En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

MattiasVestinNA11Bs bloggis

Varför hör man dagligen uttryck som meningen med livet?
Det finns människor som behöver hitta en mening med allt, antagligen för att dom behöver en ursäkt för att deras liv egentligen är patetiskt och behöver se någon mening med att fortsätta leva.
Enligt mig är det på grund av detta som religioner har uppstått, vi människor behöver oftast en förklaring till allt och då hittar vi på saker som skulle kunna förklara det. För att vi ska få en trygghet i vardagen, något som håller dom på rätt väg mot en säker död.

Enligt mig så är dagens tolkningar av religiösa skrifter felaktiga, om vi tar bibeln som exempel. Bibeln är en bok som är uppbyggd av metaforer, metaforer som försöker visa människor hur man ska leva. Vi kan kalla det för en handbok för harmoniskt och ett rättvist liv, i boken försöker dom förklara med hjälp av metaforer hur man ska behandla andra, hur man ska leva ett ärofyllt liv, en ideologi helt enkelt.
Men nu är det så att folk har misstolkat...

Skrivet av MattiasVestinNA11B, 2011-10-21

Visa hela (0 kommentarer)

Analys av E.T.A Hoffmann – Nötknäpparen
Av Mattias Vestin

Inledning:
Det första vi får möta i berättelsen är det som många av oss minns så otroligt mycket, att som barn kvällen innan julafton sitta uppe och vänta ivrigt på vad som komma skall.
I det här fallet är det Fritz, Marie och Luise som alla är medicinalrådet Stahlbaums barn, som är vaken denna afton. Fritz och Marie som är dom yngre av syskonskaran är väldigt förväntansfulla och diskuterar öppet om vad de helst vill ha i julklapp. Barnen undrar även vad deras gudfar Drosselmeier har gjort för fint åt dem, Herr Drosselmeier är hovrättsråd och en mycket händig man och därför brukar han tillverka någon fin mekanisk leksak till barnen i julklapp. Jag tycker att det visar sig ganska snabbt att den unge flickan Marie är huvudpersonen, eftersom när det berättas om henne så går författaren mer in på djupet för att skapa en känsla av att man känner henne.

Ropet på äventyr:
Julaftonsdagen kommer och...

Skrivet av MattiasVestinNA11B, 2011-10-10

Visa hela (1 kommentar)

Analys av Pelle Molins - ”En ringdans medan mor väntar”
av: Mattias Vestin NA11B

Inledning:
Novellen inleds med ett hopp rätt in i handlingen, nybyggaren Salmon som panikartat och brådskande springer mot bygden, det ända vi vet är att Salmon är på väg uppsöka hjälp till den kvinna som nämns i texten, vem det är anges ej, men utifrån titeln kan jag redan nu anta att det är hans mor som behöver hjälp.

Ropet på äventyr:
äventyret börjar i samband med inledning, äventyret verkar gå ut på att Salmon rädda mor, som verkar vara i behov av akuthjälp. I texten nämns det att det är ett människoliv som står på spel och ropet på äventyr är enligt mig något påtvingat för huvudpersonen. Han måste göra allt som står i hans väg för att hjälpa sin mor.
Medan Salmon är på väg genom skogen hör han mystiska ljud, som förklaras som knastrande kvistar under en tung kropp, detta kan också...

Skrivet av MattiasVestinNA11B, 2011-10-02

Visa hela (0 kommentarer)