En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Merlin

Merlins Blogg

Merlin är en Australian Shepherd, en så kallad 'Aussie' Detta är en
Dokumentation/Dagbok för att Ni ska kunna följa Merlin's nya liv hos oss. :)

Parallelt med det, Bloggar jag (John) från Perth, och Morsan hemmifrån. :)

Idag slog det till - Det är tredje veckan som är påbörjad nu (tror jag) och jag har börjat inse hur otroligt "jobbigt" det är att ha valp.

De senaste 6 åren har jag suttit uppe på nätterna, och sovit på förmiddagarna, och ibland in på eftermiddagarna. Nästan inte rört mig mer än vad som absolut minst krävts av mig och allmänt slappat. Jag har vart en riktig soffliggare. :P

Sen kom en lång arbetslös höst, och jag gjorde ingenting. Men tröttnade på att bara leva på föräldrarna, så jag beslöt mig för att ta tag i mitt liv, börja plugga och skaffa jobb. Sen kom MyDog och då vart det ju kört. Jag skulle ha en hund oavsett vad som krävdes. Jag såg en Freestyle uppvisning och vart såld. Agility likaså. Dessutom, tanken på att ha en HUND (ser lugna Freja mer som ett vandrande gosedjur ^^) har varit påtaglig hela livet. Och efter att spenderat nästan alla MyDog Dagar (var där 3/4 dagar) i Aussie montern var det ju bara en sån hund jag skulle skaffa.

Nu, 3 veckor...

Skrivet av Merlin, 2009-02-11

Visa hela (6 kommentarer)

Nu har rytmen nästan helt lagt sig för husse, hans humör är jämnare, dock än inte riktigt stabilt än. Men det kommer nog snart. Jag har ju vart ganska busig faktiskt ;).

Vidare så var kursen inget märkvärdigt. Först satt vi 8 personer och hundar i ett utrymme som inte kan vart större än 4 m2, men det gick bra, och jag var så trygg mellan husses ben att jag där kunde somna på golvet. (Det gjorde ingen annan när jag tjuvkikade ;) Undertiden jag sov hade husse utbildning, teoretisk, och där snackades det mest bara om olika faser i en hunds liv, och lite om foder och sånt. Väldigt basic hörde jag husse säga att det var.

Sen efter en timme kom MIN stora stund - vi gjorde två övningar; en kontakt övning och en inkallnings övning - som sen ska leda till en krav-inkallning. Det senare ska vi träna extra mycket i morgon när vi går ner i hamnen för vår sedvanliga extra-intensiva helg-träning. Det ska bli jätteroligt! :) Det var kul sist i alla fall. Men tillbaka till ämnet -...

Skrivet av Merlin, 2009-02-06

Visa hela (3 kommentarer)

Har frågat runt mycket, men har till slut beslutat mig för att börja på en valpkurs - som startar idag. Många tycker att jag borde vänta i alla fall tills han är 12 veckor, för att ha fått sista sprutan osv. Men kursledaren heter Git Jering och är extremt välrenomerad och duktig - morsan gick den kursen med freja, och hon litar blint på Git - och jag litar på morsan, så vi ska på kurs idag. Idag och 6-8 veckor frammåt. Minns inte riktigt hur lång den var.
Idag är det mest upprop och basic teori. Och nästa vecka börjar den riktiga träningen.
Det ska bli jätteroligt!

/John

Jag har inte sovit mycket inatt.. allt detta snack om att börja skolan.. Husse verkar inte nervös alls, men det är jag kan jag medela. Det var inte många timmars sömn i natt. Fram till 4 vaknade jag var 20e minut och väckte husse för att se att han var där. Var vaken ungefär 5minuter varje gång. Tillslut va husse jävligt sur på mig :P Så då drog jag ner det till att vara vaken 20min varje timme...

Skrivet av Merlin, 2009-02-05

Visa hela (2 kommentarer)

Ja nu går allt på rutin, det är inte mycket som är nytt, mer än att Merlin sover mindre, och håller mig vaken längre. :P Så jag blir bara tröttare, och han piggare. Men men, så är det.

Vi skrev inget igår för att det inte hände nått speciellt, ansåg jag då. Hade inte riktigt ork heller, men nu när jag tänker efter, så var vi uppe på Gibraltagatans Zoo och köpte mat, Merlin och Freja och en polare till mig följde med, och trots att bussen upp (för det är en bra bit, åt helsicke för långt för merlin att gå, än. ) var något orolig, så skötte han både det, och resan hem. Freja behöver man aldrig oroa sig för. Det var en massa skrikiga småbarn på bussen, och Freja somnade på golvet som ingenting. Merlin var inte rädd, men någolunda orolig. Att se allt utanför rutan röra på sig, trots att han satt still i mitt knä var lite knasigt, men det gick det oxå. På resan hem fick han oxå vara på golvet med Freja, och då gick det jättebra. Jag tror att Freja är en bra...

