En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Mustis bloggis

Ett öga rött,- sid 55-81

Halim drar till skolan, på vägen dit så läser han metro- tidningen och får syn på "integrationsplanen" (en artikel) som Dalanda pratade om. Han bestämmer sig för att spara tidningen, för att visa pappa.
Halim sitter i matsalen och äter lunch då han får besök från Mårten. Mårten är polack, just därför visar Halim artiklen till honom också. Halim tycker att det berör Mårten lika mycket som det berör Halim.
Hristo kommer in till matsalen, han överaskar Halim med sitt "gäng". De hoppar på Halim och vill slå honom. Hristo och hans gäng bär ut Halim till skolgården för att slå honom. Under tiden skriker Halim högt om att de ska släppa honom, ifall de inte gör det så kommer det sluta illa till, säger han.
De går förbi matanten men hon tycks inte reagera, där börjar Halim att hata henne också.
I Skolgården lyckas han få sig loss från Hristos gäng, han sparkar, slår och skallar folk tills han märker att han kan springa bort därifrån. Han kommer hem och känner att ansiktet "bultar", kollar sig i spegeln och ser att det finns två stycken tandavtryck på ögonbrynet...


Det är förmodligen en helg dag, Halim, Nourdine och hans pappa åker till skärholmens loppmarknad för att köpa billiga taklampor. Nourdine ville ha en billig men en bra mobiltelefon till sig själv...


Halims pappa ska fylla år, så Halim måste passa på att köpa ett fint present till honom. Vad skulle det passa till pappan? jo, nämligen en parabol.
Mannen i loppis tipsade honom om en affär i söder där de sålde parabolantenner.
Halim drar dit och köper en parabolantenn som present.

Nourdine lagar mat till födelsedags festen, maten doftar gått och Halim är sugen på att äta så mycket han orkar. Pappan börjar berätta om någon VM match som spelades någong gång under 80-90 talet. Mitt i det hela plingar det på dörren. Vem kan det vara?
Kerstin med sin dotter, Zerafina. Halim ville egentligen inte ha henne men hon hade ju kommit.
De gav sina present till Halims pappa, Kerstin hade köpt en bok, Nourdine en plånbok och Halims var ju en parabol. Pappan tyckte mest om Halims present. Den var stor, ganska dyr och den visade många arabiska kanaler...

Pappa, Nourdine och Kerstin drar ut för att fira födelsedagen ute på krogen, Halim får vara hemma med Zerafina...

Halim drömmer om gamla dagar igen, han kommer ihåg när hans mamma uppmuntrade honom då det gick dåligt med drak-flygningen, hon skyllde på att pappan inte kunde bygga en bra drake som flög..


Mina tankar om Halim

Jag tror att Halim är en utstött kille, han har inte så många kompisar som man tror. Just därför håller han på med klottring och överdriven politisk syn på svenska samhället. Han kanske är rädd för någonting eller så vill han tillhöra någonstans där han känner sig accepterad och trygg.

Skrivet av Musti, 2006-02-15 23:04

Mustafa,
Det är jättekul att läsa din blogg och dina tankar om boken! Fortsätt jobba bra.

Varför ville inte Halim att Kerstin skulle komma på pappans födelsedag? Vad har Kerstin och Otman (pappan) för relation? Vad är Kerstin för typ?

cecilia

Skrivet av cecilia, 2006-02-19 12:51

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.