En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Merlin

Merlins Blogg

Dag 10: Rutiner..

Ja nu går allt på rutin, det är inte mycket som är nytt, mer än att Merlin sover mindre, och håller mig vaken längre. :P Så jag blir bara tröttare, och han piggare. Men men, så är det.

Vi skrev inget igår för att det inte hände nått speciellt, ansåg jag då. Hade inte riktigt ork heller, men nu när jag tänker efter, så var vi uppe på Gibraltagatans Zoo och köpte mat, Merlin och Freja och en polare till mig följde med, och trots att bussen upp (för det är en bra bit, åt helsicke för långt för merlin att gå, än. ) var något orolig, så skötte han både det, och resan hem. Freja behöver man aldrig oroa sig för. Det var en massa skrikiga småbarn på bussen, och Freja somnade på golvet som ingenting. Merlin var inte rädd, men någolunda orolig. Att se allt utanför rutan röra på sig, trots att han satt still i mitt knä var lite knasigt, men det gick det oxå. På resan hem fick han oxå vara på golvet med Freja, och då gick det jättebra. Jag tror att Freja är en bra mor till Merlin.

För Lise-Lotte som äger och driver Gibraltagatans Zoologiska, är faktiskt utbildad med mer diplom än som får plats på väggarna där hon annars har akvarier, burar med kaniner och fåglar och foder och sånt. Hon är specialutbildad på djur utfodring - och ytterligare specialicerad på hundmat. Och det märker man, Freja har aldrig haft diaré och aldrig varit sjuk. Hennes mage är alltid i balans och hennes päls är kalas fin. Glansig och av fin kvalité. Merlins mage blev faktiskt oxå mer stabil sedan fodret som vi fick av Door-Keeper's tagit slut och han fick gå på Frejas foder. Nu har vi ett foder som passar båda hundarna. Och det är skönt att slippa tänka på vilken hund som ska ha vilket foder. :)

Det var väl allt för idag och igår.. än så länge. :)

Åh en annan sak, nu kan jag äntligen spela när han sover, för jag har valp-skyddat rummet, vilket gör att jag kan spela mer, och han sover mer - win win så att säga ^^

//John

Skrivet av Merlin, 2009-02-04 16:57

Bara för att jag är så nyfiken.... Vilket foder äter dom då?? :)
Kul att läsa att bussturen gick som en dans, det är nog inte mycket som skrämmer oss i denna kullen, verkar det som ;)
nospussar från syrran

Skrivet av Oki Doki, 2009-02-04 17:54

Gott med foder som de mår bra av! Fast vänta du bara, det finns sånt som aussies sätter i sig som de hittar ute som det blir räserbajs av ändå. Oavsett foder liksom! ;-) Hans mor är visserligen inte nån stor snuskätare om man jämför med Sillen, men hon är desto bättre på att rulla sig i allt som luktar vidrigt! Nackdel med att bo i stan helt klart, det finns så mycket mer snuskigt för hundarna att hitta...

Skrivet av Sandra, 2009-02-04 18:04

Jaha ja nu börjar det med kollektivt resande o sovande på golv mm..det tog jag ur hanna edan på ett tidigt stadium genom att leva fan på T-banan så hon fick ringa en "hundtaxi"det var smutt.Sen har ingen försökt åka kommunalt med mig,det blev väl lite för dyrt!Så nu åker man fint i BMW o Volvo kanske inte av senaste modell men det är smällar man får ta...Stå på dig kisen!
Hälsn Picasso

Skrivet av Picasso, 2009-02-04 19:14

Haha! Ja du picasso det verkar som att det blir lite både och. Men just nu har Husse, eller hans föräldrar ingen bil, men en bil är påväg, så snart åker jag ny bil jag oxå. :) Men innan dess är det kollektivt som gället.

Vad fodret heter vette sjutton, Lise-Lotte kör bara på helsvenska foder av högsta kvalitet.. säger hon. Det smakar mums i alla fall, och min mage är kalas. Vad det gäller att sätta i sig allt som får plats i munnen så har nog husse märkt detta. Häromdagen så hittade han en vit fläck i mitt bajs - han sa att det måste varit ett tuggumi - men det kan likagärna vart en plastbit. Vad vet han? :P

// Merlin

Jo du har rätt sandra - Det är nackdelen med stan. Fördelen är att jag gått ut så mycket med hundarna nu att alla i området börjar plocka upp efter sina hundar. För att de ser mig när de är ute med sina hundar, och kan inte med att bara lämna bajset när jag blänger på dem :) Så bajs och sånt hittar man inte så mycket. Vi bor väldigt centralt, men det finns typ inga spyor heller.. Så det snuskigaste han och freja kan sätta i sig är väl tuggumi och snusar samt fimp. Men det är bara att inte tillåta att de sätter i sig det. Freja passar efter 2½år fortfarande på om hon får chansen, men det är inte ofta längre. Så det kan man nog ta ur merlin oxå ska du se ;)
'
//John

Skrivet av Merlin, 2009-02-05 11:37

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?