En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Monika

Me, myself and I

energitjuvar o tarotkort

Har börjat ana att jag har en energitjuv i min närhet. Är inte riktigt säker än.. Får återkomma när jag kollat upp det på ritkigt.

Veckan började inte allt för bra, många tårar utan att riktigt veta vart dom kommer ifrån, men veckan kan juh bara bli bättre u iaf :) positivt tänkande

Va upp till mamma idag, blev bjuden på pizza o hjälpte henne plocka ner sista juldekorationen.
Hon hade fått tarotkort i födelsedagspresent så jag kunde juh inte låta bli att dra ett. Jobbigt nog passade kortet mig lite för bra. Eremiten blev det, låter kanske inte så bra när man bara hör ordet, men efter att jag hade läst egenom betydelsen blev det genast lite jobbigt.
Skulle kanske ha tagit med mig en beskrivning hem.. Men va 17, vad har man internet till?? haha

Kort: 9 Eremiten


Nyckelord:
Jungfrun; att finna sitt eget ljus; att gå inåt;
fullbordande; skörd; att vila i sitt eget centrum; vis vägvisare.
Eremiten har givit sig iväg att söka inre fullbordan och har funnit det inre ljuset.
Han är så uppfylld av den inre verklighetens rikedom att den yttre världen syns honom färglös och oviktig. När du vilar i dig själv har du kommit hem. Det finns ingen anledning att jaga efter det yttre och övergående bedrägliga ljuset.

Trots allt har även resan inåt sina svåra och besvärliga sidor. Du behöver mod och tillit till dig själv för att kunna ge dig iväg på den här resan, för innan du når det eftersökta ljuset, leds du genom din egen skuggas synbarligen farofyllda riken. Dessa symboliseras på kortet av den giftiga ormen och den trehövdade helveteshunden, Kerberos. Två av Kerberos huvuden ser framåt, ett ser bakåt.
Hans uppmärksamhet är delvis riktad mot det förgångna för att se till att alla viktiga detaljer säkert har fullbordats. Allt halvgjort måste avslutas innan du kan börja använda de tillgängliga energierna på det nya. Även integreringen av djuret inom oss är nödvändig för att vårt väsen ska bli helt och fullkomligt.

Den inre klarhetens förvandlande ljus fyller bit för bit Eremitens hela väsen. Sädesaxen mognar frukterna av hans underkastelse under det inre Självet blir synliga. Säden kan skördas och delas med andra. Var och en som funnit den inre verkligheten kan dela erfarenheten av förvandlingen med andra sökare.

Eremiten vördas inte av andra och är sällan förstådd. Han är en individ som går mot strömmen och som inte finner tillfredställelse med samma ytligheter som massan. Eremiten går bara in i de relationer som ger en möjlighet till förening på en djupare nivå. Är inte detta möjligt föredrar Eremiten att förbli ensam.

Detta kort säger dig att du ska lyssna till din inre vishet, och att du ska söka dig till människor som kommer att ge dig stöd på den väg ni delar. Att finna den inre rösten och att lära sig att lyssna till den är målet för denna väg. Upptäck din inre vägvisare och bli väl förtrogen med din inre helare.

Vad kortet antyder:
Acceptera din ensamhet! Bry dig inte om människor som inte förstår dig, som hellre skulle se dig vara en del i hjorden. Skulle du möta en vis ledare eller lärare så slut dig till henne eller honom.

Vad kortet frågar:
Har du några olösta situationer eller relationer i ditt liv?

Vad kortet råder:
Gör en lista på alla situationer som du nu önskar klargöra eller på något vis avsluta.
Olösta konflikter får inte hindra dig den som påbörjat sökandet efter det inre ljuset.
Notan måste göras upp.

Affirmation:
Jag njuter av min ensamhet. Jag kan sluta vara ensam närhelst jag önskar.

Va iofs inte just den här beskrivningen jag läste, men men..
Ska ta mig tid att begrunda det här lite nu och verkligen tänka över varför jag drog just det kortet.
I den andra beskrivningen stod det att jag borde vara helt ensam, utan tv, radio, dator, ge mig ut i naturen och meditera lite. Tycker dock att det är lika kallt ute just nu o klockan är lite sent så nu ska jag ta o krypa ner i min säng, slå av tv:n o inte dra med mig datorn till sängen utan sätta mig där med bara papper och penna och skriva ner vad jag vill, vart jag ska, osv..
Det är min tur nu!

Skrivet av Monika, 2009-01-27 22:18

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?