En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Manduss

Amandas blogg

En blogg är en blogg är en blogg.

Det är dåligt med nya inlägg i min blogg! Och jag funderar allvarligt på att radera mina gamla. För -kära nån- , hälften är ju två år gamla snart! Mina första tönt-texter.
Tack-o-lov skriver jag inte bara vad som har hänt och inte hänt under dagen längre. Det hade allt känts bra med lite uppfräschning.

Uppfräschning genom delete. Det ska jag nog satsa på. Nästa helg kanske...

Men nya inlägg ska det bli! Vet bara inte vad jag ska skriva för tillfället, men det hade ju vart kul med lite bättre uppdateringar.

Nej det här var ju bara rent tomsnack! Tjoho ha det bra!

Skrivet av Manduss, 2009-04-20

Visa hela (0 kommentarer)

Godkväll.

Idag har jag skrivit en hel del samhällskunskap, städat kaninburen och hämtat halm med pappa.

Det har varit en bra dag med fint väder som till största delen spenderats inomhus. Det är ju bra, så riskerar man inte att utsätta sin kropp för farlig strålning. (Förutom strålningen från datorn, TV:n, mobilen, bärbara telefonen, mikron...) Är man inte ute så riskerar man heller inte att lockas av att ta av jackan och råka ut för världens vår förkylning. - Alla vet väl vilka konsekvenserna av en vårförkylning kan bli? På något vis som jag inte kommer ihåg kunde man hamna i fängelse som ledde till det ena som ledde till det andra som ledde till att man dog. Så jag har lärt mig att man inte ska bli vårförkyld. Och det blir man normalt sett inte om man är inne.

Samhällskunskapsskrivandet var ovanligt roligt. Kan bero på att jag och mamma spelade jeopardy emellanåt - eller också för att jag känner mig seriöst intresserad av ämnet; politik.

Politik är ju...

Skrivet av Manduss, 2009-04-19

Visa hela (0 kommentarer)

Åh har varit helt fantastiskt underbart återigen! Jag får nya liv som i super Mario ungefär.

Det har gett mig otroligt mycket, jag har lärt mig massor av alla diskussioner och det har känts så bra att umgås med alla dessa vackra människor. Som Sten sa; Jag älskar er som bröder och systrar. Det var så fint på slutet, med myskväll och ingen hade nåt att planera, bara glassa tillsammans! (haha, där var jag allt fyndig va?)

Konfirmanderna verkar också redan så trygga i sig själva, och som grupp. Det kändes verkligen bra för då har vi ju som faddrar lyckats. Jag hoppas och tror att deras läger kommer bli superbra!

Jag vet verkligen inte vad jag ska skriva om veckan som gått, men vi har haft fantastiska ledare som lyssnat och gjort allt de har kunnat för att kompromissa och faddrarna har varit bäst, för att inte tala om konfirmanderna!

Detta lägret har i alla fall (för att göra nån sorts utvärdering) gjort mig riktigt sugen på att få igång nån kristen skolgrupp eller...

Skrivet av Manduss, 2009-04-11

Visa hela (0 kommentarer)

Hemkommen från den bästa helgen på länge. Glädje har jag varit med om. Mums på det!

Men det är något med Göteborg. Jag börjar tänka så mycket, fast det är klart, mycket av det som är värt att tänka på kopplar jag till Göteborg. Och det är läger om en vecka bara!!! Jag vet inte hur det kommer gå, lite spännande är det allt! Det kan vara som förut och det kan ha gått rakt åt skogen. Om jag får vara med och bestämma så har det blivit bättre än förut. Men det fanns ju inte med i alternativen. Det är en vecka kvar, sen har kanske stubinen slocknat eller så smäller det. (Det är lite som att vänta på jultomten).

Religion-slut-prov på onsdag tror jag. Också en spännande punkt i mitt liv, blir det mvg tro? eller ett vg? Eller kommer jag ha glömt allt jag läst och få ett g? Men vi siktar väl högt och tar på det finaste leendet när vi går in till vår snobbiga lärare? JA! [KÖTT!]

