En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Merlin

Merlins Blogg

Blog Number 1 Perth 15-07-2009 14.53

Jag var framme i huset vid halv 6 på kvällen igår, och somnade runt 9-halv 10. sov till strax efter 12 idag, och TROR at jag bekämpat Jet-Lag'en. Efter jag vaknat insåg jag att jag hade glömt tandborste hemma, och tandkrämen jag tog med mig var morsans (för den va under 100ml) och den smakar ju skit. (Sensodyne) Så jag gick ner till shoppincentrat här i Belmont (förort till Perth) vilket tog ca 20min. Köpte tandborstar, tandkräm, hårwax, 3 adaptrar för att kunna använda mina elektroniska saker, deodorant samt solskyddsfaktor och shampoo och balsam. :D allt gick på ca 300-350kr.

Bankoks flygplats var galet enkel att hitta på. Allt står ju på engelska och vi landade förvånandsvärt nära gaten jag sulle lyfta från. Thai air hade underbar service men skit mat och film. Aldrig mer att jag åker så långt utan att åka i första klass. Man behöver verkligen det extra utrymmet!

När jag väl landade i Perth förväntade jag mig regnigt väder och iskallt. Svalt var det, som en AC som sod lite för lågt, men en tjocktröja på så var det löst. Precis utanför flygplatsen, den första syn som mötte mig var en hel rad med enorma palmer i solnedgången. Otroligt vackert! Men innan min tjuss tagit mig till mitt nya hem, vart det mörkt, så man såg inte sådär jätte mycket.

Huset jag bor i är en stor enplans villa. Otroligt vackert nybyggt hus. Det finns dock mycket kvar att göra. Det är inte helt fullt möblerat, och många väggar saknar färg och många golv saknar.. ja golv. Det är rå betong på merparten av golven. I och med att det är ett betong hus så är det rätt svalt. Och nu på vintern, faktiskt iskallt på nätterna. Familjen sa att 1 grad inte var ovanligt nattetid och tidig morgon. Och då snackar vi om INNE i huset!!! Det stör dock inte mig farligt, för när man sover är det skönare att sova kallt än varmt och jag sov som en kung, i min queen sized bed. :D

Naturen här är helt otrolig, men det vet ni ju redan. ^^ Alla palmträd, och pilar och vad de nu är för växter är ju helt otroligt vackra. Däremot verkar det som om det är omöjligt att ha en fin trädgård, även nu under regnperioden. För jag bor i ett villa område, och gick lätt 2km för att komma till shoppingcentrat, och efter att ha passerat lätt 200hus, har jag ännu inte sett en vacker trädgård. Kanske Aussisarna inte bryr sig om det? vad vet jag. Många har dessutom ingen trädgård utan har lagt sten i stället. Antagligen för att slippa underhållet.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och sen värma den pizzan jag har kvar i kylen. Men vi hörs! :D

Kram!
J

PS. Bilder kommer. Har ingen kamera än, men när jag köpten ny mobiltelefon så kommer bilder frotlöpande. :)
DS.

Skrivet av Merlin, 2009-07-15 08:54

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?