En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Manduss

Amandas blogg

En blogg är en blogg är en blogg.

52 min kvar...

wohoho...nu börjar det bli nervigt. Sitter här på skolan och ska ha munta med min okända lärare i Data -på msn. -med webbkamera... ouh, riktigt scary alltså. men det kommer förhoppningsvis gå bra, och resultera i ett mycket väl betyg. - Om jag inte sjabblar till det nu i sista sekund!

50 min kvar...

Det är ju egentligen inget att vara nervös över. För nu kan jag det jag kan. Finns inget att göra åt det. Ingen korvstoppning här inte! [korvstoppning=sista-minuten-plugg]

48 min kvar...

Nej, nu får jag göra något vettigt! Läsa en bok kanske?
Det är en märklig känsla det här -att gå och vänta på en msn-konversation. Exakt 17.30 ska den börja. Tänk om det inte funkar? Några aliens kanske kommer och sabbar hela internet? Eller en sladd kanske pajar. Tänka sig! En sladd och några aliens kan ha samma effekt...

45 min kvar...

Nu förstördes mönstret; det tog 2 min/stycke innan. Detta tog 1 min för lång tid. Ujuj, det är bäst jag kilar till min...

Skrivet av Manduss, 2009-01-19

Visa hela (0 kommentarer)

Sånt där med relationer och känslor och sånt, människor liksom, ja, sånt är jobbigt.

Skrivet av Manduss, 2009-01-18

Visa hela (0 kommentarer)

Jag vet inte riktigt vad det är, men jag känner mig liksom inte lugn. Skulle kunna vara skolan. Det är antagligen det, än en gång. Suck suck.

Skrivet av Manduss, 2009-01-11

Visa hela (0 kommentarer)

Haha, det är sjukt vad besviken jag blev sen jag förstod att jag inte skulle kunna åka till BAS. Nu har jag till och med drömt om det. Fast i drömmen kom jag dit, men det var ingen jag kände där så jag blev besviken i alla fall.
Jag har verkligen på något sätt surrat fast mig själv i en sorts negativ-tänkande stolpe. Nu skulle det nog passa bra att skriva "Ta tag i ditt liv" men det tycker jag redan att jag har börjat göra. Och dessutom gillar jag inte uttrycket längre. (Det visar ytterliggare på mitt negativa tänkande).

Jag har tänkt lite till och kommit fram till att msn har sina fördelar men att det är jag själv som sitter och försöker klura ut hur människan på andra sidan tänkte när den skrev sådär. Därmed är jag själv den skyldige. Om jag är ute efter ett riktigt snack så är det ju telefonen som gäller.
Det får räcka för stunden. Adjö!

Skrivet av Manduss, 2009-01-11

Visa hela (0 kommentarer)

grr

Det blir inget BAS för min del. Dumma Sj att de inte har tillräckligt med platser.Men jag har varit sur tillräckligt nu... vill bara säga att jag tycker saker och ting är för dyra ibland.

Skrivet av Manduss, 2009-01-10

Visa hela (0 kommentarer)

Nu är jag hemkommen från en veckas läger på Åh med ett helt nytt gäng fina konfirmander! Det har varit sjukt roligt och mina förväntningar var, tack och lov, inte för höga (jag oroar mig alltid över att det inte ska leva upp till förväntningarna).

Nu har jag räknat ut att jag sammanlagt har lärt känna/träffat/kramat cirka 150 personer på Åh. Det är enormt mycket folk! Om ni vill veta förklaringen så kommer den här:
- Faddrarna -07
- konfirmanderna -07
- halva faddergruppen -08
- konfirmanderna -08
- konfirmanderna -09
- ledare, musiker, präster -07-08-09

Det blir ganska många. Sen kan man ju fundera över hur många jag fortfarande känner och hur många jag har kontakt med nuförtiden. Inte lika många. Men jag har tänk på detta ganska mycket; man verkar ha världens gemenskap på Åh och när man kommer hem kan man inte få fram samma grej förrän nästa läger. Det känns som om all tid man lagt ner på att försöka lära känna varandra varit förgäves...

Skrivet av Manduss, 2009-01-07

Visa hela (2 kommentarer)

Bergatorparen, http://nya.bloggis.se/Bergatorparen/81278 (15/11), skrev att han inte tror på den människoskapade delen av klimatförändringarna. Enligt honom kan vi inte se hur allvarliga problemen är p.g.a. att det sker så mycket manipulering med statistiken och det kanske är normalt med de här klimatförändringarna som vi vill kalla onormala. De slutsatser man har dragit av klimatet under vissa delar av tiden är kanske helt tokiga eftersom 30 år inte direkt är någon översikt. Det var kanske just den perioden som var onormal, och vi är på väg tillbaka mot det normala?

Jag skulle vilja säga att jag ändå tycker klimatfrågan är viktig. Människan har fruktansvärt mycket makt över jorden, och en del utan att kunna göra något åt det. Då menar jag de fattiga som inte har något bättre än begagnade avgasspottande-bilar och som skapar giftberg av sopor från oss i västvärlden.

Tänk på hur mycket asfalt vi har lagt på jordytan, hur extremt stora områden vi ockuperat och...

Skrivet av Manduss, 2008-12-30

Visa hela (0 kommentarer)

Idag köpte jag en klimatbok. Bästa köpet på länge kanske, förutom jeansen från igår förstås. Det var ett bättre köp (fast jag fick ju byta dem idag eftersom det var hål i dem). Hur som helst så tar min nya lilla miljöpocket upp massa smarta saker att göra för miljön i form av uppdrag.

Uppdrag #21 Sprid dina bästa miljötips. Det är precis vad jag tänker göra nu! Här kommer de;
- Köp/drick inte kolsyrat vatten eller läsk. (nyttigare, billigare, miljövänligare)
- Stäng av allt som står på Stand by.
- Köp miljövänligt och ekologiskt så mycket det går. (litar inte helt och fullt på fairtrade längre men köp det ändå!)
- Spara på matresurser. Ät rester, laga inte för mycket mat, köp inte äcklig mat, köp inte färdig-mat.
- Ät vegetariskt!!! Billigare och lättare att veta om det verkligen är eko-odlat. (Annars är det ju inte helt säkert att djurfodret är närodlat, ickebesprutat och allt)

Då var mitt uppdrag...

Skrivet av Manduss, 2008-12-30

Visa hela (1 kommentar)