En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Manduss

Amandas blogg

En blogg är en blogg är en blogg.

- Så vad gjorde du imorse?
- Tja, gick upp ganska tidigt, drack lite te, gick över torget i Athen och upp på Akropolis. Vi hängde där ett tag, jag, pappa och syskonen, kollade runt o så. Det är riktigt fräckt, så mycket som finns kvar. Tänk alla som gått där innan, tänk när det var sprillans nytt! Dom kanske kände Jesus, de som trampat upp marken där!
- Är det allt du har gjort idag?
- I princip. Sen läste jag lite i "Nattfåk" -jag gillar den!- innan vi åkte buss till flygplatsen. Vi flög hem till Sverige från Grekland på kortare tid än det tar att köra till Göteborg! Synd bara att de visade samma filmer på hemvägen som på ditvägen...
- Är du bortskämd?
- Nej, en tanke bara. Jag läste ändå hela vägen. Samma bok som tjejen snett framför mig. Jag försökte se vilken sida hon var på men det gick inte.
- Flyget landade i Kastrup...?
- Japp! Vi fick åka tåg till bilen. Ryggsäckarna var tunga skall jag tala om! Men tack-o-lov...

Skrivet av Manduss, 2009-07-02

Visa hela (0 kommentarer)

Jag tror jag har kommit på vad jag ska ha som projektarbete i 3:an!
Finns det någon som kan gissa vad det blev?

Yes - Miljö! Var det någon som gissade på något annat? x)

Miljö och lite politik runt det ska jag lägga mig i och försöka bli lite bra på. Vi får väl se vilket problem som kommer vara störst om 1 år.
Men äsch, människan har la redan gått under då, varför tänka mer? ^^)

Skrivet av Manduss, 2009-05-28

Visa hela (0 kommentarer)

Här kommer ett totalt ogenomtänkt inlägg.

Först ska jag tala om att jag behöver fortfarande plugga i massor för att "lyckas" med betygen. Jag har näst intill bestämt mig för att bara klara av kurserna och få dem överstökade utan att bry mig om betygen. För på något sätt är det mer värt att ha ett fritt sommarlov än att plugga livet ur sig en vecka på lovet, och kanske få förtur till högskolan. Jag är inte orolig för högskolan i vilket fall, jag hamnar där jag hamnar.

Nu ska jag tala om att jag får en tår i ögat varje gång jag tänker på hur dålig man är på att hålla kontakten med folk som man tycker om. Det är så knäppt. Att man kan tappa kontakten med de man verkligen, verkligen tycker om, bara för att man är inte tar fem minuter och knappar in ett nummer på telefonen. Ren lathet, eller? Och så är jag rädd för att man förändras och inte kan förändras ihop igen. Och så tror jag att gammal vänskap inte rostar men att den blir mindre och mindre värd....

Skrivet av Manduss, 2009-05-26

Visa hela (1 kommentar)

Nu ska jag plugga och skicka in det där uppdraget som bara ligger här, helt färdigskrivet och bara väntar på att få bli betygsatt...! Men här sitter jag och slöar. Stackars uppdrag, jag måste skriva in det på datorn nån gång. Nu kanske?
Matten gick för övrigt toppenbra! Och jag ser fram emot tvåan, med nya kurser och en ny chans att försöka ligga i fas med allting. Det har ju gått åt skogen med att hålla planeringen det här läsåret kan man ju säga, men allt blir ju klart innan sommarlovet åtminstone!

Konstigt att allt jag skriver om är skola. Men jag har ett liv också, paddlade med kyrkfolket i fredags faktiskt! Och spelade piano i lördags! Så jag tynar inte bort under skolböckerna. :)

natrium-lycka-knowledge=NA-tur-kunskap=Naturkunskap! Vilket är vad jag håller på med just nu.

Skrivet av Manduss, 2009-05-12

Visa hela (0 kommentarer)

När vi suttit och väntat på samhällsläraren en halvtimme fick vi reda på att lektionen var inställd. Visst, efter en kvart får man väl gå, men vi satt ju där en kvart för tidigt också. Så är det. Nu har vi rast i hela livet höll jag på att säga, men läääänge! :D
Laddar inför mattemuntan gör vi nu. STENHÅRT! Det kommer nog gå bra.

Skrivet av Manduss, 2009-05-06

Visa hela (0 kommentarer)

Jaså, så det är Valborg idag...! Ja minsann!

Den här veckan var mycket kort och mycket god! Och framförallt väldigt rolig; tacokväll med film och kladdkaka var liksom grädden på moset. Som vanligt blev det en hel del kortspel också. Men trots all denna nöjesvecka har jag fått mycket plugg gjort!

Det är sista spurten nu i skolan, gäller bara att klara muntorna, men det ska väl gå om man lägger ner lite själ i saker och ting.

Nu åker familjen iväg för Valborgsfirande hos några vänner. Och här sitter jag. För jag kände att det vore skönast att stanna hemma. Jag börjar känna av sömnbristen efter tjejkvällen och humöret kan bli tjurigt så man skulle kunna se det som en tjänst för alla andra. Med ett trött huvud känner man inte lika mycket för att lyssna på vuxnas prat och leka med barnen heller. Men det kan ju hända att jag faller i gropen att ta det säkra alternativet före det osäkra men egentligen rätta valet - det brukar faktiskt bli väldigt trevligt när...

Skrivet av Manduss, 2009-04-30

Visa hela (1 kommentar)

Det här var ju lite smått roligt, skulle precis till och tala om att jag såg en bra film om Tiden idag, i "Vetenskapens värld" och så såg jag att mitt förra inlägg handlade om typ samma sak. Ja, tänk vad lättroad man är ibland...

Men det är märkligt det där med tiden.

Jag börjar känna sån där äcklig, jobbig stress nu ibland. Jag måste göra något åt det. Glass kanske hjälper, får testa det nu för pappa har precis gjort en omgång turbo-glass! :)

Annars vet jag att avslappning är sjukt bra. Hejsvejs!

Skrivet av Manduss, 2009-04-27

Visa hela (0 kommentarer)

men tiden bara rinner i väg...

Det går alldeles för fort för tillfället! Jag vill ha det så här så länge som möjligt, men bara för det så är det som en matta som bara rycks bort under fötterna.
Det är liksom perfekt just nu. Några kurser igång, -nästan bara roliga kurser-, pianospelandet funkar, vädret är fantastiskt och det är nästan bara vi ettor kvar på skolan. Tack vare alla håltimmar hinner man med massa skoj saker om dagarna också, som att spela kort och promenera med en vän eller två.

Trots att jag pluggat bra så måste jag erkänna att allt som ska vara klart är inte det. men vad gör man, jag är ju tidsoptimist i hjärtat misstänker jag?

Blessed be Your name
When the sun's shining down on me
When the world's all as it should be
Blessed be Your name

Klockren!

Skrivet av Manduss, 2009-04-26

Visa hela (0 kommentarer)