En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Mandalay

Mandalays bloggis

Jag heter Johanna Back. Jag skapade den här bloggen i hopp om att komma igång lite igen med mitt skrivande. Jag har försökt åtskilliga gånger det senaste året, med olika bloggar. Men jag har liksom tappat lusten. Så nu håller vi tummarna.

Jag går mitt andra år på gymnasiet med inriktning medieproduktion. Jag trivs bra i skolan och min inriktning är väldigt intressant.

Alexander, heter min pojkvän sedan ett och ett halvt år tillbaka. Vi trivs bra tillsammans och vi har fortfarande den där "nä, nu är det vi mot världen"-känslan.

Du kan nå mig på trolltron@hotmail.com.
(Missbruka icke).

Och tänk på att det jag skriver här inte alltid är genomtänkta saker. Det är saker som kommer upp i huvudet. Allting är inte korrekt.

Idag kom jag på att jag har humörsvängningar. Jag borde sluta käka cerazette, men det är så himla skönt att slippa mensen! hmm..

Skrivet av Mandalay, 2008-10-08

Visa hela (0 kommentarer)

Ni ser vad jag har skrivit om i tidigare inlägg. Jämställdhet. Det är faktiskt inte allt jag tänker på, men just idag består de flesta av mina tankar om det.

När jag gick i grundskolan, saknade jag manliga förebilder. Jag hade min pappa. Men det var allt. De andra var mina kompisar, och de som gick i min skola. Det var hemskt.

När jag sedan bytte skola, lagom till 8an, hade jag för länge sedan redan in bild av hur en man var: En annan ras, som bara förstörde och förstörde. Både för sig själva och för mig, som kvinna och individ. Mannen var den som våldtog, som rånade. Som inte kunde tänka på annat än sex. Mannen var en robot.

För ett år sedan när jag träffade min pojkvän Alex, hittade jag en till manlig förebild. Han krossade alla mina bilder om hur en man skulle vara. Alex var omtänksam. Han brydde sig om mig. Han våldtog inte och slogs inte. Han kunde tänka och han hade känslor. Han tänkte inte bara på sex. Han respekterade mig. Han kunde gråta!

Jag...

Skrivet av Mandalay, 2008-10-07

Visa hela (0 kommentarer)

Både män och kvinnor diskrimineras av värnpliktsfrågan.

Män - för att endast män MÅSTE fylla i blanketten
Kvinnor - För att kvinnor FÅR göra det frivilligt.

Vi kvinnor är inte direkt sjukt underlägsna män fysiskt. Det vet de flesta.
Många kvinnor har desstuom starkare fysik än många män.

Tänk vilket bra försvar, om alla var värnpliktiga. Då skulle vi få dom bästa. Nu får vi inte det.

Skrivet av Mandalay, 2008-10-07

Visa hela (0 kommentarer)

Det är ett dumt sätt att försöka skapa jämlikhet, när man fösöker tvinga mannen till mer hushållsarbete och försöker tvinga kvinnan till att tvätta bilen.

Nyckeln ligger i att få kvinnorna och männen att göra det dom vill av det här.
En man vill kanske tvätta bilen, och kvinnan hålla på med hushållsarbetet i stället. Det är ju inget fel med det.

Problemet kommer när det bara blir så. För att man delas upp i "man och kvinna". Tidigare generationer lider av det här fenomenet. Jag märker det tex. på min pappa. Hela tiden frågar han min bror, som inte har någon intresse alls för traktorer, om han vill hjälpa till med att flytta timerstockar. Vi har haft många dispyter om det här, men han säger att det sitter så långt inne. Han tänker inte på att fråga mig, fast jag påpekat det så många gånger.

Det är långt ifrån löst än, men jag tror att för varje generation blir det bättre och bättre.
Dock finns det många saker som blir sämre och sämre.

Skrivet av Mandalay, 2008-10-07

Visa hela (0 kommentarer)

Dagligen hör jag kvinnor/tjejer som pratar om hur de på något vis blir diskriminerade. Jag är en av dom. Och alla vet att det är sant. Kvinnor blir diskriminerade.

Aldrig någonsin hör jag något om att männen tycker att de blir diskriminerade. Jag har väntat länge.. och jag väntar fortfarande. För jag ser dagligen, hur män/killar blir diskriminerade. Varför, varför, varför, reagerar inte ni män?

Så fort ni bråkar i klassrummen, blir ni utkastade. Ni "får" inte sminka er (vad man än tycker om smink), ni "kan" inte gå klädda i klänning eller kjol. Det generaliseras vilt om kriminallitet osv, och alltid, nämns gärnings>mannen<, som en man. Om jag var kille skulle jag (förutom att odla skägg) verkligen inte tolerera det här. Ändå säger ni inget..

Det här är bara en första tanke. Delge dina tankar.

Skrivet av Mandalay, 2008-10-07

Visa hela (1 kommentar)