En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Merlin

Merlins Blogg

Merlin är en Australian Shepherd, en så kallad 'Aussie' Detta är en
Dokumentation/Dagbok för att Ni ska kunna följa Merlin's nya liv hos oss. :)

Parallelt med det, Bloggar jag (John) från Perth, och Morsan hemmifrån. :)

oj oj oj.. tog bussen in till perth idag. tog ca 35 min dit, men nästan 50min hem.. skummt.. :P Å andra sidan gjorde bussen ett par svängar sen va jag lost. Lokalsinnet funkar inte så bra när allt ser typ likadant ut här ute i förorten. Som referens kan man väl säga att alla hus här ute är enplans villor och ser ut som de billgare husen i vilken amerikansk förort som helst.
Vä inne i stan var det som att besöka vilken engelskspråkig storstad som helst. Direkt när jag klev av bussen hamnade jag utanför en bank, och tog beslutet att det fick bli min bank. CommonwelthBank. tyckte det hade ett passande namn, och om de inte skulle acceptera att jag bara hade passet med mig vid tillfället, kunde jag likagärna gå till en annan bank i morgon eller nått. Men det var helt ok, och på 20min var mitt konto, med ett extra sparkonto och internetbank klart. Otrolig service.. helt sjukt. Jag frågade oxå vart närmaste Vodafone butik låg - för jag skulle ju köpa min iPhone ^^ det tog inte mer än...

Skrivet av Merlin, 2009-07-16

Visa hela (0 kommentarer)

Jag var framme i huset vid halv 6 på kvällen igår, och somnade runt 9-halv 10. sov till strax efter 12 idag, och TROR at jag bekämpat Jet-Lag'en. Efter jag vaknat insåg jag att jag hade glömt tandborste hemma, och tandkrämen jag tog med mig var morsans (för den va under 100ml) och den smakar ju skit. (Sensodyne) Så jag gick ner till shoppincentrat här i Belmont (förort till Perth) vilket tog ca 20min. Köpte tandborstar, tandkräm, hårwax, 3 adaptrar för att kunna använda mina elektroniska saker, deodorant samt solskyddsfaktor och shampoo och balsam. :D allt gick på ca 300-350kr.

Bankoks flygplats var galet enkel att hitta på. Allt står ju på engelska och vi landade förvånandsvärt nära gaten jag sulle lyfta från. Thai air hade underbar service men skit mat och film. Aldrig mer att jag åker så långt utan att åka i första klass. Man behöver verkligen det extra utrymmet!

När jag väl landade i Perth förväntade jag mig regnigt väder och iskallt. Svalt var det, som en AC...

Skrivet av Merlin, 2009-07-15

Visa hela (0 kommentarer)

Idag kom storebror Johannes på besök med familj. Det var ett par veckor sedan vi träffade dem sist. Johannes har en dotter som är knappt ett år gammal (född i september förra året tror jag) och nu har hon äntligen nått en nivå där hon inte skriker som en besatt, och faktiskt är glad merparten av tiden. (ja, jag har svårt för barn). Hur som, så kröp hon omkring på köksgolvet, och eftersom vi alla känner Merlin ganska bra vid det här laget, var det med andan i halsen vi beskådade de båda när Merlin sakta gick fram till bäbisen, och slickade henne i ansiktet. Från pansarvagn till barnmorska. Jag har aldrig sett honom så lugn, metodisk och försiktig när han gosat med någon innan. Bortsett från när han är mer eller mindre i koma i min säng på morgonen. Hur som, när babyn fått nog, fick Merlin sig ett slag på nosen, och då trodde vi alla att "nej, nu jävlar" men icke. Lungt och stilla promenerade han därifrån.

Det var helt otroligt att se, hur han, vilden, Merlin, var...

Skrivet av Merlin, 2009-06-16

Visa hela (2 kommentarer)

Nu till sommaren, när allt börjat lösa sig, och man fått en stadig tillvaro, är det dags att plocka fram bloggen igen och börja skriva. Jag har helt enkelt inte haft tid att skriva innan, och nu, när ledigheten är på väg för matte, kände hon att hon ville skriva och fortsätta bloggen. Parallellt med det så tänkte jag, i den mån jag kan och hinner, skriva på bloggen själv - från Australien. Uppdatera med egna bilder, medans mor i stugan skriver om livet hemma, hur hundarna har det, och bifogar bilder därtill. :)

Det har vart en stressig tid under våren, med valp, planering av flytt runt jordklotet, och mycket annat. Ber om ursäkt, och vet att många av er är lite smått "sura" över att jag inte skrivit på ett tag. Men nu är vi som sagt tillbaks. Och nu är vi dessutom 2 man (höhö) i besättningen.

