En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Melankolisk_pingvins bloggis

om mig.

Heter Carolina (alla kallar mig carro utom Mamma). Är myndig, och går sista året på gymnasiet, på en excellent naturlinje med marinbiologisk inriktning.
Bor alltså i Lysekil sen hösten 2003 - i en av de mysigaste små lägenheterna som fanns att ackordera in sig i. Kommer dock Från Växjö från början, född och uppvuxen där. Kommer antagligen att flytta tillbaka dit i juni igen, efter min student.
Nu tänker ni förstås att om man går en svår naturlinje med inrikting på marinbiologi, så har man självklart planer på att fortsätta med det yrke. Det tänkte jag också först, men kom på i mitten/slutet av tvåan att böcker och bibliotek är min grej. Så nu har jag siktet på att utbilda mig till bibliotekarie, helst i hemstaden och så snart som möjligt, så att man kan skaffa en vardag.
Så var det det här med fritiden. Som jag redan nämnt, så älskar jag att läsa böcker. Läser allt från krönikor och intressanta biografier till Fantasy, Stephen King, romaner av olika slag osv. Mina favoritförfattare är Marion Zimmer-Bradley, Michael Ende, Jonas Gardell, Terry Pratchett, JK Rowling, Tolkien m.fl (måste kolla i bokhyllan innan jag skriver dit fler :P)
Ett annat intresse är språk. Jag har hittills läst engelska, tyska och spanska. Till hösten sätter jag igång med att läsa en kurs i kinesiska och en i retorik.
Har också mycket roligt av att lära mig om olika religioner och troende, allt från vanlig teologi till fakta om wicca och ockultism, hinduism, buddhism och islam. En önskedröm jag har är att läsa Koranen på orginalspråket, eftersom alla säger att den blir fel översatt, vilket språk man än översätter till :S
Musik är viktigt för mig. Spelar själv piano sen jag var 8 eller nio år gammal. Mitt senaste "projekt" var att lära mig Led Zeppelins "Stairway to heaven" samt första satsen i "månskenssonaten" av Beethoven. Jag är på jakt efter noterna till tredje satsen i den sonaten, samt tredje satsen i Pathétique, om någon vänlig själ skulle kunna hjälpa mig med att hitta de.
Jag lyssnar på musik nästan dygnet runt. Musiksmaken är mycket varierad efter humör. Ligger mycket i Power metal och Death Metal, Opera Metal, 60- och 70-talsmusik, "gubbrock", en del pop och progg, men även klassiskt och lite jazz.
Är totalt frälst i HasseåTages filmer och revyer, och är överlycklig efter ett rykte som säger att det ska komma en hel DVD-box med de till jul.

För närvarande är jag brunhårig,, med blå-grå ögon, som synes. Vill ha ut håret till orginalfärgen som är blond, så jag ska slinga mig och låta allt växa ut.

Så mycket mer finns inte att säga om mig.

Skrivet av Melankolisk_pingvin, 2005-08-15 13:07

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.