En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Manduss

Amandas blogg

En blogg är en blogg är en blogg.

Åh har varit helt fantastiskt underbart återigen! Jag får nya liv som i super Mario ungefär.

Det har gett mig otroligt mycket, jag har lärt mig massor av alla diskussioner och det har känts så bra att umgås med alla dessa vackra människor. Som Sten sa; Jag älskar er som bröder och systrar. Det var så fint på slutet, med myskväll och ingen hade nåt att planera, bara glassa tillsammans! (haha, där var jag allt fyndig va?)

Konfirmanderna verkar också redan så trygga i sig själva, och som grupp. Det kändes verkligen bra för då har vi ju som faddrar lyckats. Jag hoppas och tror att deras läger kommer bli superbra!

Jag vet verkligen inte vad jag ska skriva om veckan som gått, men vi har haft fantastiska ledare som lyssnat och gjort allt de har kunnat för att kompromissa och faddrarna har varit bäst, för att inte tala om konfirmanderna!

Detta lägret har i alla fall (för att göra nån sorts utvärdering) gjort mig riktigt sugen på att få igång nån kristen skolgrupp eller...

Skrivet av Manduss, 2009-04-11

Visa hela (0 kommentarer)

Hemkommen från den bästa helgen på länge. Glädje har jag varit med om. Mums på det!

Men det är något med Göteborg. Jag börjar tänka så mycket, fast det är klart, mycket av det som är värt att tänka på kopplar jag till Göteborg. Och det är läger om en vecka bara!!! Jag vet inte hur det kommer gå, lite spännande är det allt! Det kan vara som förut och det kan ha gått rakt åt skogen. Om jag får vara med och bestämma så har det blivit bättre än förut. Men det fanns ju inte med i alternativen. Det är en vecka kvar, sen har kanske stubinen slocknat eller så smäller det. (Det är lite som att vänta på jultomten).

Religion-slut-prov på onsdag tror jag. Också en spännande punkt i mitt liv, blir det mvg tro? eller ett vg? Eller kommer jag ha glömt allt jag läst och få ett g? Men vi siktar väl högt och tar på det finaste leendet när vi går in till vår snobbiga lärare? JA! [KÖTT!]

Godnatt, sov så gott!

Skrivet av Manduss, 2009-03-29

Visa hela (0 kommentarer)

Det här med pluggandet känner jag går lite i perioder. Man kör på stenhårt ett tag, tills man samlat på sig för mycket tankar, sen går det åt sjukt mycket tid till att tänka och önska att saker och ting var annorlunda. Just nu vill jag bara prata med en viss som jag knappt känner för att jag önskar att det var bättre med den saken. Jag känner för att vara lite lagom social och inte tänka på betygskriterier och fakta. Men mest av allt vill jag ju bestämma över mitt liv själv och alla jag träffar, för jag är icke nöjd.

Hela släkten är på bröllop och här sitter jag. Enormt lättad ska jag säga er! Jag pallar inte kravet på artighet bland okända vuxna människor, och den här kvällen hade varit fruktansvärd för jag blev trött redan 20.00. Jag är glad för min sysslings familjs skull och vill inte förpesta en fest med mitt dåliga humör. Jag nöjer mig med gudstjänsten. De såg lyckliga ut.
Appropå kyrka. Jag saknar det allt lite. OCH SNART SKA JAG TILL ÅH! Det...

Skrivet av Manduss, 2009-03-28

Visa hela (0 kommentarer)

...

Jag skickade ett mejl och fick en facebookinbjudan tillbaka.
Det kändes...jag vet inte riktigt, lite som ett klacksparksvar.
Jag vet inte vaför jag skickade det. Men jag ångrar det inte.
Det var läget just då som jag ville kasta i ansiktet för att det var värdelöst. För att det var som Kalla kriget - dödläge -
och det ville jag inte ha.
Så jag mejlade.
Och jag fick inget svar eller kommentar på själva mejlet, men jag fick en facebookinbjudan.

