En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Linntussens bloggis

Grymt upprörande

Sitter och kollar på TV4Plus. På Dr Phil. Handlar om "Angry mum".
En jäla kärring rent ut sagt. Som misshandlar sina barn. Hon slår dom, tar stryptag, sparkar dom, kallar dom fula saker, säger att hon hatar dom.. Ja, det är helt hemskt.

Denna mamma hade anmält sig själv till Dr Phil (som tur är). Hennes man hade aldrig riktigt hajjat hur illa det låg till. Fast han själv hade slagit dom med en käpp.
Jag mår så dålig av att se sånt här.
Tycker så grymt synd om dessa barn. Men vad beror det på då? att mamman är så himlarns arg. Enligt Dr Phil, och jag vill hålla med honom, så är det egentligen ingens fel. Och minst av allt barnens. Den här mamman är inte någon ond människa. Men hon är rädd och feg, hon mår dåligt över något. Men hon kan kanske inte sätta ord på exakt vad det är hon mår dåligt över. Det kan vara vadsomhelst, Att hon inte trivs med sitt liv, saker hon varit med om tidigare i livet.

Men den hemskaste är ju att detta går ut över hennes stackars ljuvliga barn. Hon säger till barnen att hon hatar dom. Hon säger det till dom, "Vill du verkligen gå runt och vara en sån där jävla bitch" sa hon tills in dotter, och "Ibland så hatar jag er så jävla mycket"
Men dessa söta barn, på 9 och 10 år.. Det dom säger är "Vi vill inte att mamma ska råka illa ut" och "Vi har inte vågat säga något, för vi är rädda att vi ska bli slagna".
Och sötast ut av allt "Dr Phil, vi vill att du tar ifrån pappa käppen"


Blir så himla upprörd av sånt här. Hur kan man göra så mot ett oskydligt barn? Den mamma gör det i detta fallet säkerligen för att få ut någon ilska inom sig, och utan att tänka kommer det ut på barnen. För dom kan inte ge tillbaka, dom är försvarslösa.
Men hur kan hon? Hur kan hon glömma bort att tänka?
Hur kan något inom en själv gör något så hemskt, hur kan något gammalt minne som du mår dåligt över ha så stort inflytande över så många människor?
Hur kan gammlat skit sätta en sån mur för ditt samvete och blockera dina tankar innan du handlar?


Mina vänner, ni som läser. Hur många gånger har jag inte tjatat på er att eran sorg och ilska måste ut? NU, på momangen. Hur många gånger har jag inte demonstrerat om hur viktigt det är att få ur sig allt i tid och inte bygga ett berg inom sig. För det kommer ut sen, det kommer senare... Kanske inte alla småsorger, men det du burit länge på. Det du faktiskt är riktigt ledsen över. Det kommer senare, kanske om en vecka, kanske om 10 år.. kanske om 40 år. Och då har det blivit så mycket större.. Jag lovar er. Se bara vad som hänt med mamman i detta fallet...
Man tjänar ingenting på att förtränga sorger. Ingenting....

Skrivet av Linntussen, 2006-12-05 20:06

Mjo Linn, du har sagt ett antalg ggr att man ska få ut ilskan åså, men det är ju inte så lätt när man är i den situationen, ja menar jag personligen HATAR att snacka om känslor åså, de äre värsta jag vet. MEN jag förstår vad du menar... Jag tycker det är sjukt att den här mamman har mage att säga att hon hatar sina barn men hon hade ju sökt hjälp själv, hon vet ju att de hon gör är fel. Men ändå, gjort är gjort... Pussen

Skrivet av Jennylito, 2006-12-05 20:15

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?