Skrivet av Merlin, 2009-02-04

Visa hela (4 kommentarer)

Idag var vi ute och tränade på morgonen, men husse, och jag, är helt slut, och har varit
hela dagen. Husse somnade snabbt och lätt när vi kom hem, så jag passade på jag oxå. :)
Så idag har vi mest sovit, och njutit av det faktum att det är söndag. Och nu är det snart
exakt 1 vecka sedan husse hämtade mig. Men det gör inte så mycket, jag tänker sällan på hur
det brukade vara, och njuter av mitt liv här nu. Jag har gråtit en skvätt, och på nätterna
blir det lite ensamt, med husse utanför valphagen. Men han har sagt att när jag är helt
rumsren så får jag komma upp i sängen. Det kommer bli najs! :)

Vi var ute sent idag, och när vi gick sista rundan, så ledde husse mig och freja över en
gräsmatta.. och inte 20meter bort var det nån som drog av en fyverkeritårta. Det rörde oss
inte i ryggen. ;) Vi gick, precis som vi gjorde innan, och det var helt lungt. Så DÄR fick
vi MASSA godis. :) Vi stannade till och med och tittade en stund ^^ Det var jättevackert!

Skrivet av Merlin, 2009-02-02

Visa hela (4 kommentarer)

Idag var vi nere i Göteborgs Maritima Centrum. Eller snarare, på hamnen eftersom Maritiman är båtarna som ligger där. Vi var i hamnen i stället.

Vi tränade hur mycket som helst, och ni ska bara se konsterna Freja kan! När jag blir stor ska jag minsann bli ännu bättre! :)

En bild säger mer än tusen ord, men jag har många bilder, blir det en bok då? .


Sökövning för Freja - Inkallning för mig!


Freja spårar upp en Falukorvs bit ;)


Ölburken va inge kul.. tom...


Här lär jag mig två saker på en gång. Sitt & Sittkvar!
Ser ni hur duktig jag är?!


Mer inkallning! :) Det är roligast, för John har alltid en godis när jag kommer, och massa med kramar och pussar!


Jaga Freja är en av mina favorit sysselsättningar när vi är ute ;)

...

Skrivet av Merlin, 2009-01-31

Visa hela (7 kommentarer)

I går satt jag mellan 22 och 22.30 och skrev ett jättelångt inlägg med hela dagens inehåll, och var väldigt nöjd. Men det varade inte så länge, för när jag skulle publicera det blev jag tvungen att logga in.. och då försvann texten. Sen såg jag den där goda nätvärkskabeln, och saken va biff, jag bara skulle bita på den.

Nu har husse skaffat en ny, som han har sprutat med nån vidrig grej som smakar bittert så in i hel****. Så jag tänker inte ens nosa på den blåa igen. Kanske finns nån annan god sladd i närheten.

Anyway, igår så var vi ute, nästan för mycket om du frågar mig. Husse insisterade verkligen på att vi skulle utöka området, och det är inte alls kul att lämna den trygga gården, men, efter lite övertalning och massor med godis bar det av. Andra gången gick det lite fortare att komma iväg, och tredje gången var det inget problem alls, och då fick jag inte ens godis!! Hur som så gick vi e längre runda flera gånger igår, vi hade dock paus var...

Skrivet av Merlin, 2009-01-30

Visa hela (4 kommentarer)

Idag gick husse tidigt för han skulle tydligen lära sig en massa saker. Konstigt han verkar ju kunna så mycket och bestämma vad jag får och inte får göra :( Jag har varit hänvisad till mamman i familjen hela dagen och se´n den där sura cockern som tycker att hon ska bestämma allt.

Men det visade sig bli riktigt lajban. Vi har lekt och sprungit ut och in hela dagen, jag satte minsann sprätt på tanten. Ett nytt system har införts med tidningar på golvet som man kan bita och slita i och de prasslar jätteroligt. Funkar ganska bra att kissa på dem också om ingen sliter tag i mig så jag åker ut på gräsmattan i stället.

Mamman och jag var ute och gick en låång promenad ända till kryddträdgården och jag sprang hela vägen dit och hela vägen hem. När vi var där kom massor av otäcka fåglar och skrek och flög och flaxade. Jag blev jätterädd och sprang och gömde mig mellan mammans ben, under hennes kappa. Ha, ingen såg mig där!

Jag tror att mamman är nöjd med mig idag...

Skrivet av Merlin, 2009-01-28

Visa hela (4 kommentarer)