En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Manduss

Amandas blogg

En blogg är en blogg är en blogg.

En sak till, jag tror att grejen att bli äldre, vuxen, stor eller vad man vill kalla det innebär att man blir deppigare i själen. Saker och ting ser mindre ljust ut när man ser det för första gången nu, än vad det skulle ha gjort om man var några år yngre. Jag vet inte om det är att man omedvetet kopplar till tråkiga erfarenheter eller om man bara inte kan vara ordentligt glad längre för smågrejer.

Eller så är det bara att man blir alldeles för seriös när man växer upp. Att bli vuxen innebär att bli tråkig enligt mig. Och jag har vuxnat till mig. Jag är fortfarande barnslig, jag vet, men inte på det sättet som jag vill vara. Den där själsliga glädjen som hörde till när man var mindre. - Plötsligt förstår jag vad det innebär att ha en barnatro. -

Skrivet av Manduss, 2010-03-05

Visa hela (0 kommentarer)

Det finns uppenbarligen de som kikar in på den här bloggen då och då, eller åtminstone så har mina "tittarsiffror" ökat drastiskt medan jag har varit borta... Haha, när jag försvinner så passar folk på! Det gav mig hur som helst uppmuntran att skriva något.

Jag har ledigt den här veckan, precis som resten av folket i Musikprojektet, för att repa och förbereda En Midsommarnattsdröm av ingen mindre än William Shakespeare! MEN - vi har ratat hans manus i princip helt och hållet. Historian är kvar, men säkert mer än hälften är borttaget och ersatt med musik. Det gillas skarpt! Kanske för att jag är med och har gjort det.

Förväntan och pirret inför föreställningarna stiger! Ojojoj! Och vi är inte riiiiiktigt redo än, men det SKA gå! Hela morgondagen och hela dagen därpå plus mån-fre nästa vecka ägnas helt åt dramat. Vilken medför att jag kommer få hemskt lite tid att göra klart skolarbetet i alla andra ämnen. Men vad gör man inte för att få ha lite...

Skrivet av Manduss, 2010-03-05

Visa hela (0 kommentarer)

Jag känner mig så stor när jag träffar alla gymnasie-väljare! Och det känns så bra. Jag har gått nästan halva tiden av gymnasiet nu. Det känns väldigt vemodigt, för jag trivs så bra och vill ha mer än ett och ett halvt år kvar med alla dessa underbara människor!

I ettan tyckte jag att treorna förväntade sig så mycket av oss. De tyckte att vi skulle vara med på allt och hänga på liksom, annars hade man en dålig inställning. Men jag tycker minsann att ansvaret ligger på de som har hög status. - För det är verkligen så; vi har ett status-samhälle och de med låg status vågar oftast inte ta för sig eller klättra upp för stegen på egen hand.- Det är de som går raka i ryggen och pratar med alla som ska se till att märka dem som inte kommer fram, och det är de som ska integrera sig.

Om våra förra treor hade kommit till vår nivå bara för en kort stund, så hade de märkt att även vi lever ett liv som är värt någonting och jag är så säker på att ettor, tvåor...

Skrivet av Manduss, 2009-11-20

Visa hela (0 kommentarer)

Det funkar fortfarande bra med pluggandet och allting flyter på; men:
Jag vill ha en saxofon
Jag vill kunna bugga toppenbra
Jag vill förstå fysiken
Jag vill sticka strumpor
Jag vill hålla igång pianospelandet
Jag vill spexa
Jag vill göra allt nu, Nu, NU!

Visst är jag överdrivet positiv ibland, och ofta har jag ett "kolsyrehuvud" som Phrida sa när jag slängde ut lite väl mycket märkliga idéer, men mitt tålamod som jag tidigare hade börjar ta slut. Det är oerhört frustrerande!!!

