En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Vad vore livet utan Mindra...?

Tänk äntligen har jag tagit examen :-). Och jag har sökt en himla massa jobb. Har inte blivit kallad till någon intervju än, men jag hoppas att jag blir det. Jag ska fortsätta att plugga på 50% till hösten om jag orkar. Och om jag inte får ett lärarjobb så kommer jag att fortsätta på 100% och springvikariera som lärare. Jag och Danne har väl insett redan nu att jag inte kommer att klara att jobba natt. Fy tusan vad sliten jag är redan. Men det kanske tar ett tag innan jag kommer in i det. Jag har sovit knappt 3 timmar när jag har kommit hem på morgnarna. Och det är på tok för lite... Till råga på allt så har både jag och Mindra blivit förkylda...IGEN!! Ont i halsen, hosta, feber och snorighet usch. Tur att det är vackert väder i alla fall...haha. Nästa helg ska vi ha fest här och inviga vår nya altan. Vi ska fira med våra vänner att jag har tagit examen. Vi får se hur många vi blir. Men det blir kul vilka vi än blir.

Min lillasyster Magdalena har tagit studenten...

Skrivet av Mindrasmamma, 2008-06-19

Visa hela (1 kommentar)

Nu är det länge sen jag har haft tid och ork att uppdatera min blogg. Jag sitter jämt vid datorn, men jag hinner knappt ut på de sidor jag brukar besöka. Det är bara plugg, plugg just nu...Är inte alls less på att plugga, men det känns jobbigt när det är så mycket att jag inte hinner göra nåt annat nästan.

I fredags var jag på examination i Luleå på Svenska som andraspråk. Och klassen har gått från närmare 60 st till lite över 30 st. Det är alldeles för mycket att göra på kursen och de som jobbar orkar inte med alla tusen uppgifter. Det är 5 p kvar på den kursen, och det är hemtentamen, forumdiskussioner på Fronter, seminarium på 2 böcker, didaktisk planering och ett stort projektarbete kvar med undersökningar på fältet. Fattar inte hur jag ska hinna när jag dessutom läser sista blocket på utbildningen...Börjar känna mig lite slut nu. Men nu blir Danne pappaledig snart. 1 maj tar han över skutan ;-). Då får jag sitta och plugga när jag vill. Så vi ska nog...

Skrivet av Mindrasmamma, 2008-04-13

Visa hela (5 kommentarer)

Jag har ju aldrig tid att sitta vid datorn nästan... Förutom då jag pluggar.
Idag har jag hunnit massor faktiskt. Pluggat några timmar, gått en 1,5 timmes promenad med familjen. Hjälpt till att skotta bort all snö från gården, busat i snön med Mindra. Och nu har jag just bakat matbröd. Danne blev så sugen på ett nyttigt matbröd som jag brukar göra. Han ville ha det till kvällsfika.
Nu har lillan äntligen kommit sig i säng. Hon har börjat kunna vara uppe till 20.30.21.00 vissa kvällar. Men då har hon peppar, peppar sovit till kl.7.20 nu två dagar i rad. Helt otroligt att hon har sovit tills dess. Det har aldrig gått att förskjuta hennes sovtider förut. Hon har alltid vaknat tidigare om hon varit uppe länge. Vi har haft en längre period nu av tidiga dagar. Allt från kl.4.00-05.30.

Nu är lillan runt och drar sig upp och ska stå överallt, och även gå efter saker. Det är gulligt men hon hinner precis överallt. Idag hann jag bara öppna kylen så var hon därinne och...

Skrivet av Mindrasmamma, 2008-01-20

Visa hela (4 kommentarer)

Vi som har undrat och undrat sen hon föddes över hennes stackars mage osv... Hon har ju börjat få utslag på kinderna också. Så nu klarade jag inte att se detta längre. Att man inte ska få hjälp direkt. Konstigt... Pricktest kan man ta från det att barnet är pytteliten. Men inte då att vi fick det fast vi frågat på både barnkliniken och på BVC, flera gånger. Tur att en vän till mig sa att det går att ringa allergisköterskan direkt. Och hon lyssnade. Nåja, nu vet vi ju att hon har det och jag har ändå slutat amma sen någon dag tillbaka (bet hela tiden och ville inte ta bröstet mer). Så nu får hon inte i sig mjölkprotein via bröstmjölken längre. Nu kanske hennes magbekymmer och gnällighet som hon haft sen födseln ger med sig, om vi har tur :-). Men man får väl räkna med att hon kan ha strulig mage tills hon blir äldre. Men allergisköterskan menade att det finns olika varianter av mjölkproteinallergi. En del barn får mkt utslag och har aldrig ont i magen, och en del får...

