En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Monika

Me, myself and I

på bättringsvägen

Gjorde som jag skrev igår, satte mig ner i sängen utan tv eller dator o bara va, mycket skönt. Fick lite insikter o skrev en lista på saker jag måste ta tag i. Listan kommer nog att bli längre allt eftersom men igår stannade den vid bara några få punkter.
Vaknade i morse och mådde genast mycket bättre än vad jag har gjort dom senaste dagarna. Känns riktigt skönt.

Nu är min lång ledighet slut, börjar jobba klockan fyra. Ska bli ganska skönt att ha något att göra igen och inte bara sitta hemma o tänka. Även om det ibland kan vara ganska nyttigt att bara få tänka lite, men nu har det varit lite mycket dom senaste dagarna.
Men nu får det va slut på negativa tankar. Nu ska jag åter igen se dom saker jag är glad över, saker som jag är tacksam över.
Kanske skulle ta o skriva den där tacksamhetslistan, den finns juh i mitt huvud men det kasnke skulle va bra att få ner den på papper så att jag kan läsa den lite då och då när jag känner hur dom negativa tankarna tränger på.

Gjorde upp en budget i mitt huvud igår. Ska försöka håla mig till den oxå så att jag kan spara undan lite pengar så att jag kan börja beta av min lista. Ska ta o sätta upp några del mål.
Ska kolla upp om jag skulle få lån av csn fastän jag har skulder för jag vet juh vad jag vill bli, iaf så gott som. Så det kanske är dags för mig att återvända till skolbänken. Inte just nu kanske, men när jag har hunnit beta av lite andra saker på min lista så tror jag nog att det kan va dags.

Fy vad mysigt det är när mitt lilla monster till katt kommer och kryper upp bredvid en, lägger sig på ens mage o spinner så hela jag vibbrerar :P Där har jag en sak att vara tacksam över. Det är juh helt underbart att komma hem från jobbet när det sitter en katt innan för dörren och väntar på en. Även om största anledning till att han är glad över att jag är hemma beror på att det betyder att det finns någon som kan ge honom mat.

Ska försöka jobba lite med mitt behov att datorn och telefonen, jag behöver faktiskt inte va kontaktbar hela tiden. Jag måste lära mig att vara utan telefonen, lämna den hemma utan att springa fram till den så fort jag kommer hem för att kolla om någon hört av sig o sen känna besvikelsen när det visar sig att inte en jäkel har hört av sig.
Jag tycker juh fasktiskt att det är ganska skönt att vara ensam, bara ha mig själv att tänka på. Men jag måste verkligen jobba mer på det.

Har kommit på att det finns en del nackdelar med att ha en publikblogg där folk vet vem jag är, jag kan inte alltid skriva vad jag känner tycker och tänker för människor har en tendens att ta saker personligt. Kanske skulle ta o skriva ner saker jag tycker o tänker som ingen får läsa så jag kan låta bli att tänka på att inte såra folk. För det vill jag inte göra. Och även om det är inte nått personligt mot någon så vill jag inte riskera att någon tar åt sig. För jag vet juh att när jag har mina dålig perioder är jag usel på att uttrycka mig. Jag skriver eller säger saker som ramlar in i hjärnan just då. Kanske skulle jobba lite mer med den biten oxå. Men samtidigt vill jag inte behöva tänka på vad jag säger hela tiden. Jag vill juh kunna säga vad jag tänker och tycker utan att folk ska ta det som personligkritik. För oftast så är det inte det. Bara jag som kräks lite.

Därför är det så skönt att ha min Ems som jag kan kräkas på, stackars lilla flicka som får stå ut med det :P Men jag hoppas att hon skulle säga till om hon blir galen på mig o mitt kräkandes. O jag hoppas hon vet att om hon nångång behöver kräkas så ställer jag utan tvekan upp. Men det tror jag att hon vet. För hon är en sån där vän som jag vill ha i mitt liv. Tack för att du finns!
En hyllning till henne.

Nej nu ska jag passa på att mysa lite med min gris innan jag måste göra mig redo för jobbet. Njuta lite till av att bara sitta här o inte göra nånting. Tror desutom att Grisen tycker att jag ska ge honom lite uppmärksamhet nu. Hans blick påstår iaf det.

Skrivet av Monika, 2009-01-28 12:01

Det där med lista kanske är någonting som en annan också skulle ta efter. Visst finns det dagar man bara vill göra som matadoren i Ferdinand, lägga sig ned och sparka med benen i ren frustration. Det är väldigt skönt att ha en anonym blogg för mitt skrivande är en del av den processen jag satt mig i sinnet att ro hem, så fortsätt skriv det är du som skall må bra glöm inte det..........

Skrivet av levamedÄS, 2009-01-28 12:20

det hjäper faktiskt med listor, även om man kanske inte följer dom som man borde så känns det ändå bra att ha nått att gå efter, både listor på vad man ska göra o listor med saker man är tacksam över.

Skrivet av Monika, 2009-01-28 12:54

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?