En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Manduss

Amandas blogg

Din kärnkraft är min kärnkraft... men jag vill inte ha den!

Hur bra hade vi inte varit på energi i alla de former om vi inte levde på kärnkraft? Här är bara ett russin i gröten: Remisssvaren på slutförvarsansökan

http://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/start/slutforvar/Ansokningarna/Nationell-remiss/Remissvar/

En inblick i hjärnorna bakom remisserna. De stavar fel ibland, och försäkrar dessutom igen och igen om att "det är en omfattande text", "vi har inte tid att sätta oss in mer än såhär" och använder ordet "kanske".
-Ja, så om inte de som ska vara med och hjälpa till i frågan kan sätta sig in i allt, då blir de få personerna som leder projektet ensamma i beslutandet. Hoppsan? Hoppsan, ja. Nu är det jag som går till eremiten på berget och stannar där tills jorden gått i flisor. Må mänskligheten vara smartare än smartast, men den kan inte hålla koll på allt.

Jag kan gå alla mina ärenden till fots istället för att åka buss, ja till och med leva i mörker på kvällarna, bara denna dumma, överambitiösa idé om kärnkraft försvinner. Eller såhär: Jag dör hellre för att jag snubblar på mattkanten än jag dör av någon annans initiativ till neutroner på vift.

Skrivet av Manduss, 2013-10-14 18:06

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?