En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Manduss

Amandas blogg

En blogg är en blogg är en blogg.

Jag vet inte riktigt vad det är, men jag känner mig liksom inte lugn. Skulle kunna vara skolan. Det är antagligen det, än en gång. Suck suck.

Skrivet av Manduss, 2009-01-11

Visa hela (0 kommentarer)

Haha, det är sjukt vad besviken jag blev sen jag förstod att jag inte skulle kunna åka till BAS. Nu har jag till och med drömt om det. Fast i drömmen kom jag dit, men det var ingen jag kände där så jag blev besviken i alla fall.
Jag har verkligen på något sätt surrat fast mig själv i en sorts negativ-tänkande stolpe. Nu skulle det nog passa bra att skriva "Ta tag i ditt liv" men det tycker jag redan att jag har börjat göra. Och dessutom gillar jag inte uttrycket längre. (Det visar ytterliggare på mitt negativa tänkande).

Jag har tänkt lite till och kommit fram till att msn har sina fördelar men att det är jag själv som sitter och försöker klura ut hur människan på andra sidan tänkte när den skrev sådär. Därmed är jag själv den skyldige. Om jag är ute efter ett riktigt snack så är det ju telefonen som gäller.
Det får räcka för stunden. Adjö!

Skrivet av Manduss, 2009-01-11

Visa hela (0 kommentarer)

grr

Det blir inget BAS för min del. Dumma Sj att de inte har tillräckligt med platser.Men jag har varit sur tillräckligt nu... vill bara säga att jag tycker saker och ting är för dyra ibland.

Skrivet av Manduss, 2009-01-10

Visa hela (0 kommentarer)

Nu är jag hemkommen från en veckas läger på Åh med ett helt nytt gäng fina konfirmander! Det har varit sjukt roligt och mina förväntningar var, tack och lov, inte för höga (jag oroar mig alltid över att det inte ska leva upp till förväntningarna).

Nu har jag räknat ut att jag sammanlagt har lärt känna/träffat/kramat cirka 150 personer på Åh. Det är enormt mycket folk! Om ni vill veta förklaringen så kommer den här:
- Faddrarna -07
- konfirmanderna -07
- halva faddergruppen -08
- konfirmanderna -08
- konfirmanderna -09
- ledare, musiker, präster -07-08-09

Det blir ganska många. Sen kan man ju fundera över hur många jag fortfarande känner och hur många jag har kontakt med nuförtiden. Inte lika många. Men jag har tänk på detta ganska mycket; man verkar ha världens gemenskap på Åh och när man kommer hem kan man inte få fram samma grej förrän nästa läger. Det känns som om all tid man lagt ner på att försöka lära känna varandra varit förgäves...

Skrivet av Manduss, 2009-01-07

Visa hela (2 kommentarer)

Bergatorparen, http://nya.bloggis.se/Bergatorparen/81278 (15/11), skrev att han inte tror på den människoskapade delen av klimatförändringarna. Enligt honom kan vi inte se hur allvarliga problemen är p.g.a. att det sker så mycket manipulering med statistiken och det kanske är normalt med de här klimatförändringarna som vi vill kalla onormala. De slutsatser man har dragit av klimatet under vissa delar av tiden är kanske helt tokiga eftersom 30 år inte direkt är någon översikt. Det var kanske just den perioden som var onormal, och vi är på väg tillbaka mot det normala?

Jag skulle vilja säga att jag ändå tycker klimatfrågan är viktig. Människan har fruktansvärt mycket makt över jorden, och en del utan att kunna göra något åt det. Då menar jag de fattiga som inte har något bättre än begagnade avgasspottande-bilar och som skapar giftberg av sopor från oss i västvärlden.

Tänk på hur mycket asfalt vi har lagt på jordytan, hur extremt stora områden vi ockuperat och...

Skrivet av Manduss, 2008-12-30

Visa hela (0 kommentarer)

Idag köpte jag en klimatbok. Bästa köpet på länge kanske, förutom jeansen från igår förstås. Det var ett bättre köp (fast jag fick ju byta dem idag eftersom det var hål i dem). Hur som helst så tar min nya lilla miljöpocket upp massa smarta saker att göra för miljön i form av uppdrag.

Uppdrag #21 Sprid dina bästa miljötips. Det är precis vad jag tänker göra nu! Här kommer de;
- Köp/drick inte kolsyrat vatten eller läsk. (nyttigare, billigare, miljövänligare)
- Stäng av allt som står på Stand by.
- Köp miljövänligt och ekologiskt så mycket det går. (litar inte helt och fullt på fairtrade längre men köp det ändå!)
- Spara på matresurser. Ät rester, laga inte för mycket mat, köp inte äcklig mat, köp inte färdig-mat.
- Ät vegetariskt!!! Billigare och lättare att veta om det verkligen är eko-odlat. (Annars är det ju inte helt säkert att djurfodret är närodlat, ickebesprutat och allt)

Då var mitt uppdrag...

Skrivet av Manduss, 2008-12-30

Visa hela (1 kommentar)

Jul

Julen är näst intill över. Det är bara mellandagsrean och nyår kvar, men det är klart -julen är inte över helt förrän det är julgransplundring nån gång i januari.
Det jag skulle komma till var att vi ska reashoppa idag, känns lite konstigt att rean har varit sen före julafton, men var väl pga krisen. det här med ekonomi är inte min grej, det känns som om det borde vara jättelätt att bara fördela pengarna och utgå från att en vara är värd detta och sen beror allt annat på det.. men det funkar ju inte så...
Hoppas alla har haft en fin jul och tänkt tanken att Gud faktiskt blev människa genom Jesus. (sen till påsk kommer det andra otroliga =) )

Skrivet av Manduss, 2008-12-29

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har julhandlat idag och det gick faktiskt ganska bra! Antagligen tack vare min syster som planerat vad som skall ges bort. Då är det bara för mig att hänga på när det skall inhandlas och betala hälften. Som en extra bonus hittade jag en supersnygg tröja (blus) på rea! Blir man inte lycklig när reapriset visar 80 kr och ordinarie 300 kr...? :D

Efter shoppingen åkte vi hem, åt och spelade lite kort, för att sedan fara tillbaka till stan och bowla! Det var superkul, de glömde säga till när tiden var ute så vi fick spela 15 minuter för länge. Jag fick ner 7 käglor på ett vänsterslag - det ni!

En vinter-limerick:
Tjugonde december, fortfarande grönt
Att frysa egen snö är inte mödan lönt
Tänk om Gud bara ville skänka
några frusna flingor som på marken fick blänka
För oroade klimathysteriker vore det skönt

Skrivet av Manduss, 2008-12-20

Visa hela (1 kommentar)