En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Medkraft

MedKraft

Följ med mig på min resa från mitt radhus till Solheim. Släktgården i Nyland som min bror och jag ärvt och som jag nu vill ta hand om.


Nu blir jag galen... Galen på att inte få tekniken att fungera med bloggande + bild. Jag skriver så kloka saker och sedan ska jag lägga till en bild och då försvinner allt jag skrivit. Det kanske är en tanke i sig - tänk igen.

Nåväl - ikväll är min tanke - bidra till det gemensamma. Vi hade arbetsplatsträff idag och funderingen blir vem vill bidra till det gemensamma?

Om vi vill göra något extra med arbetsplatsträffen vem vill då bidra med något själv nu när vi har inköpsstopp?
Om vi ska göra något gemensamt med personalgruppen vem vill vara med i planeringsgruppen?
Om vi måste köpa in tjänster utifrån för att det interna arbetet ska fungera vem är då villig att bidra med sin arbetstid för att spara pengar till arbetsplatsen?

Ska lönekriterna för nästa år handla om att bidra till det gemensamma, eller fortsätter vi med "samarbete, utveckling och service"? Nej, nej, nej - nu krävs närhet till det gemensamma arbetet.


Första intrycket är viktigt -...

Skrivet av Medkraft, 2009-03-13

Visa hela (0 kommentarer)

Idag har jag haft sportlov - utan sport. Eller, sport kanske var precis vad det var. Fast inte fysisk aktivitet utan finlir.

Under två helger har vi tapetserat köket och hallen och kvar var nu en vägg som skulle målas. Så jag tog semester och bestämde mig inte enbart för att måla väggen utan också för att stääääääda huset. Slipdamm, vanliga dammråttor och allmänt stök efter tre veckor som byggarbetsplats. Och - jag hann dessutom med att laga palt som jag bjöd dottern på.

Inatt låg jag mest och tänkte på att jag skulle vara ledig imorgon och få lite sovmorgon. Var vaken alltså i stället för att sova - nu när jag skulle få en obruten dag hemmavid. Dags för olika vanor istället för samma lika hela tiden.

Samma lika är det numer i alla fall inte i hall och kök och det blir början på något olikt.

Se så fint det blev!

Skrivet av Medkraft, 2009-03-03

Visa hela (0 kommentarer)

Melodifestivalen lät som alla sjöng det de brukar sjunga. Varför är det så? Intressant med röstningsförfarandet men blev det mera spännande? Jag förstod i alla fall att två gick vidare och två gick vidare på ett annat sätt.

Idag har landskapet varit helt vitt. Himlen, luften, vinden, marken, träden och allt har blivit inbäddat av det vita. Jag fick skotta lite snö samtidigt som jag lyssnade till min ljudbok om synkronicitet. Är slumpen en slump eller någon sorts mening? Själv tror jag på det senare och eftersom allt var vitt idag kommer jag att notera händelser av synkronicitet i metallens element.

Och - tiden vad vill jag göra med den? Göra det jag vill, vilja det jag gör eller göra det jag inte vill fast gör? I den yttre omgivningen har det skett alldeles för många dödsfall och då dyker funderingen upp om tiden. I det lilla lovar jag att notera tiden och ta vara på den.

Imorgon är det 113 år sedan Torgny Sverre Martinius föddes. När han hade levt halva sin tid...

Skrivet av Medkraft, 2009-02-08

Visa hela (0 kommentarer)

Idag är det dagen efter kvällen före festen. Vi tjejer i åldrarna 26 till 67 bjöds på tjejfest hemma hos M. 11 av oss kom och vi fick en alltigenom superb kväll. En härlig ost- och äggröra med cheddarost ovanpå, olika köttbitar tillrättade som gravade, rökta, råa, grönt till gratängerna och sedan en extravagant cheesecake innan kaffe, kaka och avec. Gottigottgott. Och - inte nog med det massor av prat av allehanda slag. Prat tills sent, ja, nästan tills det blev tidig morgon. Så viktigt att mötas på andra sätt och få se andra sidor av varandra och kanske också av sig själv. Ett stort tack och kram til M för denna möjlighet!

Morgonen blev inte senare än att vi hann med vernissage på konsthallen. En tavla hade jag velat haft - men den var såld.

Ikväll ska jag se vad melodifestivalen har att bjuda. Förresten vill jag rekommendera programmet "Hjärnstorm" som går på TV2. Intressant att få se hur vi kan fungera.

Skrivet av Medkraft, 2009-02-07

Visa hela (0 kommentarer)

Har du funderat på hur ofta du gör saker som du själv vill? Saker som är inifrån styrd och inte utifrån...
Kan det vara så att om du tar reda på när du gjort sådant som du styrt själv så kan du ta med dig den kunskapen i framtida vägval eller vid andra tillfällen för den delen.

Jag har funderat - ja, t o m mera än så. Tog fram min tjocka mörkröda bok där jag skriver om mitt liv och sedan började det svåra. Ta fram tillfällen där jag gjort sådant som varit styrt inifrån - styrt inifrån av mig.

För att göra det enkelt, eller svårare, så delade jag in mitt liv i 10-års pass. 0-10 år, 10-20 år osv. Ja, du förstår säkert.
0-10 .... hjärnan stod stilla. Mellan vilka år var det 1952-1962 eller eftersom jag är född i november 1952 blir det 1953-1963? Beslut - 1952 får bli starten även om året nästan var avslutat när jag föddes. Tankarna flög fram och tillbaks, minnena är av naturliga skäl begränsade. Sen kom det kanske allra största inifrånstyrda...

Skrivet av Medkraft, 2008-11-10

Visa hela (0 kommentarer)

Har just skickat in min seminarieuppgift i jöken - hyreslagen denna gång. Tack mina gruppkamrater som hjälpte mig på vägen.

Blogga gör väl alla? Eller vad är det? Läser jag mitt och du ditt? Eller jag ditt och du mitt?

Anita
Medkraft
2007-09-26

Skrivet av Medkraft, 2007-09-26

Visa hela (0 kommentarer)