En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Ett nytt liv!

Igår, idag, imorgon.

De flesta av oss lever inte idag utan går tillbaka till det som varit eller drömmer om det som ska bli. Planerar våra semesterar eller planerar de kommande.

Nostalgi verkar vara något som konstant är inne. Åtminstone för de som uppnått en viss aktningsvärd ålder och kan kalla sig själva vuxna. Människor älskar att tala om vad det gjort när de var unga, när de låg i lumpen eller vad som hände förra sommaren.

Det vi också är duktiga på är att prata om vad vi vill göra i framtiden. Vi vill ha annat jobb, större boende, resa till olika platser, köpa nya saker osv.

Men det här med just nu, det som händer precis när vi planerar framtiden eller tänker på det som varit, var tar det vägen. Ett gammalt utnött ”carpe diem” som de flesta vill slänga sig med men sällan följer. Vad händer egentligen just nu?

Jag fick mitt liv kastat i ansiktet för några dagar sedan. Självklart börjar mina tankar direkt att tänka på framtiden och om den kommer. Tankarna virvlar i huvudet och det som varit gör sig påmint och jag jobbar febrilt med att slå bort det. När jag hade ägnat helgen åt att gräva ner mig i det som varit och det som kanske aldrig skulle komma, slog det mig att jag faktiskt lever just nu. Det är nu jag ska ta vara på det jag har runtomkring mig.

Jag är ett kontrollfreak, jag vill veta vad som händer därframme, vara med och påverka och se till att det blir som jag vill. Jag börjar inse att jag kanske inte kan göra det i alla lägen. Jag kanske måste sätta mig ner och se vad jag har nu. Vad som händer därframme kommer att hända ändå vare sig jag vill eller inte. Att påverka sitt liv handlar om att vara nöjd med det som händer för stunden och ta vara på ögonblicken. I nästa stund är det historia.

Min stund är just nu och jag tänker njuta av den och leva fullt ut varje dag eftersom så länge ingen tar dagen ifrån mig har jag den kvar.

Skrivet av MosterLena, 2008-09-15 22:06

Mycket bra skrivet. Så där försöker jag också leva och börjar faktiskt få kläm på det ;)

Skrivet av Diana, 2008-09-15 22:19

Livet är nuet och framtiden. Dålivet ska enbart användas som en referens.

Skrivet av Farmor, 2008-09-16 18:20

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?