En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Merlin

Merlins Blogg

Dag 11: Första skoldagen!

Har frågat runt mycket, men har till slut beslutat mig för att börja på en valpkurs - som startar idag. Många tycker att jag borde vänta i alla fall tills han är 12 veckor, för att ha fått sista sprutan osv. Men kursledaren heter Git Jering och är extremt välrenomerad och duktig - morsan gick den kursen med freja, och hon litar blint på Git - och jag litar på morsan, så vi ska på kurs idag. Idag och 6-8 veckor frammåt. Minns inte riktigt hur lång den var.
Idag är det mest upprop och basic teori. Och nästa vecka börjar den riktiga träningen.
Det ska bli jätteroligt!

/John

Jag har inte sovit mycket inatt.. allt detta snack om att börja skolan.. Husse verkar inte nervös alls, men det är jag kan jag medela. Det var inte många timmars sömn i natt. Fram till 4 vaknade jag var 20e minut och väckte husse för att se att han var där. Var vaken ungefär 5minuter varje gång. Tillslut va husse jävligt sur på mig :P Så då drog jag ner det till att vara vaken 20min varje timme melan 4 och 7. Men det hjälpte inte mycket - otacksam han är!
Sen gick vi ut en vända på morgonen, eller snarare ett par. Husses pappa tog första rundan, medans husse riggade ner valphagens dörr så han kunde sätta den i köksdörren. Sen åt vi frukost, och sen var det dax att gå ut och bajsa. Det var sådär.. koppel är verkligen inte roligt, alls.
Efter det gick vi hem och då somnade husse förvånandsvärt fort. Undra vad det kan berott på. Men jag såg chansen och tog den, och somnade jag med. Nu är klockan 20 i tolv, och husse har precis vaknat. Så vi skriver klart detta, sen blir det att vi äter lunch, sen ska vi väl ut som vanligt.

Ska se om det är värt att husse tar lite bilder på kursen idag. Annars kommer det nästa vecka när vi tränar utomhus :) Kursbilderna då dvs.

Ah just det! Vi vägde mig igår när vi var uppe och köpte foder. 6.4kg! Så jag är en stor kille nu, så passa er! ;)

//Merlin

Skrivet av Merlin, 2009-02-05 11:47

Ang vaccineringen så har det ingen som helst betydelse om man börjar innan 12-veckorssprutan. De har fullgott skydd kvar från sin mamma och från första sprutan. Och kör man bara på valpens nivå så är det bara nyttigt att komma ut tidigt tycker jag! Med Caddy började jag valpkurs när han var 8 ½ vecka. Ser fram emot rapport från kursen! :-)

Skrivet av Sandra, 2009-02-05 13:18

Kör på tycker jag!:)Lycka till!

Skrivet av Sabine, 2009-02-06 00:40

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?