En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Manduss

Amandas blogg

En blogg är en blogg är en blogg.

Jul

Julen är näst intill över. Det är bara mellandagsrean och nyår kvar, men det är klart -julen är inte över helt förrän det är julgransplundring nån gång i januari.
Det jag skulle komma till var att vi ska reashoppa idag, känns lite konstigt att rean har varit sen före julafton, men var väl pga krisen. det här med ekonomi är inte min grej, det känns som om det borde vara jättelätt att bara fördela pengarna och utgå från att en vara är värd detta och sen beror allt annat på det.. men det funkar ju inte så...
Hoppas alla har haft en fin jul och tänkt tanken att Gud faktiskt blev människa genom Jesus. (sen till påsk kommer det andra otroliga =) )

Skrivet av Manduss, 2008-12-29

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har julhandlat idag och det gick faktiskt ganska bra! Antagligen tack vare min syster som planerat vad som skall ges bort. Då är det bara för mig att hänga på när det skall inhandlas och betala hälften. Som en extra bonus hittade jag en supersnygg tröja (blus) på rea! Blir man inte lycklig när reapriset visar 80 kr och ordinarie 300 kr...? :D

Efter shoppingen åkte vi hem, åt och spelade lite kort, för att sedan fara tillbaka till stan och bowla! Det var superkul, de glömde säga till när tiden var ute så vi fick spela 15 minuter för länge. Jag fick ner 7 käglor på ett vänsterslag - det ni!

En vinter-limerick:
Tjugonde december, fortfarande grönt
Att frysa egen snö är inte mödan lönt
Tänk om Gud bara ville skänka
några frusna flingor som på marken fick blänka
För oroade klimathysteriker vore det skönt

Skrivet av Manduss, 2008-12-20

Visa hela (1 kommentar)

!!!

Sista veckan i plugget nu! Sen blir det LOV! Och gissa vad jag ska slappa och njuta av att vara hemma! Julafton med familjen, nyårafton i kyrkan och dagen efter ska jag på läger med så otroligt vackra människor! Finns det en bättre början på det nya året?!

Skrivet av Manduss, 2008-12-14

Visa hela (0 kommentarer)

Härmed uppmanar jag mig själv och alla andra som inte sover när de ska; Gå och lägg dig!
Man blir pigg av sömn, *massa bra argument*... För du vill väl vara pigg? Som Musse? Då säger du inte så dåliga skämt som föregående heller!

Är du övertygad? Om inte, läs i min blogg så somnar du.

Skrivet av Manduss, 2008-12-07

Visa hela (0 kommentarer)

Lite ödmjukhet och kärlek i världen till jul vore ju inte helt fel. :)

Skrivet av Manduss, 2008-12-07

Visa hela (0 kommentarer)

Jag började inse för ett tag sen, hur fantastiskt det är med människor, och jag förstår nu att fantastiskt inte är ett tillräckligt ord att använda. Igår skrev jag namn på människor jag bryr mig om och de fick inte plats på papperet (detta för att jag inte känner att man kan tända ett ensamt ljus för alla-man-tycker-om och tänka att det är samma sak och lika bra -för det räcker inte till).
"Trovärdigt" tänker man då när man ser att jag skrev detta kl. 00:24, men jag har inte hunnit skriva det tidigare idag bara. :)

-"Ett mästerverk" är en fin sång. Sjung den för någon som vill höra den! :)

Skrivet av Manduss, 2008-12-06

Visa hela (0 kommentarer)

"Julen är här och lyser frid på jorden". -Äntligen! Göttmos! Jag har putsat mitt fönster och hängt upp en julstjärna. Snart är julgardinerna uppe också! =) Känns så mysigt.
Vilken tur att vi har julen alltså, för vad skulle vi göra utan den? Det är så peppande alltihop! (bortsett från julklappsstressen som alltid kommer när jag inte kommit på nånting att ge..)

Gudstjänsten idag var för första gången på extremt länge riktigt bra. Sådär vanligt normalt ärligt bra. Jag har längtat efter det och jag känner mig så elak när jag inte är nöjd efter vår pastors predikningar. (idag var det en inhoppare!) Nån gång måste det väl bli bra typ varje gång? Inte bara så här, en gång i halvåret. Som det är nu går jag ju dit för folket som är där och allt annat, kort och gott: jag går inte dit för predikan.

Min önskelista:
Ukulele
Saxofon
Elpiano

Hur mycket av detta kommer jag få egentligen? De med förnuft inser som jag att ukulelen är enda chansen...

Skrivet av Manduss, 2008-11-30

Visa hela (0 kommentarer)

Jag satte mig i luffarvagnen på tåget och tittade rakt ut i det mörka fönstret. Jag tänkte på livet. Alla människor jag har träffat och alla ljuspunkter det skänkt mig, som alla stjärnor och lampljus som for förbi fönstret och hastigt glimmade till. -Det tog aldrig slut, fullt av dem.
Jag såg min spegelbild som tog upp nästan hela rutan, nästan hela livet. Jag. Men den var genomskinlig så kanske andra kunnat komma fram ändå.
Och så kom jag att tänka på solen som inte syntes. Det är den största och närmsta stjärnan som finns, fast den syns inte i mörkret. Ändå kan jag uppfatta den en aning tack vare alla små ljus som far förbi.

Skrivet av Manduss, 2008-11-23

Visa hela (2 kommentarer)