En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

MaxTs bloggis

Uppgift 3 Svenska

Sid 53-54

När varje dag stickskolans brudar slutade sin sista lektion, fett många dom paserade vårt hus. Chockt snygga brudar. De va 60-tal och fett mycket mascara och kort kjol med plaststövlar. Jag och min polare Niila varje dag vi klättrade upp på snökullen vid mitt hus och kollade på dom. Spela ingen roll hur kallt de var, de utan mössor gick bara för att inte frisyren skulle pajade. De rökte chockt mycket och stank parfyom och rök, jag kommer den lukten ihåg än i dag. Nångång de sa tillochmed tjo till oss. Då vi blev fett röda i ansikte och låtsades leka med snöborgen. Redan som sjuåring vi va intreserade av brudar, men vi va inte kåta, vi hade längtan efter dom bara. Jag gänra skulle pussa på dom och kramas med dom som en katt liten.

Vi tillslut började kasta snöbollar på dom, för att vi ville de skulle se oss som män tror jag det var. Och vi var förvånade att funkade chockt bra. Dom sextonåriga brudarna flydde, som renar de tjutade och skrek, och skyddade med sina sminkväskor. Dom fett tokiga blev fast vi bara kastade lösa snöbollar som alldrig nästan träffade. Men de räkte för att imponerade.

Vi fortsatte kasta under några dagar. Vi laddade upp snöbollsföråden efter skolan direkt, och vi oss kände som vittulajänkääs vinterkrigare, två krigarveteraner på uppdrag ett främande kontinent. Våran magar pirrade, och för varje kamp vi gjorde vi blev mer och mer stolta. Nu feta flocken med brudar kom, de var många grupper med mellanrum. Vi bakom snöhögen duckade och väntade när dom närmade sig. Vi hade chockt bra plan. Vi skulle släppa släppa den första gruppen förbi, och sen slänga i ryggen på dom. Då skulle den andra grupperna efter den första stanna, och panik de skulle få.

Vi duckade och hörde tjejrösterna komma närmare. Vi ställde upp oss i exakt rätt tidpunkt. Varsin snöboll i högerarmen. Vi oss kände som vikingar när vi såg brudarna springa runt med panik. Precis vi skulle kasta varsin snöboll, när vi plötsligt en brud såg som stod kvar. Hon stod bara några meter bort. Hon hade också sminkat ögon och fett blont långt hår. Hon stirrade på oss. Slänger ni mer jag slår ihjäl er jag svär, skrek hon. Jag spöar så ni inte kan stå, jag sparkar in käftarna på er så er morsor börjar gråta när dom ser er. Vi sänkte våra händer med snöbollen, tjejen gav oss en chockt sur blick innan hon gick till sina polare. Jag och Niila stod kvar, vi inte tittade på varandra, vi kände bara känslan av ett fett missförstånd.

Jag hade tänkt mig att skriva rinkebysvenska, och använde typiska rinkebyslang, men det visade sig svårare än vad jag trodde att få in sådana slang i just den här boken. Så det blev mer invandrarsvenska där vissa ord har bytt plats mm.

Skrivet av MaxT, 2007-04-22 21:48

Bra och rolig omskrivning av texten, du motiverar också ditt språkval vilket är bra. Du förmedlar känslan i boken på ett bra sätt, trots den moderna rinkebysvenskan. Ibland leker du med texten, vilket är väldigt roligt att läsa. Mycket bra!

/Carim

Skrivet av cecilia, 2007-05-12 17:16

tööööööööööööööööööööööööööööööönt

Skrivet av din mamma, 2008-05-09 14:04

dim mamma fuck

Skrivet av sder, 2009-09-08 18:17

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?