En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Linntussens bloggis

Tänkvärt om livet..

Frågan om Rätt och Fel, är nog den svåraste frågan man ställer sig själv! Men även den frågan man oftast funderar över.

Vad ska jag göra för att det ska bli rätt?
Ska jag följa min magkänsla, eller mitt vett?
Ska jag lyssna på vad andra säger, eller vad jag själv vill?

Ibland vet man nog innerst inne vad som är rätt och fel, men vågar inte lita på sin egen känsla. Man vågar inte tro på sig själv och att det man gör och tycker faktiskt kan vara det rätta.
Men det är i dom stunder, när man faktiskt inte har en aning om vad som är rätt och fel, som man börjar tvivla. Man vet inte vart man ska placera tankar och känslor. Och jag tror, att det är där, som man kan falla för lätt för andras åsikter och hamna fel. Eller att man inte bryr sig överhuvudtaget, och gör det som man egentligen vet är fel, bara för att det är det som är lättast. Då kommer man inte på förän i efterhand, att det var fel. Att man skulle tänkt en extra gång. Fast då bör man se misstagen som lärdomar.

Känns som att jag formulerat mig helt konstigt, å bara svamlat. Men hoppas ni fattar hur jag menar!?


I livet gäller det att vara tuff! Att sträcka på sig; Bak med axlar och fram med höfter (mest att tänka så, inte överdriva det praktiskt), men att inte säcka ihop. Du är vad du tänker.
I livet måste man gå sin egen väg.
Lita på sig själv och tro på det man gör och på sin mål i livet.
Man får heller inte glömma att glädje, sorg och ilska hör ihop, man behöver dom alla.
Man måste alltså, samtidigt som man tror på sig själv, går sin egen väg, också fortsätta tro på sina nära och kära. Stötta dom och finnas där för dom.
Men aldrig aldrig aldrig, glömma sig själv.
För när du är som starkast i dig själv, så klarar du också bättre av att finnas där för andra. Då klarar du bättre av att inte falla för att någon i din närhet gjort det.

Allt handlar egentligen om en inre styrka. Men för att komma till den perfekta inre styrkan, för just dig. Så måste du hela tiden kämpa. Och det är när dom där ljusa stunderna kommer, ja, du vet, när det bara sprudlar i hela kroppen, som det blir lättare att fortsätta kämpa.

Finns ens den perfekta styrkan?


När det gäller förhållanden till andra människor, så är det ALLTID viktigt att vara rak, att visa sin plats på kartan. Att göra klart vem man är, vad man går för och att man är värd det bästa. Låt aldrig folk leka med dina känslor, låt aldrig folk tro att du är någon man kan använda hur man vill.
För den som inte accepterar, eller gillar dig för den DU är, den personen är inte ens värd din närhet.
Och ja, ibland kan det faktiskt behövas att man ändrar på sig själv för att nå till andras hjärtan. Men då ska det ske på ens egna villkor. För att man kommit underfund med att man kanske inte gjort helt rätt. För alla gör fel, och alla ändrar vi på oss.
Det är av misstagen vi växer, och självklart av dom saker vi gör bra!


Jag påstår inte att det här är RÄTT. För vad är rätt och fel?
Men här är det som jag, utifrån mina ynka 17 år. Lärt mig.
Kanske finns det dom som tycker jag är helkorkad som ser på det såhär.
Men jag försöker leva utifrån dessa tankar, och trivs bra i det.
Men jag har fortfarande massor att lära, och GUD, så nyfiken jag är
på framtiden.

Kommentera! Det finns massor att säga om detta, så något ska ni nog komma på att säga!;)

Over and out! (pss.. jag fyller år i morgon, dont forget) ;)

GO FOR IT GIRLS!

Skrivet av Linntussen, 2006-11-19 11:26

Om man inte kan skilja på vad andra tycker, vad som vore bäst och vad du egentligen SJÄLV vill då? Vad gör man då? Tål att sugas på=) Kjam

Skrivet av Lindah, 2006-11-19 18:07

vet vad du tänker, men nope, tror inte att du o den här snubben känner varandra=) Övriga saker låter jag vara osagda=) KraaaaaaaaaaaaM

Skrivet av Lindah, 2006-11-20 08:22

Alltså. du kommer bli något stort min flicka! så jäla smart tjej du är! det är rätt det du säger. inre styrka! det är den man ska tänka på, det är den allt kommer ifrån liksom! det finns ljusa och mörka dagar i livet, det är det man får leva med! sån tman inte kan göra någonting åt.. men den inre styrkan finns alltid, den styr livet känns det som! Om man då bygger upp den, blir dagarna ljusare! :D det tror jag på! tack för en fin tankeställare! :D NU KOMMENTERADE JAG FFS! ;P hahahah

Skrivet av Tessan, 2006-11-21 11:15

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?