Jag har världens underbaraste hund. Hans personlighet har verkligen kommit fram den senaste månaden, och det finns mycket att skriva och berätta. Men mer om det i nästa...

Skrivet av Merlin, 2009-06-02

Visa hela (3 kommentarer)

Jorå Jag (husse) åker först och kollar in området, ser huruvida Merlin får bo med mig på campus, alternativt vad ett eget boende skulle kosta och om jag kan klara tider osv utan att han får vara ensam allt för länge.

Det jag ska plugga är en Maritim Turism utbildning, vilket ger kunskap om hur man de facto bedriver turism till sjöss. Man får Dykarutbildnings-licens - så man kan utbilda folk till dykare, man får skepparexamen så man kan få köra mindre båtar och så vidare.
Och det är lite där skon klämmer. För jag kan inte va borta mer än absolut MAX 5h från Merlin (när han är vuxen), och ett par veckor eller månader till sjöss är knas. Så jag ska se hur det ser ut, och så får Merlin komma ner när det går. Utbildningen är på 1-1½år. Men efter det ska jag plugga Vildmarksturism oxå, så då blir det ökenäventyr. Och då BÖR Merlin kunna följa med.

Jo klart att vi kan träffas. Vore riktigt roligt faktiskt.
Men vi tar det per mail.

Merlin lever och...

Skrivet av Merlin, 2009-03-23

Visa hela (1 kommentar)

Ja nu är våren här. Och med det radikala ändringar. Merlin ska bli en RIKTIG Aussie.

"Riktig Aussie"?! jorå Jag ska flytta till Australien i Juli för att plugga - och Merlin ska följa med!

Det har gått ett tag sedan jag sist skrev på bloggen - men det är mest för att bloggen är typ tråkig. Känns som jag sagt innan dumt att bara berätta om att vi leker, sover och tränar - precis som vanligt. Har inte hänt mkt nytt. Valpkursen vi startade på är iofs över, och Merlin va bäst i klassen. Så det är ju i alla fall något. Fick ju inget diplom eller så. Bara kursledarens intygan på att han va bäst i klassen. :D

Vidare händer inte så mkt - försöker fixa med allt inför resan och så. Merlin får nog åka hemmifrån i höst antagligen. Hoppas bara inte sommarvärmen där - vilket är när det är vinter här - blir för mkt för honom. Minns att när han kom in i lägenheten de första 2 veckorna var det tydligen jäkligt varmt för honom. Men - han är en Aussie och nu ska det...

Skrivet av Merlin, 2009-03-19

Visa hela (4 kommentarer)

Nu har vi än en gång vart ute i solen och lekt och busat. Det suger en gnutta att husse inte har någon kamera. Men vi har varandra och det är vad som räknas. Husses storebror med fru kom på besök igår och ska stanna nästan en vecka. Det är roligt med nytt folk i huset - men det är lite jobbigt att hålla koll på samtliga.

Det har inte skrivits i bloggen på ett tag - för det har kännts som att det saknats anledning. Men vi har varit hos veterinären och tagit sprutan. Vi har gått på kurs och John har haft mycket med skola, tandställningen och liknande. Så det har helt enkelt inte blivit mycket bloggande.

Vidare växer jag med stadiga kilot i veckan. Är nu uppe i 10.6kg. :D Snart är jag en stor hund!!

Men nu kommer våren och värmen snart - det ska bli så skönt.

Ha det gött alla läsare

Kram
John och Merlin

Skrivet av Merlin, 2009-03-05

Visa hela (1 kommentar)

Efter mycket tålmodigt väntande från Er sida så kommer äntligen lite nya - bra - bilder på Merlin och Freja när vi är ute och leker och tränar! :)


Sökövning


Inkallning


Freja


Och Merlin


Gruppfoto


Samt en trött John i vårsolen. :O

Skrivet av Merlin, 2009-02-14

Visa hela (7 kommentarer)