En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Ett nytt liv!

Bästföre datum!

Det finns alltid ett bästföre datum på mjölken vi har i kylskåpet. Om detta datum har passerat med en eller kanske max två dagar, så luktar vi på mjölken, smakar försiktigt och på så sätt avgör om den fortfarande går att dricka. Om vi upptäcker att datumet har passerat med en vecka så häller vi omedelbart ut den i slasken och undviker att både lukta och framförallt smaka. Borde vi ha bäst före datum även på andra saker i livet?

Tanken slår mig när jag sitter på nattbussen hem efter en kväll på en av stadens inneklubbar. Jag ser tillbaka på kvällen och konstaterar att jag kan tänka på kvällen igår eller någon annan kväll mycket, mycket långt tillbaka i tiden. Skillnaden är minimal.

Jag slänger ihop något enkelt i matväg samtidigt som jag blandar drinkar för fullt. Min vän konverserar glatt med mig samtidigt som jag provar kläder, byter skor och byter musik. Stämningen är hög, det blir mer drinkar än mat och sminket på mig är väldigt mycket mer avancerat än det brukar vara. Hårspraysdoften ligger tung i badrummet.

Dunkande musik, drinkar i baren och människor som skriker sig blåa i ansiktet när de ska försöka konversera med varandra. På det lilla dansgolvet trängs folk i takt med musik som jag definitivt trodde ingen kom ihåg längre. I båsen där sofforna finns, står bunkarna med Absolutflaskor på borden och här sitter de som har sina ytterkläder på sig eller i alla fall dem liggande brevid sig. De är ju bara här en stund och kollar eftersom det är inte så inne att visa att jag har minsann tänkt stanna här hela natten. Dessutom finns det pengar vid detta bord och därför blandar vi våra drinkar själv.

På väg hem ser jag mig omkring och då ser jag också vilket enormt skarpt ljus det är i dessa bussar. Jag kan se alla bleka ansikten som är trötta, berusade och sminket är inte lika fräscht som för ett antal timmar sedan. Det talas i mobiltelefon, en del sover, andra skrattar hysteriskt eller gråter. En ung tjej spyr i en papperskorg.

Det är då som jag kommer på att bäst före datumet på detta har gått ut för alldeles för länge sedan. Det handlar inte om att smaka försiktigt och säga, jo det funkar ett tag till. Nej, det är inte en veckas försening utan kan liknas vid en mjölkförpackning så gammal att du tar ut den med en hand, samtidigt som du håller för näsan med den andra. Innehållet hälls direkt i toaletten och förpackningen slängs i soporna direkt och då menar jag utanför hemmet för att slippa stanken i köket.

När hände detta? I Sex and the City är det alltid glamoröst och coolt att gå ut och då är inte dessa kvinnor några tonåringar. Varför infinner sig inte det glamorösa här hos mig, jag bor ju faktiskt i Stockholm och jag var ju på Stureplan?
Carrie Bradshaw bor i New York och hon åker nästan alltid taxi hem kan det var det som är skillnaden.
Nej, det är nog bara datumet som är alldeles för gammalt.

Skrivet av MosterLena, 2008-10-18 11:22

Du skriver inte så ofta, men när du gör det så är det riktigt bra ;)

Skrivet av Diana, 2008-10-18 12:15

Tack! Jag har lidit av skrivkramp och hoppas att den är på väg över.

Skrivet av MosterLena, 2008-10-19 02:09

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?