finns hjärtat i Leksands IF?
- Det oroar mig lite när Leksands IF & Lundström går ut och säger att dom ska värva ungt och hungrigt inför den här säsongen. Inför den här tiden när vi verkligen ska ta oss tillbaka till Elitserien. Ungt var det ja, sen kommer Juha Lind . Menar, han är ändå närmare 35 år gammal liksom. (33 för att vara exakt). Sen har vi värvat till oss Robert Petrovicky . Även han är 33 år gammal. Sedan har vi den tredje, som också ligger på 33-års ålder. Jag menar självklart backen, Libor Prochazka . Ska skriva först att ni inte får ta mig fel. Jag har ingenting emot dessa nyförvärv. Det är riktigt bra hockeyspelare alla tre. Men det jag verkligen undrar över är om det är hjärtat verkligen finns där hos dessa lirare? Juha Lind t.ex, spelar han kanske sin sista säsong/säsonger i Leksandsdressen innan han lägger av? Tror du att han skulle kunna täcka ett skott med huvudet före för Leksands IF i en avgörande kvalseriematch mot Malmö IF? Jag måste säga att jag är väldigt tveksam till det. Ni är säkra på att han, eller någon av dom andra inte är här bara för att tjäna in sina sista slantar, innan dom går lös för att vänta på pension? Sådana spelare som tillkommer till laget, måste vara spelare som kan ta en extra smäll för att laget ska lyckas. Ett lag med spelare som spelar för pengar, fungerar inte i en kvalserie. Då blir det precis som förra året. Visst, Lind kommer vara med och skapa en jävla massa framåt, och förhoppningsvis även producera en hel del, vilket jag är säker på att han kommer att göra också. Men det där hjärtat för att verkligen vilja hjälpa Leksands IF upp till Elitserien, den glöden för att få upp Dalarnas stolthet till Eliten igen, finns den verkligen där? Viljan finns hos de gamla i laget, men hos de inkommande? Jag är väldigt tveksam.

Juha Lind

Tveksam
- Söderlund är inte helt säker på om Lind har hjärta, eller glöd nog för att göra det där lilla extra för att få upp Dalarnas stolthet till Sveriges högstaliga igen den kommande säsongen. Vad tror du?...

Jag söker dom unga, dom taggade, de hungriga...
- Ja, det gör vi väl alla? Sen älskar jag Lirare som Jesper Ollas . Det är exempel på spelare som verkligen inte ger upp för sitt lag, utan ger 100 procent hela tiden. Nu menar inte jag att LIF ska bygga upp ett lag på endast spelare från trakten, det vore endast idiotiskt. Men det är detta man måste få över till de nya spelarna också. Alltså att det ser ut på även de nya spelarnas insatser som att dom spelat i klubben en längre tid. Frågan är alltså om detta finns i LIF i dagsläget? Jag vill aboslut inte se något jävla lunk på isen som ser ut som en inställning liknande, "Jag skiter väl i laget, jag är här för att tjäna pengar". Eller så kan man väl bara skriva "À la Linka/Kalla" så fattar ni vad jag menar? Två värdelösa Tjecker (eller vad det var för någonting) som spelade tidigare i Leksands IF. Spelare som Nikolas Besch] tokgillar jag däremot. Han har gjort ett riktigt bra jobb såhär långt. Även bara 22 år ung. En hungrig spelare som ser ut som den där sortens spelare som jag söker.


De nya borde ta efter spelstil från såna som #14.

- Söderlund menar att om de nya spelarna i truppen inte visar att de verkligen vill få Leksand upp från Allsvenskan. Så blir det lika svårt för Leksand att gå upp som de fångade i Kumlabunken att rymma...

Mvh - Söderlund

Skrivet av LeksandsIF, 2007-08-20 00:40

Du har startat din blogg bra, men i det här inlägget blev jag lite tveksam..

Visst, det är så att Prochazka, Petrovicky och Lind inte har lirat här sedan dom var små, men samtidigt spelar Lind med otroligt mycket hjärta och han sliter något enormt för det lag han representerar. Jag tvekar inte en sekund på att han skulle slänga sig och täcka skott i en skitmatch mot Nybro, om han sedan gör det med huvudet eller arslet är en annan sak.

Vad gäller Petrovicky och Prochazka så är det rätt enkelt. Spetskompetens. Dom är inte här för att hämta in sin lönecheck. Det är inte masken som är sportchef längre, glöm aldrig det.

Att sedan spelare som Ollas och Bergenström är helt underbara är en annan sak, men utan spelare som Petrovicky och Prochazka så... Det är inte omöjligt att gå upp utan dom, men det blir fan så mycket enklare.

Skrivet av Ruffy, 2007-08-20 17:29

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?