En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Manduss

Amandas blogg

En blogg är en blogg är en blogg.

Vi är vänner på avstånd.
Vad faller i glömska när tiden går?
Jag orkar inte höra av mig så ofta.

När vi alla trodde våren var här
för att stanna
kom snön och du
åkte iväg dagen efter.
Nu måste jag komma ikapp mig själv.

Kroppen gör ont
och hjärnan motstånd.
Så många viljor som ryms
inom en och samma person.
Det är svårt att urskilja
vilken som är viktigast just nu.
Jag vill mest
att du ska komma tillbaka
men det är inget jag kan
ändra på.
Du kommer.
Sen.

Vad tycker jag om att göra?
Se en film kanske.
Det finns inte ro till att läsa.
Måla.
Men allt blir bara dåligt.
Dansa.
Men kroppen säger nej.
Lägga mig ner
och flyga iväg i ett tomt inte.
Försöka släppa
oron och stressen
från alltför många tankar
i huvudet samtidigt.
Känna efter hur en
slappnar av igen.

Varje gång min vilja är
att inte göra nånting
känner jag som att det är
fel på mig.
Måste...

Skrivet av Manduss, 2017-03-09

Visa hela (0 kommentarer)

Jag försöker vara glad. Oftast är jag det, utåt i alla fall. Jag försöker faktiskt ha energi på lektionerna, och inte smitta mina klasskompisar, men det är jobbigt att inte få känna det en faktiskt känner helt och hållet. Jag vet att det är saker jag behöver bearbeta på egen hand, och lite utportionerat i samtal. Det svåra är att följa det och inte styra in alla samtal jag deltar i på hur pissigt det är att vara människa och vilken misär världen är och att ingenting kommer bli bra än på ett tag.

Det är inte den energin jag vill ha tillbaka. Jag vill vara glad.
Men när jag är glad och tramsig så får jag tillbaka så mycket respons så jag vet inte vad jag ska göra med den. Jag är gullig hit och söt dit. Det slår fullkomligt fel och får mig att känna att jag vill bli liten och osynlig. Vart tar självdistansen vägen när man är deppig?

Och vart tog min pojkvän vägen? Det är olidligt att vänta på nån såhär.

Jag avskyr att säga hejdå. Har en känsla av...

Skrivet av Manduss, 2017-01-30

Visa hela (0 kommentarer)

Men varför är inte alla lika värda och välkomna i deras ögon? Och hur kan de lägga skulden på andra att de upplever detta som ett våldsamt land? Sist men inte minst - Får barn under 18 verkligen starta ett eget parti?

Från SvP:s hemsida, FAQ:

-----------------------------------

Fråga: Är det tillåtet att vara medlem i SvP om man har begått mindre grova brott? Har ni något system som sätter gränser för vad som är accepterat eller inte accepterat? (-FAQ?!?!)

Svar: /.../ Det reglemente som följs inom partiet är en grundinställning om att brott inte är ok, men sedan finns det såklart undantag, som tex om personer blivit dömda för “hets mot folkgrupp” för att ha kritiserat samhällsutvecklingen, eller om någon dömts i ett sammanhang där de försvarat sig själva och/eller sin familj, sådant ser vi såklart inga problem med även om varje enskilt fall utreds.

------------------------------------

Barn behöver mycket kärlek. Och de behöver tas på allvar. Jag...

Skrivet av Manduss, 2014-05-05

Visa hela (0 kommentarer)

Det finns flera saker som är livsavgörande, som måste fungera för att inte liv ska riskeras. Vi behöver säkerhet i länderna där vi lever. Vi behöver ha sociala skyddsnät för att inte hamna i samhällssprickorna med droger och sjukdomar. Vi behöver hjälpa andra länder bygga upp trygga samhällen. Barn ska ges alla sina rättigheter, överallt.

Men en sak är livsavgörande för alla organismer på hela jordklotet och det är miljön.

Miljön är inte en politisk fråga man kan kompromissa med ekonomisk tillväxt, social standard eller kulturella traditioner. Den här jorden med dess resurser (som vi väljer att kalla dem av en anledning) är allt vi har.

Mänskligheten ska snart skicka iväg testpersoner till Mars för att provbo där för första gången, men Mars har inga resurser att leva av. Där finns inte växter att äta eller rent vatten att dricka. Där finns inte ens luft som vi kan andas. Det tar man med sig här ifrån Jorden.