-Jag som inte ens har facebook och aldrig kommer skaffa detta tidsslösande sätt att hålla fejkade kontakter.-

Mejlet gjorde att i framtiden skulle vi ignorera varandra -eller tvärtom- och jag vet faktiskt inte vilket det blev. Något mittemellan verkar det som.
Man kan skriva sånadär fejkade artigheter på bdb och kolla in bilderna för att se vad man har för sig,
men inte snacka öga mot öga.
Jag ville inte att det skulle bli så, ovänner är okänt för min del och jag vill inte ha det.
Men vem vet, det kanske bara är jag...

Skrivet av Manduss, 2009-03-28

Visa hela (0 kommentarer)

Vissa händelser betyder så himla mycket. Som den senaste muntan jag hade till exempel.

Igår var det Dagen med stort D (fast själv såg jag snarare på den som Natten med fetstil och caps lock). Det var alltså dags för var och en i klassen att bli förhörd på Historia A, år 1000 f.Kr. ända till 2000 e.Kr. Det handlar alltså om 3000 år, med en väldans massa revolutioner och teknikutveckling.

Uppdragen (lite större provfrågor som inlämningsuppgift) hade ju trots allt gått väldigt bra. Jag är ju ingen samhällsmänniska, därför går jag natur, så jag tycker det är okej att vara medelmåttig i SO-ämnena. Men varje uppdrag hade tagit så lång tid att göra, jag hade svårt att skriva ihop sammanhangen och hinna förstå allt och ändå hålla mig medelmåttig. Skolarbete tar tid, orimligt mycket - om man vill vara ambitiös skulle det krävas 30 h/dygn minst! Jag ratade historiaboken direkt!

Men jag hann med nöd och näppe få in alla uppdrag till deadline, och varje...

Skrivet av Manduss, 2009-03-20

Visa hela (0 kommentarer)

Nej förresten, jag ska inte skriva något, jag måste sova. Kram på er alla! (Ska försöka få ihop ett inlägg när alla muntliga examinationer är över. [även kallade muntor])

Skrivet av Manduss, 2009-03-14

Visa hela (0 kommentarer)

Jag är tillbaka efter en helg med 9 timmars tågresa och ca 5 timmars påfrestande men härligt umgänge.
Trots allt är jag besviken på mycket och vet inte var jag ska börja för att ordna det. Vissa saker kan jag nog inte ordna fast jag önskar att jag kunde. Men jag tror jag har bestämt mig för att det blir fasta först, från allt som gör mitt liv så komplicerat. Så här kommer inte uppdateras -liksom min bilddagbok- på ett tag. Men jag kommer tillbaka nån gång när jag saknar det för mycket.

Skrivet av Manduss, 2009-03-01

Visa hela (0 kommentarer)

Vi har åkt skidor i fjällen på lovet. Det är riktigt fint, det där med slalom och fikapauser! Man får inte glömma att nämna sällskapsspelandet på kvällarna och tv-myset i den trä-doftande fjällstugan. Mmmm...

På vägen hem i förrgår hände nåt otroligt; Jag sprang in på BAS och träffade massa saknade människor! Bara för att säga hej liksom, för att jag för en gångs skull hade vägarna förbi. Jag var glad resten av kvällen. Jag är faktiskt fortfarande glad.

Under fjällvistelsen pratade vi om alla bröllop som vi skall åka på nu i vår. I min almanacka hade jag skrivit -först- "fadderkväll på bas" och sedan strukit det för att skriva "bröllop". Min enorma glädje över att få hänga på bas en hel kväll och prata övergick till irritation och noll lust att gå på bröllopet... Men! Nu kommer vändningen; Jag hade skrivit in bröllopet en månad för tidigt. Det är nog det bästa (eller sämsta) jag har gjort! För det betyder att jag kan gå på bas i alla fall!...

Skrivet av Manduss, 2009-02-23

Visa hela (0 kommentarer)