Skrivet av Manduss, 2009-10-10

Visa hela (0 kommentarer)

Snart börjar skolan igen. Längtar. Och det som är så skönt är att det börjar, inte fortsätter. Det är en ny start, nya kurser. Nytt nytt nytt. och jag ska vara på topp hela året! Jag ska försöka åtminstone. Sen är det ju logiskt om det inte går, för alla säger ju att man inte kan vara på topp hela tiden.

Men jag tror jag har oddsen på min sida, för nu har jag nästan lagt av min bdb, jag är knappt inne på msn längre, jag kommer inte ägna måndagarna åt buss/piano/buss, jag vet hur skolarbetet funkar och jag vet att jag måste vara med i elevrådet så det är inget att fundera på längre.

Nåt jag ser fram emot som attans är kemin och musikalprojektet!
Men såklart blir det ett underbart år med klassen och riktigt spännande att träffa ettorna! Får jag gissa så kommer vi spela kort och Wii som en beroende. jag kan ju tala om redan nu att Biblioteket är MITT framöver och ingen får säga ett ljud därinne, det ska bli min plugg-fristad.

Mitt rum...

Skrivet av Manduss, 2009-08-11

Visa hela (4 kommentarer)

Jag har börjat planera en eventuell klänning till studenbalen i vår med och åt min syster. Det är inte ens säkert att de kommer ha nån bal, det är ju upp till klassen att bestämma så, ja, ganska meningslöst egentligen. -Men roligt!
Den här bloggen är ju ganska död nu. Den har två alternativ för framtiden; bli återupplivad eller få snabb och effektiv dödshjälp. Jag tror att det blir något mittemellan, alltså; jag sparar den men låter den förbli döende. För det känns liksom bra att ha kvar sin lilla blogg, även fast nästan ingen läser den och nästan ingen skriver i den.
Nu känner jag minsann att det är dags att radera lite gamla inlägg i alla fall. Jag har laddat länge... Men jag tror inte att jag står för det längre. Jag vet inte men jag tror. Det förflutna ska ligga bakom mig och helst inte synas så nu tar jag bort.

Klart! Jag har raderat hela 2007 och 2008:as blogginlägg ur intranätets minne. -Förhoppningsvis, men vem vet, det kanske hamnar i nån...

Skrivet av Manduss, 2009-07-23

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har nu, när han försvunnit, fått upp ögonen för Michael Jackson.
Jag har förstått att Media dömer människor. Och att jag dömer människor, men det visste jag redan.
Någon ur USA:s kongress sa på minnesstunden, det som står i konstitutionen, att alla är oskyldiga tills motsatsen bevisas.
Man ska se på människor med ett gott öga så länge man inte vet att det finns anledning till att använda det onda ögat. Och då ska man vända andra kinden till, kanske fråga Varför? och inte döma.
För det är aldrig nyttigt att döma folk. Men man gör det hela tiden. Varför?

Michael Jackson sjöng "It doesn't matter if you're black or white" och gjorde om sig från black till white. Men varför döma honom för det? Det spelar ju ingen roll om han är svart eller vit!

Han byggde sig ett Neverland. Efter att ha sett (inte riktigt från början) "Jacksons - an american dream" igår så kunde man förstå att det var som en kompensation för att han gick miste om sin...

Skrivet av Manduss, 2009-07-08

Visa hela (0 kommentarer)

Just nu måste jag ta tag i allt.
Efter en lång, slapp resa till Medelhavet måste jag göra allt som jag lämnade kvar. Bland annat sy nåt fint till "mina" underbara konfirmander som snart konfirmeras! Till konfirmationen följer ju också att fixa tågbiljetter, så billiga som möjligt -jag känner mig inte rik direkt- och kolla upp tider måste jag göra också!
Jag har gått hela 5 minuter över min planering nu så det är bäst jag börjar.

Tänk på alla som lever i uttorkade länder och hjälp till så att det inte drabbar ännu fler. Med mer växthusgaser kommer det också torka ut mer i länder som vi aldrig hör talas om.

Skrivet av Manduss, 2009-07-05

Visa hela (0 kommentarer)