Vad hände med filmen Lorax? Kommer ni ihåg...

Skrivet av Manduss, 2014-03-24

Visa hela (0 kommentarer)

Hur bra hade vi inte varit på energi i alla de former om vi inte levde på kärnkraft? Här är bara ett russin i gröten: Remisssvaren på slutförvarsansökan

http://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/start/slutforvar/Ansokningarna/Nationell-remiss/Remissvar/

En inblick i hjärnorna bakom remisserna. De stavar fel ibland, och försäkrar dessutom igen och igen om att "det är en omfattande text", "vi har inte tid att sätta oss in mer än såhär" och använder ordet "kanske".
-Ja, så om inte de som ska vara med och hjälpa till i frågan kan sätta sig in i allt, då blir de få personerna som leder projektet ensamma i beslutandet. Hoppsan? Hoppsan, ja. Nu är det jag som går till eremiten på berget och stannar där tills jorden gått i flisor. Må mänskligheten vara smartare än smartast, men den kan inte hålla koll på allt.

Jag kan gå alla mina ärenden till fots istället för att åka buss, ja till och med leva i mörker på kvällarna, bara denna dumma, överambitiösa idé om...

Skrivet av Manduss, 2013-10-14

Visa hela (0 kommentarer)

Läser lite här och där om vad andra människor på miljöområdet sysslar med, hittar inspiration och blir några kilo imponerad också. Så nu tänkte jag reda ut vad jag vill göra med framtiden.

Ibland kan det kännas som att jag vill vara den enda att rädda världen; Komma på alla smarta lösningar själv, vara den som säger "..om ni gör såhär.."och lösa alla människors vardagsproblem och moraliska konflikter (de som innebär "miljö eller bekvämlighet?") helt från eget huvud.

Samtidigt som jag önskar att alla skulle tänka mer på vad de egentligen gör med världen. Varför köper man billigt, omärkt kött när det finns svenskt, kravkött bredvid? Alla vet ju varför det är så orimligt billigt, att det beror på produktionen. Och varför sopsorterar man inte när man vet att koldioxid förstärker växthuseffekten och att vi fortfarande använder kolkraft för att få fram energi till nya förpackningar? Vad har varje människa därute för anledning...

Skrivet av Manduss, 2013-03-11

Visa hela (0 kommentarer)

Plötsligt vet jag nästan exakt vad jag ska göra efter kandidatexamen. Jag ska gå musik på folkhögskola. Bo på internat. Spela för livet. Få nya vänner och bara må så himla prima.

Jag har en hel låt, med text och musik egenkomponerat nu (Lite stolt där kanske). Väldigt överraskad, för jag tycker den är bra. Kan själv? Kan själv! Det här kan bara gå vägen...!
Det som saknas är någon att spela med, komponera med och driva projekt med. Jag vet vilka goda vänner jag vill ha, men vi bor inte på samma ställe för tillfället. Alla lever sina liv.Vi lever båda våra liv
och då känns det svårt
när man upptäcker att
tiden inte räcker till
trots att känslan i mig vill

-Maria Anderssons låt från Skärvas sommarkonsert en gång i tiden.

Skrivet av Manduss, 2012-10-18

Visa hela (0 kommentarer)

Det är svårt det där, att lägga band på sig själv och vara disciplinerad. Städa efter sig, diska innan berget blir för stort, planera, läsa efter föreläsningarna och handla sin egen mat - allt det där har blivit problem. Vardagsproblem.
Det sista, att handla mat, har dock en naturlig förklaring: Jag har allt mer lagt Jesus på hyllan och bara sparat Gud, vilket gör att jag inte kan kalla mig kristen för tillfället och således får jag inte mitt dagliga bröd. Jag ber ju inte om det heller.
Då får man handla själv - jag har varit bortskämd helt enkelt.

Härligt att det, just i skrivande stund, spelas lovsång hos grannen, för allt vad högtalarnas bas klarar av.
Jag har aldrig haft en lovsjungande granne förut. Det är trevligt.

En anekdot:
Apropå grannens musik. Det är ganska lyhört här, där jag bor, så jag hör vad som sjungs ovanför mig (Min granne är en väldigt begåvad sångerska, minsann). Hon hör säkert vad jag sjunger också. Om hon gör det är det extra...

Skrivet av Manduss, 2012-10-17

Visa hela (0 kommentarer)