Skrivet av Mindrasmamma, 2007-12-19

Visa hela (5 kommentarer)

Jag vill inte att snön ska tina bort :-(. Jag tycker att några minus är precis lagom. Men vädret slår om så snabbt att det kan vara kallt i morgon bitti. Ikväll har jag och Mindra varit och hälsat på hos Sarah, Magnus och lilla Julie. Julie är så söt och lugn så oj oj. Hon kramade Mindra några gånger och det var jättegulligt! Mindra var trött och hade svårt att njuta av att vara "social"...haha. När vi kom hem blev hon en solstråle och ville busa i sängen och aaaldrig lägga sig.
Gud så fint Sarah och Magnus nya vardagsrum blev!! Hur läckert som helst. Ljust och fräscht och en mycket snygg fondvägg. Tur att vi nyss fått vår dos av att göra om, annars hade jag fått en massa nya griller om nåt jag ska göra hemma bara för att jag såg hur fint de hade gjort.

Idag har lillisen haft risigt i kistan. Hon har haft diarré och varit allmänt kinkig och ledsen. Nu har vi fått en tid hos allergisköterskan. Onsdag till veckan. Hoppas att jag kan få henne att ta ett blodprov som...

Skrivet av Mindrasmamma, 2007-12-14

Visa hela (7 kommentarer)

Lilla Mindra är som väntat mycket intresserad av julgranen. I går välte hon den. Och sen plockar hon av kulor lite då och då. Hon ser så spjuvrig ut då hon smyger dit. Danne har lagt ett av hennes stora paket under granen. Hon är där och slår på det och krafsar. Undra hur länge pappret sitter på :-)?

Kvällen då svärmor var här och nattade henne gick alldeles utmärkt. Hon sa inte ett ljud då hon la henne i sängen. Det känns skönt inför lördagen då vi ska ut på galej. Hoppas att vi kan njuta och inte bara vill åka hem nu som några torrisar. Vi får tänka att hon ändå ligger och sover.
Svärmor har sagt att hon vill kliva upp med henne på morgonen och ge gröt. Det uppskattas verkligen.

Just nu snurrar mitt huvud av all grammatik jag funderar på och som jag läser då Mindra har lagt sig och då Danne är med henne. På söndag har jag en deadline på en uppgift med satsdelslösningar, primära och sekundära. Sen ska det sättas in i olika positionsscheman. Bara denna...

Skrivet av Mindrasmamma, 2007-12-04

Visa hela (9 kommentarer)

I morgon ska svärmor komma hit och "övningsnatta" Mindra. Vi har haft barnvakt två gånger sedan Mindra föddes och då för att äta middag och gå på bio. Men då har mina föräldrar och svärmor kommit hit och vaktat då vi själva har lagt henne. I morgon ska Mindra bli nattad av någon annan än oss för första gången. Det känns lite spännande men ändå läskigt... Jag har inte gärna barnvakt om vi slipper. Men nu är lillisen 10 mån 6/12 så Danne tycker att det är dags att vi kan gå ut på fest tillsammans för första gången. Hans gym har julfest 8/12 så vi ska ut på krogen och äta middag tillsammans med en hel del folk som han tränar med och känner. Först tyckte jag att jag kunde stanna hemma så han fick gå själv och ha kul. Men han ska prompt ha med mig och visst är det ju kul att få gå ut med honom. Så nu kör vi genrep med svärmor och kollar hur det funkar. Visst, jag vet...jag är lite löjlig kanske. Men för mig är det inte bara att lämna henne och tänka att det...

Skrivet av Mindrasmamma, 2007-11-29

Visa hela (3 kommentarer)

Jag har inte haft tid att uppdatera bloggen på ett bra tag. Det har varit mycket med skolan och mycket annat som har gjort att det har varit fullt upp. Mindra växer och utvecklas som bara den. Hon lär sig nya saker hela tiden. Den senaste tiden har hon lärt sig att klappa händerna och göra "indianrop". Busgrejerna har förstås pappa lärt henne. Han tycker det är så roligt när hon gör roliga saker. Hon gillar ljudet hon får till då hon ropar med handen fram och tillbaka framför munnen :-).

Trevlig kväll!!

Skrivet av Mindrasmamma, 2007-11-22

Visa hela (0 kommentarer)