En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

MaxTs bloggis

Uppgift 2

Uppgift 2

Uppgift 2

Fortsättningen i min bok hade inte några som helst likheter med vad jag skrev, men det hade jag inte heller räknat med. Anledningen till varför det var så svårt att ens ha någon aning om vad som skulle hända efter att jag slutade läsa på sid 52, var att än så länge i min bok, så har inte kapitlerna hängt ihop på något sätt, och det är det som är lite speciellt med den här boken.

Jag skrev att jag trodde att händelsen i ladan skulle få mer betydelse, till exempel att Matti skulle bli lite små rädd för Niilas pappa. Men i fortsättningen så nämner inte författaren nånting alls om det som hände i ladan, utan han fortsätter direkt in på en ny berättelse där han berättar hur Matti och Niila känner sig manliga när de kastar snöbollar på sjuttonåriga tjejer, och att de en dag efter skolan åker skidor ner för Laestadius backen.

Enda likheten jag kan finna, som knappt är en likhet värd att nämna egentligen, är att Matti i forstättningen, samt i min text fortsätter träffa Niila, vilket jag såg som ganska självklart. En annan skillnad med min text och fortsättningen är att jag, i min text, berättar om en händelse som kanske utspelar sig inom loppet av 2 minuter, medans författaren i boken berättar om flera händelser som utspelar sig under en längre tid. Då tänker jag främst på när Matti och Niila under en längre period, och inte bara under ett tillfälle, kastar snöboll på tjejerna som går förbi dem.

Det är det som är så speciellt med den här boken. Först kan författaren berätta om någon händelse, tillexempel om hur han och Niila kastar snöbollar på några tjerer, för att sen helt plötsligt sluta berätta om det ,och istället börja berätta om något helt annat som inte har något med det han berättade i stycket innan att göra.

Jag tycker det är väldigt svårt att skriva den här uppgiften i och med att det finns så pass lite likheter, och massa olikheter mellan min och bokens fortsättning.

Skrivet av MaxT, 2007-04-06 20:29

Det är bra att du skriver om bokens speciella upplägg, vilket ju gör att det blir svårt ibland att följa något slags kronologisk ordning. Du lyckas ändå bra i dina resonemang om handlingen och det gör ingenting att du inte hade så många likheter, det var ju inte heller det som var uppgiften att lyckas få så många "rätt" som möjligt. Bra jobbat!

/Carim

Skrivet av cecilia, 2007-05-12 17:13

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?