En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Merlin

Merlins Blogg

Dag: ? ; Jobbigt

Idag slog det till - Det är tredje veckan som är påbörjad nu (tror jag) och jag har börjat inse hur otroligt "jobbigt" det är att ha valp.

De senaste 6 åren har jag suttit uppe på nätterna, och sovit på förmiddagarna, och ibland in på eftermiddagarna. Nästan inte rört mig mer än vad som absolut minst krävts av mig och allmänt slappat. Jag har vart en riktig soffliggare. :P

Sen kom en lång arbetslös höst, och jag gjorde ingenting. Men tröttnade på att bara leva på föräldrarna, så jag beslöt mig för att ta tag i mitt liv, börja plugga och skaffa jobb. Sen kom MyDog och då vart det ju kört. Jag skulle ha en hund oavsett vad som krävdes. Jag såg en Freestyle uppvisning och vart såld. Agility likaså. Dessutom, tanken på att ha en HUND (ser lugna Freja mer som ett vandrande gosedjur ^^) har varit påtaglig hela livet. Och efter att spenderat nästan alla MyDog Dagar (var där 3/4 dagar) i Aussie montern var det ju bara en sån hund jag skulle skaffa.

Nu, 3 veckor efter att hunden har kommit hit - har det landat hur otroligt mycket jobb det är. Hur otroligt lite sömn man får och hur tyvärr, mycket alla kompisar kommer i skymundan för hundens skull. Jag tänker då fan inte ge upp. Men jag skriver detta för att folk som läser ska någonstans förstå hur otroligt jobbigt det är i början. Men det fina med hund är ju att det bara blir bättre och bättre - eller hur ^^?

Inatt sov jag nästan ingenting, för det var en liten parvel som skulle springa omkring och prassla och trassla med tidningarna i sin valphage. Farsan tog ut hunden på morgonen, strax före 7, och jag såg min chans och passade på att sova en timme, i lugn och ro. Det var najs. Men när någon (antagligen pappa) utfodrade hunden, trots att det är definitivt min uppgift, var det en trött och otroligt irriterad John som vaknade. Vi gick ut en vända och gjorde det vi skulle, för att sedan raskt springa in igen. Åh just det - Merlin hade nästan fått till hur man går i koppel, men idag verkar det helt bortblåst. Vilket är synd.

Efter det gick vi hem, och jag la mig i sängen och hoppades på att yrvädret skulle lugna ner sig så man kunde sova nån timme till. Icke sa nicke. Han kutade omkring och bet på allt, skällde, och gnisslade och ville inte alls sova. Så det var bara att masa sig ur sängen och släpa sig ut i köket, där jag tog fram två stolsdynor (från balkong-stolarna), la under köksbordet som jag brukar göra, tog och virade in mig i 2 filtar och la mig där. Det tog nog inte 3minuter förens Merlin somnade, och MAX 5min innan jag somnat. Så vid kvart över 9 lade sig lugnet i lägenheten - äntligen. En kvart senare ringer telefonen. Det var Eva (hennes hund skriver i bloggen ibland, Picasso) och hon är Morsans kusin. Vi pratade en stund, och hon sökte huvudsakligen morsan, som inte svarat på jobb-telefonen. Efter det somnade jag om, och fick sova ända till halv 12. (Merlin hade itne vaknat än). Jag vaknade före honom, och undvek således kiss innomhus, och vi gick ut.

När vi kom ut var det koppel-stop igen. Trött som jag var på hans fjanterier så sa jag det att "Fine, vill du sitta här och käfta, så står jag kvar här och käftar tillbaka. Den som ger sig förlorar" Han tog ett steg, och jag sa "haha looser" Men med en skämtsam röst såklart. Men han vägrade gå efter det oxå. Då tog jag av kopplet, men lät halsbandet sitta på, och gick iväg. Det tog en stund med sedan kom han springades. Vi gick tillslut bort till Kryddträdgården och lekte i 45minuter med en hund där som heter Nemo. Nemo är en 3ras hund, (blandras) på 10 månader, och väger 4kg. Merlin väger 7 ungefär nu. Men de hade jätteroligt. Nästan för länge. Merlin var lyrisk över att träffat en hund som faktiskt ville leka. :) Så det var roligt. Efter det gick vi hem och käkade - Men det har inte blivit någon 'Efter-maten-bajs' Han ser ut att ha somnat i stället. :)

Har ni verkligen orkat läsa såhär långt ska ni ha creds. :P Det var en lång seg Blogg idag. Och jag har beslutat att inte blogga när det inte hänt nått kul värt att skriva.

Att bara sitta och skriva "Idag sov vi, sen lekte vi, sen åt vi, och sen sov vi ännu mer" känns så tråkigt så då skippar jag hellre det, och skriver när det händer nått.
Men ska skriva minst 2ggr / vecka.

Kram
John & Merlin

Skrivet av Merlin, 2009-02-11 13:17

Envisast vinner! Vänta ut honom i kopplet så skall du se att det går.
Lite mera hjärngympa så blir han trött och du får sova, vi vet precis hur trött man är, jag lovar!

Kram Tina o Johan, uppfödarna till monstret!

Skrivet av Tina, 2009-02-11 13:27

Hehe jupp verkar som så. Upptäckte att det faktiskt va mitt fel att han koppelvägrade. Jag stövlade på i en takt som inte alls passade honom. Nu lunkade vi runt kvarteren en vända och det gick kalasbra. Jag som haft för brottom bara ^^

Skrivet av Merlin, 2009-02-11 19:26

Hahaha, tja det ÄR jobbigt att ha valp och det BLIR bättre!!! Iaf på sovfronten! Mina sover nöjt till halv elva iaf (jag är också nattmänniska som hatar tidiga morgnar!)!! Dock blir vare sig aktivitetsmängden eller koppelgåendet bättre än på länge... först kommer det bli väldigt mycket sämre nämligen! Våra 7-månaderstjejer drar hiskeligt i kopplet trots envist tränande från min sida... ;-) Fast, precis alla de där mindre kuliga sidorna av hundägandet är värt det, eller hur? :-)

Skrivet av Sandra, 2009-02-11 20:34

Det är så roligt att läsa om era bravader...Han verkar vara riktigt kul lille Merlin! Och visst är det typiskt att det ringer precis när lugnet har lagt sig...nog för att det är trevligt att prata i telefon :)
Ha det så gott!
Brorsan Harry i Nol & hans gäng

Skrivet av Siggenemo, 2009-02-12 14:53

Det där med lite sömn känns igen ;) Ska jobba natt i helgen, ska bli rätt skönt.. Värre blir det väl när jag ska försöka sova på måndag :) Har dessutom kurs sen på måndag kväll - kan ju bli riktigt spännande..... :)
Ha det bra - hoppas vi kan ses alla närboende iaf till våren kanske???
Matte Tina och Chili

Skrivet av Syster yster, 2009-02-13 17:04

Jadå det ser jag fram emot! :)

Skrivet av Merlin, 2009-02-14 13:50

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?