En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Skriver med huvudet och fingrarna.

Fredag den 7 april.

Slutade skolan relativt tidigt och åkte in till stan. Mötte Ted. Vi gick iväg en stund och satte oss sedan på Konserthusets trappa för att vänta på Felix. Och fy satan, vad skönt det var. Solen sken, fåglarna gjorde livet surt för oss, glada rop hördes från stånden på Hötorget, alla var verkligen glada.

Over and out.

Skrivet av Menrocka, 2006-04-07

Visa hela (0 kommentarer)

Onsdag och freedom lyder dagens rubrik, plockad direkt ur mitt undermedvetna. Jag märkte inte ens själv att jag skrev den.

Men det är onsdag. Och jag är snart fri. Påsklov och demoinspelning stundar.

Dagens händelser: utsatte mig för sadistiska lekar under idrotten; livräddning och simning stod på schemat. Jag vill inte vara negativ, övningarna var säkert nyttiga och roliga, men det var förbannat kallt i vattnet och dessutom blev man ofantligt trött.
Men allt hade ju sin lilla charm.

I övrigt har jag mest åkt buss.

Skrivet av Menrocka, 2006-04-05

Visa hela (0 kommentarer)

Efter månader av uppehåll är bloggen äntligen aktiv igen. Vi får se hur länge det håller i sig den här gången. Senast var jag så inaktiv att jag glömde bort lösenordet, vilket ledde till att jag blev ännu mer inaktiv i och med att bloggis.se ännu inte har en fungerande service för bortglömda lösenord. Jag lyckades emellertid luska ut mitt lösenord. Och nu är jag alltså här igen. Var hälsad, John.

Statusen just nu är ordentligt trasiga skor, glasögon och kalsonger. Jag sitter alltså här i kalsonger. Är du Einstein har du säkert redan räknat ut att jag är nyligen uppstigen ur sängen p.g.a sömnsvårigheter. Det har du som inte är Einstein förmodligen också gjort.

Trasiga skor är det senaste. Jag upptäckte i måndags att mina älskade Converse har varsin skottskada i höjd med hälen. Du som är Einstein har förmodligen redan räknat ut att följderna har blivit en jävla massa blöta strumpor. Men det har ju du som inte är Einstein också gjort.
Projekt nummer...

Skrivet av Menrocka, 2006-04-05

Visa hela (1 kommentar)

Idag är det alla hjärtans dag. Det är en dag då man ska vara extra snäll mot sin partner. Det tänker jag vara.

Var i stan igår och letade som ett ulo efter present till Caroline. Men så slog det mig, när jag hade sprungit genom Ringen x antal gånger, att det jag sökte faktiskt inte fanns där. Det lustiga är att jag inte ens visste vad jag sökte efter.

Med den känslan i ryggen tog jag mig till Forum Nacka full av hopp. Detta var min sista chans att hitta det jag sökte, och med Forum's gigantiska utbud torde chansen att misslyckas vara minimal. Det var den inte. Den var mindre än så. Obefintlig. Ingenting kunde stoppa mig. Jag visste fortfarande inte vad jag letade efter, men känslan av att ha hittat rätt blev starkare ju närmare Konsum jag kom. Så jag tog ett djupt andetag, gled in på Konsum och lät benen styra stegen mot hyllan med chokladaskar. Ögonen blundade. Jag tog det jag fick i mina händer, betalade och åkte hem.

Känner mig rätt nöjd. Men jag borde ha kunnat...

Skrivet av Menrocka, 2006-02-14

Visa hela (1 kommentar)

Nattmänniskan John Berg har anlänt till datorn efter sisådär tre timmars sömn. Efter att ha kollat tv-statusen på ettan, tvåan och fyran hamnar jag slutligen här i misärens mecka; datorstolen kvart i tre på natten. Fast lite kul är det ändå.


För att summera helgen kan jag inleda med att den har varit mycket bra. I vanlig ordning bara två dagar lång, men jag har ändå hunnit med att både sova och festa. Sömnen avverkade jag i fredags, i min säng. Festandet i lördags, i Örnsberg. Världens ände om man är lagt åt mitt håll; studerande 16-åring bosatt på rätt sida Tranebergsbron. Bara en sådan sak som att jag tog röda linjen längre än till T-Centralen gjorde denna helg lite häftigare än vanligt.

Bävar lite inför veckan. Men den ska bli fin, alla hjärtans dag på tisdag och studiedag på onsdag. Imorgon bär det av in till stan för inhandlande av alla hjärtans dag-present. Jag undrar vad jag ska ge till Caroline. Det får jag lista ut imorgon.

Nu ska jag sova...

Skrivet av Menrocka, 2006-02-13

Visa hela (0 kommentarer)

Rubriken beskriver söndagen. Söndagen som innebär långsamma bussar och korta tunnelbanetåg. Jag gillar inte det. Folk ska ju faktiskt leva på söndagar också, de skall resa till bekanta och det ska in till stan också. Vad de nu ska göra där vet jag inte, affärerna har ju ändå stängt när de till slut anländer vid 16-tiden.

Trängselskatt är bra och dagens låt är Sunday Bloody Sunday med U2. Tyckte den passade så fint.

Skrivet av Menrocka, 2006-02-12

Visa hela (0 kommentarer)

Fredagar kan faktiskt likna söndagar. För det är ju ofta en form av ångest som sprids i kroppen när man bävar inför helgen (vad som skall göras, vilka man ska träffa, etc) på samma sätt som när man sitter i TV-soffan vid 18-tiden en söndag och bävar inför den kommande veckan.
Det är ett fenomen som säkert inte alla upplever, vissa människor planerar ju sina helger så omsorgsfullt att det nästan kan liknas vid ett schema. De människorna vet precis vad de ska göra på lördagen vid 13-tiden, medan jag själv sitter och sliter mitt hår för att komma på det.

Nu tänker ni säkert att en sådan som jag varken har vänner eller intressen, men så är inte fallet. Jag är bara lite extra kräsen av mig. Jag är på jakt efter det optimala helgnöjet, inte fixerad vid att bara ha saker att göra. Hellre sitter jag inne en helg, än gör saker bara för sakens skull. Så fungerar jag.

Skrivet av Menrocka, 2006-02-10

Visa hela (0 kommentarer)

Människor har inte alltid kunnat uttrycka sig. På stenåldern pratade till exempel ingen svenska, då var stenåldersspråket på modet. Faktiskt var det så långt in på 1900-talet också, och ännu värre, ända fram till 1960-talet var dessutom världen svartvit och allt och alla gick i ultrasnabbt tempo. Det har jag sett på TV.

När jag föddes, för ungefär 17 år sedan, fanns en rätt okej svenska. Men många ord saknades redan då. Vilka tänker jag inte avslöja, de är för häftiga för att skrivas i en sketen blogg. För övrigt är dessa ord helt oväsentliga eftersom jag inte riktigt bryr mig själv. Men jag måste erkänna en del saker:

Jag har fått uttrycksnoja. Jag har blivit en retoriknörd. Jag är en sådan som sitter på retorik.com nätterna innan viktiga redovisningar och suger in fakta om vad man ska tänka på, allt ifrån att dofta gott till att inte äta dålig mat innan framträdandet. Jag lär mig nya saker varje gång och mina betyg blir inte så pjåkiga. Men det...

Skrivet av Menrocka, 2006-02-10

Visa hela (0 kommentarer)