En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

En sekund i minuten

Homosexuella, bibeln och Flan

"läser i en bok att en del språkforskare menar att det grekiska ordet för homosexuell - arsenokoitai - i begynneseln användes om pedofiler. Det var först flera hundra år efter Paulus sk homofientliga skrifters tillkomst som ordet kom att användas om homosexuella dvs sådana som blir kära i andra vuxna av samma kön.

Med andra ord är det sannorlikt att dessa texter - som förkastar homosexualitet - i själva verket inte ens syftar på homosexalitet utan på pedofili! Det kan alltså mycket väl handla om att Paulus fördömde pedofiler och inget annat menar språkforskarna

Sååå kan det gå när gamla skrifter ska tolkas i ett nutida samhälle. Ords betydelser ändas med tiden. DET är nåt man lätt glömmer verkar det som. Ha det i åtanke nästa gång ni läser en gammal bok

Efter att jag lyssnat på Flans syn på homosexuella vil jag bara spy, det är en sak att jävlas men det finns en gräns för allt och den har han paserat med flera meter. Det kommer sedan som en överaskning när det visar sig att det finns dom somvalt att försvara alla människors lika värde?
Alla har naturligtvis rätt till en egen åsikt men yppar man den offentligt ska man vara beredd på att ta konsekvenserna.

"Inga rasister på våra gator, fyll dem istället med bögar och flator!"

kan du tänka på Flan

Skrivet av Molekylen, 2007-05-16 15:51

Jag mår illa när jag läser dessa påhopp från ingenting. Det enda jag ifrågasatte var en vanlig människas värde i dagens moderatiska samhälle. Nothing else. När jag får uppleva den politik som du pratar om får jag känningar av socialistisk fundamentalism.

Skrivet av Flan, 2007-05-17 12:49

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?