Godnatt, sov så gott!

Skrivet av Manduss, 2009-03-29

Visa hela (0 kommentarer)

Det här med pluggandet känner jag går lite i perioder. Man kör på stenhårt ett tag, tills man samlat på sig för mycket tankar, sen går det åt sjukt mycket tid till att tänka och önska att saker och ting var annorlunda. Just nu vill jag bara prata med en viss som jag knappt känner för att jag önskar att det var bättre med den saken. Jag känner för att vara lite lagom social och inte tänka på betygskriterier och fakta. Men mest av allt vill jag ju bestämma över mitt liv själv och alla jag träffar, för jag är icke nöjd.

Hela släkten är på bröllop och här sitter jag. Enormt lättad ska jag säga er! Jag pallar inte kravet på artighet bland okända vuxna människor, och den här kvällen hade varit fruktansvärd för jag blev trött redan 20.00. Jag är glad för min sysslings familjs skull och vill inte förpesta en fest med mitt dåliga humör. Jag nöjer mig med gudstjänsten. De såg lyckliga ut.
Appropå kyrka. Jag saknar det allt lite. OCH SNART SKA JAG TILL ÅH! Det...

Skrivet av Manduss, 2009-03-28

Visa hela (0 kommentarer)

...

Jag skickade ett mejl och fick en facebookinbjudan tillbaka.
Det kändes...jag vet inte riktigt, lite som ett klacksparksvar.
Jag vet inte vaför jag skickade det. Men jag ångrar det inte.
Det var läget just då som jag ville kasta i ansiktet för att det var värdelöst. För att det var som Kalla kriget - dödläge -
och det ville jag inte ha.
Så jag mejlade.
Och jag fick inget svar eller kommentar på själva mejlet, men jag fick en facebookinbjudan.

-Jag som inte ens har facebook och aldrig kommer skaffa detta tidsslösande sätt att hålla fejkade kontakter.-

Mejlet gjorde att i framtiden skulle vi ignorera varandra -eller tvärtom- och jag vet faktiskt inte vilket det blev. Något mittemellan verkar det som.
Man kan skriva sånadär fejkade artigheter på bdb och kolla in bilderna för att se vad man har för sig,
men inte snacka öga mot öga.
Jag ville inte att det skulle bli så, ovänner är okänt för min del och jag vill inte ha det.
Men vem vet, det kanske bara är jag...

Skrivet av Manduss, 2009-03-28

Visa hela (0 kommentarer)

Vissa händelser betyder så himla mycket. Som den senaste muntan jag hade till exempel.

Igår var det Dagen med stort D (fast själv såg jag snarare på den som Natten med fetstil och caps lock). Det var alltså dags för var och en i klassen att bli förhörd på Historia A, år 1000 f.Kr. ända till 2000 e.Kr. Det handlar alltså om 3000 år, med en väldans massa revolutioner och teknikutveckling.

Uppdragen (lite större provfrågor som inlämningsuppgift) hade ju trots allt gått väldigt bra. Jag är ju ingen samhällsmänniska, därför går jag natur, så jag tycker det är okej att vara medelmåttig i SO-ämnena. Men varje uppdrag hade tagit så lång tid att göra, jag hade svårt att skriva ihop sammanhangen och hinna förstå allt och ändå hålla mig medelmåttig. Skolarbete tar tid, orimligt mycket - om man vill vara ambitiös skulle det krävas 30 h/dygn minst! Jag ratade historiaboken direkt!

Men jag hann med nöd och näppe få in alla uppdrag till deadline, och varje...

Skrivet av Manduss, 2009-03-20

Visa hela (0 kommentarer)

Nej förresten, jag ska inte skriva något, jag måste sova. Kram på er alla! (Ska försöka få ihop ett inlägg när alla muntliga examinationer är över. [även kallade muntor])

Skrivet av Manduss, 2009-03-14

Visa hela (0 kommentarer)