En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

MaxTs bloggis

Litteraturprojekt uppgift 1

Max Törnblad, C6, Kursgrupp Torsdag Cecilia Duringer
BERNADOTTEGYMNASIET VT 2006 Svenska A


Jag har läst: Populär musik från vittula, till sida 52. Här är min fortsättning.

De var en tidig men förvånansvärt varm morgon, för att vara en morgon i pajala, när jag glatt traskade över till Niilas hus. Händelsen i den lilla ladan två dagar tidigare hade fått mig att hysa en viss rädsla för Niilas pappa, men jag har senare i livet förstått att rapp och dylikt förekom rätt ofta på den tiden i våra trakter, även om jag själv aldrig blev utsatt för det.
När jag närmade mig Niilas hus såg jag att hans pappa Isak satt där med en stor kopp kaffe i handen och läste tidningen i deras trådgård, denna ljuvliga söndagsmorgon. Isak hade nästan aldrig ens gjort ett försök till att konversera med mig, och med tanke på att han säkert fortfarande var förbannad på mig för vad vi hade gjort i ladan, så ville jag helst undvika att bli sedd av honom.
Jag smög mig försiktigt närmare huset och höll mig längst buskarna som växte längs huset. Nu var det bara 10 meter kvar till ytterdörren som stod öppen på vid gavel. Jag kände hur min andning plötsligt blev tyngre, och det kändes som mitt hjärtas tunga pumpande skulle kunnat avslöja mig på en kilometers avstånd.
Jag var nu tvungen att planera mina närmaste steg ytterst noga, och jag bestämde mig för en plan som jag visste var bombsäker. Om jag genom att kasta en sten eller liknande förbi Niilas pappa, så att den landade några meter bakom honom, skulle jag på så vis kunna få hans uppmärksamhet att riktas åt motsatta hållet, och smyga mig förbi in i huset utan att bli upptäkt. Det här lät som en klockren plan och jag blev nästan lite stolt att jag kommit på den själv. Så jag tittade ner på marken och valde ut en stor sten så att det skulle låta mycket när den landade på andra sidan Isak.
Nu var det dags, jag räknade tyst till tre och slängde i väg stenen med en väldans fart, och började samtidigt av ren iver att springa. Att börja springa innan stenen hade landat på andra sidan Isak visade sig vara ett väldigt dåligt val, och det hade ju inte hört till planen. Så fort jag började springa på grusgången under mina fötter, så vände Isak sitt huvet åt mitt håll mitt i en klunk kaffe. Just som jag skulle springa upp för de tre trappstegen, som ledde upp mot ytterdören och in i tryggheten, så hörde jag ett väldans högt kras, som följdes av ett olidligt högt vrål från Isaks sida. Varefter jag såg ett rykande hett kaffe flyga ut över hela Isaks bröst.
Stenen som var tänkt att distrahera Isak hade istället träffat kaffekoppen och stänkt kaffe över hela Niilas pappa. Jag hade aldrig i hela mitt liv sprungit så fort som jag sen gjorde när jag sprang upp till Niilas rum. Niila tittade på mig med en förvånad min när jag skött som en blixt in i hans rum. Han såg på min skräckfulla min samtidigt som han hörde sin pappa vråla nånting som lät som: Perkele! Niila sprang genast fram till dörren som ledde in i hans rum, stängde den och vred om nyckeln, och låste in oss där ingen kunde komma åt oss.

Kommentar: Jag trot att Matti kommer fortsätta vara lite rädd för Niilas pappa, speciellt efter den här händelsen. Jag tror också att Niila och Matti kommer vara med om fler händelser som stärker deras vänskap.

Skrivet av MaxT, 2007-03-30 21:42

En väl fungerande fortsättning på boken. Du skriver bra och får med detaljer som stärker din text berättartekniskt. Bra!

/Carim

Skrivet av cecilia, 2007-03-31 01:58

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?