En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
LitenDrean

LitenDreans plejs

Tomt och ensamt

Tomt! De kala väggarna, ekot som studsar mellan flyttkartonger och övergivna dammtussar speglar på något tragikomiskt sätt den känsla som växer inom mig just nu. Allting har bara gått för fort, det hände så mycket som ställde till mina nogranna planer, och därför fanns inte tiden för eftertanke och begrundan förrän det var för sent. Det var stress o hets, deadlines och uppgifter som skulle klaras av och ut. Ovissheten tog musten ur den sista falnande glada energin, och slutspurten blev inte vad den borde. Uppifrån ser vi nog ut som små råttor som bara springer runt runt och jagar målet. På vägen missar vi tyvärr allt det som egentligen är värdefullt. Alla har jobbat så hårt för att bli godkända på en tenta, eller att kunna lämna in en uppgift i tid, att fixa jobb och pengar och annat "livsnödvändigt" att det som hjärtat slår för faller i skymundan. Tillslut tappar man nästan fotfästet, man har ju glömt bort vad som är viktigast. Det som ger mig ork och kraft att göra alla dessa "döda" uppgifter.

Oh, det låter så dyster. Men tystheten och ekot av fingrar som knapprar fram bokstav för bokstav får mig att plötsligt inse att en kort men innehållsrik och lycklig epok av livet är över. Kungsgatan och första erfarenheten av att vara Sambo med min egna prins, är slut för nu. Jag satte själv bollen i rullning, allt hade kunnat se väldigt annorlunda ut just nu om det inte var för viss längtan och drömmar som jag tydligen bara måste få igenom innan jag är nöjd och tillfreds med mitt liv här. Och jag ångrar väl heller inget. Men det får en bara att inse att man verkligen borde ta tillvara på varje dag. Varje ögonblick med kära vänner och sin älskling och familj är mer dyrtbart och minnesvärt än man kan ana just när det händer.

Jag ångrar många ensamma stunder, anklagelser och onda tårar.. De känns så nödvändiga i stunden. Men jag har just insett att det aldrig är dem man kommer minnas längre fram, så viktiga är de alltså inte. Jag hoppas att lite tid iväg från alla nära o kära kan få mig att förstå hur viktiga de är och att jag verkligen ska njuta varje dag av att jag haft sån tur att lära känna familj, vänner och Prinsen! Sluta ta allt på blodigaste allvar, och inte minst min egen roll i universum.. den är faktiskt ganska liten. Njuta istället. Av nuet.. annars kanske man själv blir orsak till en förändring man gärna kunde vara utan.

åh trött o blöta kinder, tom och kall säng.. där skrynkliga lakan bara påminner ännu mer om de lenaste kinder och vackraste bruna ögon och inte minst tryggaste famnen som får mig att känna äkta lycka.

Måste bara få vara ego en sista gång och be världen att stanna för min skull, snälla älskade vänta på min förvirrade själ att känns sig lugn nog att landa i din trygga famn för alltid.

Skrivet av LitenDrean, 2006-06-06 00:40

saknar dej redan, mycket. men vi har varandra jämt oavsett var vi befinner oss, det känns skönt. tänker på allt roligt vi gjort, känns vemodigt, sen tänker jag på allt roligt vi SKA göra, känns bra. du är en riktig vän. ha det underbart i sommar o jag ska tänka på dej!

Skrivet av Tovisen, 2006-06-09 16:04

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.