En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Manduss

Amandas blogg

En blogg är en blogg är en blogg.

Jag är tillbaka efter en helg med 9 timmars tågresa och ca 5 timmars påfrestande men härligt umgänge.
Trots allt är jag besviken på mycket och vet inte var jag ska börja för att ordna det. Vissa saker kan jag nog inte ordna fast jag önskar att jag kunde. Men jag tror jag har bestämt mig för att det blir fasta först, från allt som gör mitt liv så komplicerat. Så här kommer inte uppdateras -liksom min bilddagbok- på ett tag. Men jag kommer tillbaka nån gång när jag saknar det för mycket.

Skrivet av Manduss, 2009-03-01

Visa hela (0 kommentarer)

Vi har åkt skidor i fjällen på lovet. Det är riktigt fint, det där med slalom och fikapauser! Man får inte glömma att nämna sällskapsspelandet på kvällarna och tv-myset i den trä-doftande fjällstugan. Mmmm...

På vägen hem i förrgår hände nåt otroligt; Jag sprang in på BAS och träffade massa saknade människor! Bara för att säga hej liksom, för att jag för en gångs skull hade vägarna förbi. Jag var glad resten av kvällen. Jag är faktiskt fortfarande glad.

Under fjällvistelsen pratade vi om alla bröllop som vi skall åka på nu i vår. I min almanacka hade jag skrivit -först- "fadderkväll på bas" och sedan strukit det för att skriva "bröllop". Min enorma glädje över att få hänga på bas en hel kväll och prata övergick till irritation och noll lust att gå på bröllopet... Men! Nu kommer vändningen; Jag hade skrivit in bröllopet en månad för tidigt. Det är nog det bästa (eller sämsta) jag har gjort! För det betyder att jag kan gå på bas i alla fall!...

Skrivet av Manduss, 2009-02-23

Visa hela (0 kommentarer)

Ett till inlägg samma kväll som förra. Jaja.
Jag känner sjukt mycket för att prata med nån. Det bästa hade ju varit om nån ringde mig, men jag får väl ta mitt egna ansvar och ringa folk imorgon. Det är mitt önsketänkande att andra ska märka vad jag vill innan jag märkt det själv, för håller ni inte med om att det vore underbart?
Imorgon får jag ringa.

Skrivet av Manduss, 2009-02-06

Visa hela (0 kommentarer)

Nu ska jag skriva ett inlägg igen, så ni vet att jag fortfarande är igång liksom. Men jag ska göra mitt bästa för att komma fram till något smart.

Vi har börjat religions-kursen i skolan nu och det är grymt kul! Jag har verkligen velat veta vad alla andra religioner går ut på och nu har jag en bok som inte är alltför svårläst och dessutom två suveräna lärare! Det har faktiskt blivit endel diskussioner hittills. Det är viktigt att prata och diskutera, för då tvingas man förklara hur man tänker både för sig själv och andra samtidigt som man delar smarta ideer. Varför sa ingen det till mig när jag var mindre?

Samma sak sa en ungdomsledare på en fredax'skväll. Då införde jag grubbelklubb även där, men - tji fick jag - för jag är borta kvällen när det ska vara...

Ungdomsledaren sa även att man inte bara ska ta det en präst/pastor säger utan diskutera det också. Tack-o-lov, tänkte jag, att vi kan börja göra det, för jag är fett missnöjd med...

Skrivet av Manduss, 2009-02-06

Visa hela (0 kommentarer)

Ojoj, jag läste precis ett par av mina gamla inlägg! Och kunde inte tro det som stod -att jag inte hade kommit med som fadder på Åh!
Inlägget var från -07 alltså var min dåvarande deppighet p.g.a. att jag hade velat vara med i faddergruppen för Anders-08. Vilket jag blev! Jag var ledsen för att jag kom med i Josefinesläkten där jag knappt kände nån och tackade alltså nej till det.
Sen fick jag hopp om att jag kunde åka på det där "växa-vidare-lägret" som var planerat längre fram, men visste inte riktigt om det var idé att åka om jag inte fick träffa några gamla konfirmations-kompisar.

Men så kom ett återbud till Åh och det blev en plats för mig i Anders-08! Vad tror ni jag sa? Tackade ja såklart! Observera Tackade.
Vad skulle jag varit nu om jag inte fått vara fadder på Åh? Jag skulle inte varit 2:a-års fadder detta året i alla fall. Inte heller skulle jag träffat och lärt känna de människor som jag tycker så mycket om idag!
Men om...

Skrivet av Manduss, 2009-01-31

Visa hela (0 kommentarer)

Haha! Läste ni förra inlägget? Då kommer ni bli förvånade, precis som jag sa! - För föredraget blev jättebra, trots att jag inte var helt klar i huvudet med vad min klyscha/tes var.
Det är tydligen en bonus att nämna isbjörnar, och det hade jag inte planerat att säga...!
Fantastiskt vad bra det kan gå! Varför ska man behöva oroa sig???!!!
Om ni ville veta så fick jag mvg... oerhört skönt måste jag säga. Fast jag har inte kunnat ta till mig det eftersom det är så mycket är är missnöjd med och jag tar till mig kritiken 100 gånger mer än berömmet, vilket gör att i mina öron fick jag mer kritik än beröm.
Men nu ska jag njuta av helg och leka och busa non stop! Det kallas att vara glad. :D

Skrivet av Manduss, 2009-01-30

Visa hela (0 kommentarer)

Nu bloggar jag igen för att jag ska ha munta. Det är smått nervöst och föredraget som jag var så taggad på att få göra kommer gå åt skogen! Dels för att jag drar över de 5 minuterna med säkert ytterligare 5 minuter och dels för att jag inte fick ihop nåt sammanhängande och tydligt att säga.
Så, ni tror nog inte heller tt det kommer gå så bra nu. MEN! - Jag ska förvåna er och få ett mvg.

Skrivet av Manduss, 2009-01-30

Visa hela (0 kommentarer)

Hej, i skolan går det ganska så bra
Öppet hus var roligt, tack ska ni ha!
Sekreterare var jag på elevrådsmötet
Kan säga att jag kände mig helt tappad bakom flötet!
Nu är det helg och ändå har jag plugg kvar,
uschligt vad mycket av tiden det tar.
I Engelskan skriver jag en "story" som är
fin, och om ni vill kanske jag lägger upp den här?
Jag tvivlar nu på om jag har rimmat riktigt rätt,
att hålla takten på vers är inte lätt...
:)

Skrivet av Manduss, 2009-01-23

Visa hela (0 kommentarer)