En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Monika

Me, myself and I

offerkofta eller positiva tankar?

Igår kväll låg jag o funderade på människor som drar på sig offerkoftan. Tror att det finns minst en sån i allas liv. Funderade över varför man gör det? Inte blir det väl lättare om man sätter sig i en offer situation?
Visst, livet är inte alltid enkelt och problemfritt, men hjälper offerkoftan? Blir livet enklare bara för att du tycker synd om dig själv? Det finns ingen annan än du själv som kan lösa din problem.
Så klart finns det tillfällen då även jag tar till offerkoftan, men jag vill gärna tro att det inte är på samma sätt som många andra. Men nog sjutton tycker jag synd om mig själv o vill att även andra ska tycka synd om mig när jag ligger hemma själv och är sjuk. Men det är inget behov jag har. Det är bara ganska skönt ibland o få vara lite ynklig :P Men jag vet om när jag har den på mig och det tror jag är en ganska stor skillnad jämfört med många andra. Dessutom vet jag hur jag blir av med den.
Som ett exempel, om jag går till jobbet med tankar på hur tråkigt det är och hur ogärna jag vill vara där blir det lätt outhärdligt att vara där. Men om jag istället går dit med tankar på att jag ska göra det bästa av situationen o ha kul så är det inga problem.
Negativa tankar drar juh bara ner en längre och längre ner. Därför jag tror att mycket kan bli bättre bara du försöker se det positiva i allt. För jag tror stenhårt på att det finns nått positivt med i princip allt.

Så om jag kollar ut idag kan jag inte för allt i världen tycka att vädret är någon höjdare, men om jag hakar upp mig på hur grått och tråkigt det är ute så mår jag juh inge bättre. Så då får jag väl se det som perfekt väder för att vara inomhus. Eller idag är det iaf ljusare än vad det va förra veckan, vi är juh faktiskt på väg mot ljusare tider :D

Tror att jag ibland kan gå på folks nerver genom att vara så positiv som jag är. Varför se glaset som halvtomt?
Om du nu mår dåligt och livet känns som en pina, mår du då bättre av att gnälla och klaga eller tänk om du kanske skulle göra något åt det?

Hade planer på att städa idag, tycker verkligen inte om att städa, men då får jag se till att fokusera på det som är bra ist. Som hur mycket jag tycker om när mitt hem är nystädat. Eller vilken tur jag har som inte bor i en 7rums villa. Om jag städar nu på dan så vet jag hur nöjd jag kommer känna mig när det är klart. Hur glad jag kommer vara för att jag tog tag i det. positivt tänkande

Så nu är det juh upp till dig, vill du vara ett offer eller göra det bästa av situationen?

Skrivet av Monika, 2009-01-13 11:59

Du är helt inne på en vinnande linje. Genom att aldrig sluta hoppas och att förse sin omgivning med positiv energi vinner alla på i långa loppet. Keep on the good work, tjejen!

Skrivet av levamedÄS, 2009-01-13 12:40

tack tack :) tror att positivt tänkande smittar av sig, förr eller senare..

Skrivet av Monika, 2009-01-13 18:08

Rätt så rätt tjejen =) Fast idag är det synd om mig.... ;) Kramis L

Skrivet av anonym, 2009-01-14 10:52

ja det är det :) du hade rättigheter för offerkoftan :P men glöm inte att lämna tillbaka den när du känner att du inte beöhver det längre :P hehe

Skrivet av Monika, 2009-01-15 08:57

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?