En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
LindaLustlig

Linda Lustlig

Att bada Romerskt

Taggar: Kristiansborgsbadet, Romerskt bad, bada

Jag tycker om att bada, och att lata mig, och så tycker jag om värme. Ibland tror jag nästan att jag varit katt i ett tidigare liv, med undantag av det där med badandet då. Så att åka på spa är för mig en riktig njutning, och det ofta utan att jag behöver få någon behandling för att må bra. Jag har smittat av mig detta till mina två närmaste barndomsvänner, och nu försöker vi smita undan och njuta tillsammans så ofta som det går. Vårt favoritställe är Sätra Brunn , men tyvärr var detta ställe stängt över jul och nyår så vi fick prova något nytt.

Idag åkte vi till Kristiansborgsbadet i Västerås för att bada Romerskt bad. Ingen av oss hade provat Romerskt bad tidigare, men det lät ju lite mysigt och lyxigt.

Det var det tyvärr inte, badet får 2 plurr av 5 möjliga. En av anledningarna till det låga betyget var nog att vi inte läst på så noga innan vad det egentligen handlade om. Den stora besvikelsen var att det inte fanns någon varm pool, utan bara en iskall som fick simmbassängen i stora simhallen att kännas som badkaret hemma.

Sedan var vattnet i duscharna kallt, det gick med andra ord inte att värma sig i duschen heller. Torrbastun var härlig, varm och go. Ångbastun var ett stort frågetecken, den var väldigt stor och träinredd, och nästan inte ångig alls. Den var något mindre torr än torrbastun, men den var inte ångig på det sättet jag är van vid ångbastu. Men den var också varm - vilket jag tycker om.

I övrigt var Kristiansborgsbadet som en vanlig simhall i mindre format, det var trevligt och lite folk. Provade även en sväng i solariet för att förbättra utseendet lite inför nyårsfesten och dessa drog även de ned betyget. Solariet var smutsigt och såg smått ofräscht ut, och rören var nog gamla då jag efter 22 minuter med vinterblek hy inte känner minsta tillstymmelse till att ha blivit bränd (jag tänkte sola kring 15 min men somnade, och trodde jag hade blivit griljerad som en julskinka när jag vaknade).

Men jag hade en väldigt trevlig förmiddag med mina vänner, vilket också var syftet. Så i det stora hela har min dag varit lyckad.

Skrivet av LindaLustlig, 2008-12-27 22:35

HAHA!
Nu har jag hittat din blogg också.
;-)

/Klaus

Skrivet av Tyskungen, 2008-12-28 10:26

Aj då! Jag hoppas du är snäll och behandlar den för vad det är... en hobbyblogg i skymundan! Men jag blir ju lite inspirerad av storbloggare, och någon gång ska jag lägga ut en "dagens outfit" bara för att ;-).

Skrivet av LindaLustlig, 2008-12-28 12:50

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?