En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Manduss

Amandas blogg

En blogg är en blogg är en blogg.

Här kommer ett totalt ogenomtänkt inlägg.

Först ska jag tala om att jag behöver fortfarande plugga i massor för att "lyckas" med betygen. Jag har näst intill bestämt mig för att bara klara av kurserna och få dem överstökade utan att bry mig om betygen. För på något sätt är det mer värt att ha ett fritt sommarlov än att plugga livet ur sig en vecka på lovet, och kanske få förtur till högskolan. Jag är inte orolig för högskolan i vilket fall, jag hamnar där jag hamnar.

Nu ska jag tala om att jag får en tår i ögat varje gång jag tänker på hur dålig man är på att hålla kontakten med folk som man tycker om. Det är så knäppt. Att man kan tappa kontakten med de man verkligen, verkligen tycker om, bara för att man är inte tar fem minuter och knappar in ett nummer på telefonen. Ren lathet, eller? Och så är jag rädd för att man förändras och inte kan förändras ihop igen. Och så tror jag att gammal vänskap inte rostar men att den blir mindre och mindre värd....

Skrivet av Manduss, 2009-05-26

Visa hela (1 kommentar)

Nu ska jag plugga och skicka in det där uppdraget som bara ligger här, helt färdigskrivet och bara väntar på att få bli betygsatt...! Men här sitter jag och slöar. Stackars uppdrag, jag måste skriva in det på datorn nån gång. Nu kanske?
Matten gick för övrigt toppenbra! Och jag ser fram emot tvåan, med nya kurser och en ny chans att försöka ligga i fas med allting. Det har ju gått åt skogen med att hålla planeringen det här läsåret kan man ju säga, men allt blir ju klart innan sommarlovet åtminstone!

Konstigt att allt jag skriver om är skola. Men jag har ett liv också, paddlade med kyrkfolket i fredags faktiskt! Och spelade piano i lördags! Så jag tynar inte bort under skolböckerna. :)

natrium-lycka-knowledge=NA-tur-kunskap=Naturkunskap! Vilket är vad jag håller på med just nu.

Skrivet av Manduss, 2009-05-12

Visa hela (0 kommentarer)

När vi suttit och väntat på samhällsläraren en halvtimme fick vi reda på att lektionen var inställd. Visst, efter en kvart får man väl gå, men vi satt ju där en kvart för tidigt också. Så är det. Nu har vi rast i hela livet höll jag på att säga, men läääänge! :D
Laddar inför mattemuntan gör vi nu. STENHÅRT! Det kommer nog gå bra.

Skrivet av Manduss, 2009-05-06

Visa hela (0 kommentarer)

Jaså, så det är Valborg idag...! Ja minsann!

Den här veckan var mycket kort och mycket god! Och framförallt väldigt rolig; tacokväll med film och kladdkaka var liksom grädden på moset. Som vanligt blev det en hel del kortspel också. Men trots all denna nöjesvecka har jag fått mycket plugg gjort!

Det är sista spurten nu i skolan, gäller bara att klara muntorna, men det ska väl gå om man lägger ner lite själ i saker och ting.

Nu åker familjen iväg för Valborgsfirande hos några vänner. Och här sitter jag. För jag kände att det vore skönast att stanna hemma. Jag börjar känna av sömnbristen efter tjejkvällen och humöret kan bli tjurigt så man skulle kunna se det som en tjänst för alla andra. Med ett trött huvud känner man inte lika mycket för att lyssna på vuxnas prat och leka med barnen heller. Men det kan ju hända att jag faller i gropen att ta det säkra alternativet före det osäkra men egentligen rätta valet - det brukar faktiskt bli väldigt trevligt när...

Skrivet av Manduss, 2009-04-30

Visa hela (1 kommentar)

Det här var ju lite smått roligt, skulle precis till och tala om att jag såg en bra film om Tiden idag, i "Vetenskapens värld" och så såg jag att mitt förra inlägg handlade om typ samma sak. Ja, tänk vad lättroad man är ibland...

Men det är märkligt det där med tiden.

Jag börjar känna sån där äcklig, jobbig stress nu ibland. Jag måste göra något åt det. Glass kanske hjälper, får testa det nu för pappa har precis gjort en omgång turbo-glass! :)

Annars vet jag att avslappning är sjukt bra. Hejsvejs!

Skrivet av Manduss, 2009-04-27

Visa hela (0 kommentarer)

men tiden bara rinner i väg...

Det går alldeles för fort för tillfället! Jag vill ha det så här så länge som möjligt, men bara för det så är det som en matta som bara rycks bort under fötterna.
Det är liksom perfekt just nu. Några kurser igång, -nästan bara roliga kurser-, pianospelandet funkar, vädret är fantastiskt och det är nästan bara vi ettor kvar på skolan. Tack vare alla håltimmar hinner man med massa skoj saker om dagarna också, som att spela kort och promenera med en vän eller två.

Trots att jag pluggat bra så måste jag erkänna att allt som ska vara klart är inte det. men vad gör man, jag är ju tidsoptimist i hjärtat misstänker jag?

Blessed be Your name
When the sun's shining down on me
When the world's all as it should be
Blessed be Your name

Klockren!

Skrivet av Manduss, 2009-04-26

Visa hela (0 kommentarer)

Det är dåligt med nya inlägg i min blogg! Och jag funderar allvarligt på att radera mina gamla. För -kära nån- , hälften är ju två år gamla snart! Mina första tönt-texter.
Tack-o-lov skriver jag inte bara vad som har hänt och inte hänt under dagen längre. Det hade allt känts bra med lite uppfräschning.

Uppfräschning genom delete. Det ska jag nog satsa på. Nästa helg kanske...

Men nya inlägg ska det bli! Vet bara inte vad jag ska skriva för tillfället, men det hade ju vart kul med lite bättre uppdateringar.

Nej det här var ju bara rent tomsnack! Tjoho ha det bra!

Skrivet av Manduss, 2009-04-20

Visa hela (0 kommentarer)

Godkväll.

Idag har jag skrivit en hel del samhällskunskap, städat kaninburen och hämtat halm med pappa.

Det har varit en bra dag med fint väder som till största delen spenderats inomhus. Det är ju bra, så riskerar man inte att utsätta sin kropp för farlig strålning. (Förutom strålningen från datorn, TV:n, mobilen, bärbara telefonen, mikron...) Är man inte ute så riskerar man heller inte att lockas av att ta av jackan och råka ut för världens vår förkylning. - Alla vet väl vilka konsekvenserna av en vårförkylning kan bli? På något vis som jag inte kommer ihåg kunde man hamna i fängelse som ledde till det ena som ledde till det andra som ledde till att man dog. Så jag har lärt mig att man inte ska bli vårförkyld. Och det blir man normalt sett inte om man är inne.

Samhällskunskapsskrivandet var ovanligt roligt. Kan bero på att jag och mamma spelade jeopardy emellanåt - eller också för att jag känner mig seriöst intresserad av ämnet; politik.

Politik är ju...

Skrivet av Manduss, 2009-04-19

Visa hela (0 kommentarer)